Rasle Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mały błąd wystąpił w artykule, poza tym nieźle Jeśli planujemy tzw. fermentację górną, odpowiednia temperatura to 9-15 st. C, dolną - minus 18-24 st. http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,81807,4306286.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plaster Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Mały błąd wystąpił w artykule, poza tym nieźle http://katowice.gaze...07,4306286.html W minus 18-24 to będzie takie dość chrupiące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 taki eisbock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Artykuł z Polska Głos Wlkp z dnia 31.12.2011 Artykuł o Janku mistrzowskie piwo.bmp Edytowane 7 Stycznia 2012 przez anteks Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.mmwroclaw...o?category=news Nie pochwalili się koledzy Pomijając kilka szczegółów spoko artykuł (m.in. ważenie) Edytowane 11 Stycznia 2012 przez rosek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Pochwalili tutaj http://www.piwo.org/topic/6014-konkurs-stypendium-z-wyboru-prosba-o-pomoc/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Coś im bardzo słabe piwo wychodzi, że go nawet w butelce nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Chłopaki lubią piwo z browaru Warmia i Mazury. :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Pojechaliście po gościach już wystarczająco, nie wystarczy Wam? czesiek1102 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Tutaj artykuł z głównej gazety Nowej Zelandii - New Zealand Herald o tym jak organizatorzy konkursu piw domowych odmówili piwowarce domowej oceny jej piwa w konkursie. http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10778407 Konkurs miał być bowiem tylko dla facetów! A pani się nazywa Rachel Beer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dobrzy chwyt PR-owski. Powinniśmy wprowadzić np. zakaz udziału w konkursach dla homoseksualistów, natychmiast artykuły o piwowarstwie domowym przeniosły by się z siódmej strony czasopism branżowych na druga stronę gazety wyborczej. Jacki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 równe prawa dla wszystkich: slotish 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Uwielbiam humor z Family Guya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 http://przewodnik.onet.pl/europa/czechy/filmy/morawskim-szlakiem-jedzenia-i-picia-cz-1,1,3762702,artykul.html#play Najlepszy jest opis filmiku: Czy pijąc piwo zastanawiałeś się kiedyś jak wygląda jego produkcja? Byłeś kiedyś w browarze by zobaczyć jak wygląda fermentacja chmielu? Poznaj tajniki powstawania pysznego złocistego napoju z pianką. Nie wiedziałem że chmiel się fermentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Są na tym świecie rzeczy które się nawet fizjonomom nie śniły! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Byłeś kiedyś w browarze by zobaczyć jak wygląda fermentacja chmielu? [...] Nie wiedziałem że chmiel się fermentuje To jest powszechny pogląd. Mi się w głowie nie mieści, no ale ja jestem 'po szkole' to poznałem wiedzę 'tajemną' Najlepsze były miny kilku znajomych jak pokazałem im słód i musiałem wytłumaczyć, że to do produkcji brzeczki, a nie do spasania świń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Internet pełen jest takich zabawnych teorii. Jedna z nich brzmi, że piwa, które mają na etykietkach "zawiera słód jęczmienny", są tak naprawdę substytutem piwa, bo chmiel zastąpiono tańszym słodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Większość koncernowych ma napis "zawiera słód jęczmienny" więc kto wie z czego oni to robią. A nóż z chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 To raczej w 'trosce' o alergików Tak jak 'info' na wielu produktach o 'zawartości śladowej ilości orzeszków, pszenicy, itd.' - ręka rękę myje No ale później wychodzą takie kwiatki w społeczeństwie, że w sezamkach mogą być śladowe ilości sezamu, a w piwie śladowe ilości słodu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mason Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Jutro w Teleexpresie i we wtorek w wiadomościach na TVP Wrocław będzie o browarze domowym La Familia. A jutro bądź pojutrze w Faktach na TVN będzie materiał o piwowarstwie domowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciafu1 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Właśnie pewien piwowar prezentował nasze hobby w "Szkle kontaktowym" na TVN24. Przyznać się, który to był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 W najbliższym Gentelman'ie ukaże się obszerny artykuł o piwowarstwie domowym, czyli coś się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Właśnie pewien piwowar prezentował nasze hobby w "Szkle kontaktowym" na TVN24. Przyznać się, który to był Właśnie chciałem zapytać o to samo...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciafu1 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Właśnie chciałem zapytać o to samo...... Może puścili fragment większego materiału, o którym Mason wyżej wspominał : A jutro bądź pojutrze w Faktach na TVN będzie materiał o piwowarstwie domowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mason Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Właśnie pewien piwowar prezentował nasze hobby w "Szkle kontaktowym" na TVN24. Przyznać się, który to był A co konkretnie było w tym materiale? TVN mnie dziś odwiedził z kamerą, więc jest szansa że to byłem ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się