skazi Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 (edytowane) 24 minuty temu, ATP napisał(a): Ogólnie to wszystko to jest stek bzdur, potencjał biotransformacji jest wielokrotnie niższy względem takich klasyków jak WLP066. Te drożdże robią mętne piwa i to tyle z podejścia do "hazy". Też mi się tak wydaje, tzn. może i ma najwyższy potencjał biotransformacji ale w porównaniu do reszty suchych drożdży od Fermentis. Edytowane 7 Października 2023 przez skazi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Co najwyżej, z sucharów nie masz do Hazy IPA nic lepszego niż Verdanty z Lallemanda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 37 minut temu, ATP napisał(a): Ogólnie to wszystko to jest stek bzdur, potencjał biotransformacji jest wielokrotnie niższy względem takich klasyków jak WLP066. Te drożdże robią mętne piwa i to tyle z podejścia do "hazy". Nie zgodzę się że robią mętne piwa. Używałem wielokrotnie i miałem dobre, klarowne ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 2 godziny temu, Nazwa użytkownika napisał(a): Nie zgodzę się że robią mętne piwa. Używałem wielokrotnie i miałem dobre, klarowne ale. Owszem, ale nie przy chmieleniu na zimno. U mnie nawet grodziskie kosmicznie zmętniało po dh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi