kordas Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Z tego co widzę, to nowe zasady zostały opracowane 04.11, a konkurs ogłoszono dwa dni wcześniej. Same dobre praktyki chyba też nie są umieszczone w aktualnej wersji na stronie PSPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Nowe "Dobre Praktyki" obowiązują od 1 grudnia. Pomimo wcześniejszego ogłoszenia konkursu, organizatorzy powinni się stosować do najnowszych wytycznych w zakresie oceny piwa. Zbyt duża ilość piw mocnych w finale może skutkować niezakwalifikowaniem konkursu do Pucharu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Same dobre praktyki chyba też nie są umieszczone w aktualnej wersji na stronie PSPD. Masz rację, jest aktualizacja, szkoda że stara wersja też wisi. http://pspd.org.pl/uploads/sedziowie/docs/zasady-dobrej-praktyki-konkursow-piwa-11-2015.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Nowe "Dobre Praktyki" obowiązują od 1 grudnia. Pomimo wcześniejszego ogłoszenia konkursu, organizatorzy powinni się stosować do najnowszych wytycznych w zakresie oceny piwa. Zbyt duża ilość piw mocnych w finale może skutkować niezakwalifikowaniem konkursu do Pucharu. Przecież Wrocławski konkurs nie bierze udziału w Pucharze PSPD, po zeszłym roku zrezygnowaliśmy z niego i zdanie dalej jest podtrzymane. To że będziemy się starali przeprowadzić go dalej zgodnie z praktykami i chcemy zachować jak najwyższe standardy to jest druga sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Nowe "Dobre Praktyki" obowiązują od 1 grudnia. Pomimo wcześniejszego ogłoszenia konkursu, organizatorzy powinni się stosować do najnowszych wytycznych w zakresie oceny piwa. Zbyt duża ilość piw mocnych w finale może skutkować niezakwalifikowaniem konkursu do Pucharu. Przecież Wrocławski konkurs nie bierze udziału w Pucharze PSPD, po zeszłym roku zrezygnowaliśmy z niego i zdanie dalej jest podtrzymane. To że będziemy się starali przeprowadzić go dalej zgodnie z praktykami i chcemy zachować jak najwyższe standardy to jest druga sprawa To po pierwsze. Po drugie dlatego właśnie w Regulaminie jest zapis "dobre praktyki", a nie "dobre praktyki wg PSPD". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Nie chce się czepiać, pytam z czystej ciekawości. Co oznaczają wtedy te dobrej pratyki (jeśli nie według PSPD) ? Macie gdzieś je spisane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Nie, oczywiście, że nie mamy ich spisanych - nie jesteśmy nowym konkursem, który potrzebuje sztywnych wytycznych, jak to na początku bywa, bo jest o wiele słuszniej skorzystać ze wzorca, niż uczyć się na własnych błędach. Konkurs wrocławski jest starszy niż dobre praktyki PSPD :-) Pewne normy są tak oczywiste dla doświadczonych organizatorów konkursów jak to, że używa się noża i widelca przy jedzeniu. Myślę, że uczestnictwo renomowanych sędziów PSPD co roku w tym Konkursie jest wystarczającym dowodem na to, że lipy nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Mam pytanie odnośnie technicznych aspektów oceniania kategorii "Wariacja Berliner Weisse", czy sędziowie będą znali deklarowaną modyfikacje stylu bazowego z formularza (w momencie podania im piwa) i będą oceniali (między innymi) zgodność piwa z deklarowaną modyfikacją, czy będą oceniać piwo w ciemno, nie wiedząc nic o tym co piwowar zmienił w stylu bazowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syja77 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 W przypadku próbek piw z kategorii " wariacje na temat" zawsze czytamy z formularza jakie są założenia autora zanim sędziowie się zabiorą do oceny. Oczywiście bez podawania danych osobowych czy innych informacji tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Oczywiście bez podawania danych osobowych To się rozumie o to mi chodziło, dzięki za odpowiedź. Edytowane 5 Maja 2016 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Jest gdzieś formularz zgłoszeniowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Tak tutaj: http://www.wrowar.pl/2016/04/regulamin-xi-konkursu-piw-domowych/ Wrzucę też do pierwszego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Strona wysiadła i nie ma jak pobrać arkusza do zgłoszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Wrzucę też do pierwszego posta. Prosiłbym czytać z zrozumieniem Formularz zgłoszeniowy jest też w pierwszym poście, a stronę postaramy się jak najszybciej przywrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 mogę tylko jeszcze prosić o adres do wysyłki Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Adres do wysyłki: Maciej Lewandowski (Macas)ul. Zawiszy Czarnego 4252-241 Wrocławtel. +48 509053616 Trochę późno na wysyłkę do jutra paczka musi dotrzeć Wiktor_Gzub 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Adres do wysyłki: Maciej Lewandowski (Macas) ul. Zawiszy Czarnego 42 52-241 Wrocław tel. +48 509053616 Trochę późno na wysyłkę do jutra paczka musi dotrzeć Liczę, że paczka24 dojdzie, jak nie pijecie na mój rachunek Undeath 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Zgodnie z zasadami współżycia ludzkiego nie jesteśmy z Maćkiem burakami, jak paczka wysłana dzisiaj nie dojdzie jutro a w poniedziałek to przyjmiemy oczywiście do konkursu/kwalifikacji. Wiktor_Gzub 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Zgodnie z zasadami współżycia ludzkiego nie jesteśmy z Maćkiem burakami, jak paczka wysłana dzisiaj nie dojdzie jutro a w poniedziałek to przyjmiemy oczywiście do konkursu/kwalifikacji. Dziękuję dobry człowieku aczkolwiek Pani na poczcie zapewniła, że paczka dojdzie na 100%. Nie mniej za miłe słowa jestem Ci winny piwo, dobre piwo Miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Zgodnie z zasadami współżycia ludzkiego nie jesteśmy z Maćkiem burakami, jak paczka wysłana dzisiaj nie dojdzie jutro a w poniedziałek to przyjmiemy oczywiście do konkursu/kwalifikacji. Dziękuję dobry człowieku aczkolwiek Pani na poczcie zapewniła, że paczka dojdzie na 100%. Nie mniej za miłe słowa jestem Ci winny piwo, dobre piwo Miłego dnia Nie ufałbym Mi też nie raz takie zapewnienia dawali, a potem zwrotu pieniędzy po reklamacji nie mogłem się doczekać... Wiktor_Gzub 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Nie ufałbym Mi też nie raz takie zapewnienia dawali, a potem zwrotu pieniędzy po reklamacji nie mogłem się doczekać... Mi zwracają regularnie podwójny koszt wysyłki, nawet jeśli to tylko 1 dzień opóźnienia. Polecam elektroniczną wersję arkusza reklamacyjnego. W tym roku jednak mocno się poprawili, wszystko dochodzi na czas. Do Wrocławia paczkę wysłałem wczoraj i już mam wiadomość, że została przekazana do doręczenia. Poczta nam się poprawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElGreco Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Czy jest możliwość uzyskania informacji u źródła, czy paczka dotarła na miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Jeżeli dotarła z widocznym uszkodzeniem, cieknąca czy coś to Maciek kontaktuje się na bierząco. Potwierdzenia przyjęcia rozsyłać będziemy po zakończeniu przyjmowania paczek, jak piwa zostaną dodane do systemu. Paczki wysłane pocztą polską czy kurierem można śledzić i na tej podstawie dowiedzieć się czy dotarły Edytowane 19 Maja 2016 przez Xenocyd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElGreco Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jeżeli dotarła z widocznym uszkodzeniem, cieknąca czy coś to Maciek kontaktuje się na bierząco. Potwierdzenia przyjęcia rozsyłać będziemy po zakończeniu przyjmowania paczek, jak piwa zostaną dodane do systemu. Paczki wysłane pocztą polską czy kurierem można śledzić i na tej podstawie dowiedzieć się czy dotarły Chodziło mi o to, na co odpowiedziałeś w pierwszym zdaniu. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Oczywiście może się zdarzyć, że paczka wygląda całkiem ok, a w środku buteleczka jednak trafiona i dowiemy się o tym dopiero po jej rozpakowaniu w weekend czy zaraz po - wtedy oczywiście będziemy się kontaktować i dosłanie dodatkowej butelki po terminie nie stanowi problemu, ważne żeby chociaż 2 ocalały, na eliminacje spokojnie wystarczy. ElGreco 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi