wena Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Na prośbę Browaru Dziedzice zamieszczam informację o konkursie piw domowych w Browarze Dziedzice. Impreza rocznicowa odbędzie się w Browarze Dziedzice w dniu 15 marca 2015 roku w godzinach 11.00-15.oo. Browar zaprasza wszystkich do udziału. W ramach imprezy będzie pokaz warzenia piwa, oraz konkurs piw domowych. Regulamin i formularz zgłoszeniowy w załączeniu. Regulamin Konkursu oraz formularz zgłoszeniowy.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
karczmarz Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 pkt. 10 regilaminu W konkursie zostanie ocenionych maksymalnie 10 piw w każdej kategorii.Decydująca będzie kolejność zgłoszeń. No co to ma być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 pkt. 10 regilaminu W konkursie zostanie ocenionych maksymalnie 10 piw w każdej kategorii.Decydująca będzie kolejność zgłoszeń. No co to ma być? Wyścig Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 pkt. 10 regilaminu W konkursie zostanie ocenionych maksymalnie 10 piw w każdej kategorii.Decydująca będzie kolejność zgłoszeń. No co to ma być? Jak dla mnie słabe to. Czyli uwarzysz piwo specjalnie na konkurs, ale później dowiesz się "sorry, ale byłeś 11 więc nie próbowaliśmy." Dla mnie urządzanie konkursu, który ma oceniać jakość produktu, i dawanie kryterium "kto pierwszy ten lepszy" jest niepoważne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 (edited) Ostatnio przy konkursie Olbrachta napisałem że ogłaszanie kategorii na 1,5 przed konkursem to żart, tu jest miesiąc i powiem że kpina z piwowarów ps Kto teraz zrobi konkurs i ogłosi kategorię 2 tygodnie przed? Edited February 17, 2015 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Bo konkurs piw domowych to teraz dobra promocja dla knajp/minibrowarów... Eh regulamin pisany na kolanie i trochę ctrl+c ctrl+v, co zrobić, nagroda też świetna, zwłaszcza dla osób które mieszkają 200-700 km od browaru Mogli by się chociaż bardziej postarać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogi Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Ja się osobiście przyznam, że pierwsze słyszę, że taki browar w ogóle istnieje, co już świadczy o randze owego "konkursu", pomijając i okres i granie nie fair w stosunku do tych, którzy się jednak skuszą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 No bez przesady. Pszenica to nie RIS. A z AIPĄ to trochę przegięcie, choć świeża jest najsmaczniejsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 No bez przesady. Pszenica to nie RIS. A z AIPĄ to trochę przegięcie, choć świeża jest najsmaczniejsza. 2 tygodnie jest OK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 No niestety, udział wezmą osoby, które mają te piwa już uwarzone... Jedyne co dobre to warzenie ale mogliby się wysilić na większe nagrody za 2 i 3 miejsce też, bo raczej kiepsko widzę frekwencję na takich konkursach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Z całym szacunkiem, ale odkąd pamiętam warunki stawia organizator. Tylko tyle i aż tyle w temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocco Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Wychodzi na to,że prawdziwych piwowarów jest mało a res ta to konkursowicze. Gabi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 20, 2015 Author Share Posted February 20, 2015 Na prośbę Browaru Dziedzice zamieszczam poprawioną wersję regulaminu konkursu. Aktualny regulamin i zgłoszenie.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Punkt 10 pozostał czyli to nadal wyścig Link to comment Share on other sites More sharing options...
bromaniack Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Organizator konkursu ma prawo ustalać swoje reguły. Przyznam jednak że punkt 10 delikatnie mówiąc jest mocno nieprzemyślany. Koś kto będzie 11 i dalej będzie mocno rozczarowany. Ja osobiście nie będę brał udziału w wyścigach, w których mogę stracić pieniądze a przede wszystkim czas poświęcony na dostarczanie piwa po to by mi powiedziano no sorki lista zamknięta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Organizator konkursu ma prawo ustalać swoje reguły. Przyznam jednak że punkt 10 delikatnie mówiąc jest mocno nieprzemyślany. Koś kto będzie 11 i dalej będzie mocno rozczarowany. Ja osobiście nie będę brał udziału w wyścigach, w których mogę stracić pieniądze a przede wszystkim czas poświęcony na dostarczanie piwa po to by mi powiedziano no sorki lista zamknięta. Nie jest problemem zamknięta lista dziesiątki. Problemem jest to: wyobraź sobie, że szybciutko wysłanych 10 kwasiżurków weszło na stół degustacyjny a naprawdę zacne/pyszne piwa od 11 miejsca jak kasowane tu na forum bzdurne odpowiedzi 'poleciały w nicość'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Jak dla mnie, to ma jakikolwiek sens jeśli liczy się pierwsza 10 która potwierdzi udział np. mailowo lub przez jakiś formularz www, następnie otrzyma potwierdzenie i wysyła piwo, jeśli ktoś wyśle piwo żeby dowiedzieć się że jest jedenasty to tak średnie to jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bromaniack Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Organizator konkursu ma prawo ustalać swoje reguły. Przyznam jednak że punkt 10 delikatnie mówiąc jest mocno nieprzemyślany. Koś kto będzie 11 i dalej będzie mocno rozczarowany. Ja osobiście nie będę brał udziału w wyścigach, w których mogę stracić pieniądze a przede wszystkim czas poświęcony na dostarczanie piwa po to by mi powiedziano no sorki lista zamknięta.Nie jest problemem zamknięta lista dziesiątki. Problemem jest to: wyobraź sobie, że szybciutko wysłanych 10 kwasiżurków weszło na stół degustacyjny a naprawdę zacne/pyszne piwa od 11 miejsca jak kasowane tu na forum bzdurne odpowiedzi 'poleciały w nicość'. To jak dla mnie problem organizatorów jeżeli będą pili piwa np zepsute. Fakt szkoda tych poza 10 dobrze uwarzonych Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Organizator konkursu ma prawo ustalać swoje reguły. Przyznam jednak że punkt 10 delikatnie mówiąc jest mocno nieprzemyślany. Koś kto będzie 11 i dalej będzie mocno rozczarowany. Ja osobiście nie będę brał udziału w wyścigach, w których mogę stracić pieniądze a przede wszystkim czas poświęcony na dostarczanie piwa po to by mi powiedziano no sorki lista zamknięta.Nie jest problemem zamknięta lista dziesiątki. Problemem jest to: wyobraź sobie, że szybciutko wysłanych 10 kwasiżurków weszło na stół degustacyjny a naprawdę zacne/pyszne piwa od 11 miejsca jak kasowane tu na forum bzdurne odpowiedzi 'poleciały w nicość'. To jak dla mnie problem organizatorów jeżeli będą pili piwa np zepsute. Fakt szkoda tych poza 10 dobrze uwarzonych Cegiełka: można wysłać bezstylowca . Brak eliminacji a więc nie będą wiedzieć co piją Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 Wyniki konkursu http://www.browardziedzice.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts