Gwynbleidd Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Siema, czy próbował ktoś w kociołku warzyc klasycznie? Chodzi mi bez kosza aby zrobić większy zasyp i wysladzac /filtrować też tradycyjnie do fermentora? Da się utrzymać temperaturę bez przypalenia mieszając? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Nie próbowałem, ale jestem pewien że na 100% (bez fałszywego dna i od stepu 2-4 cm od grzałek) się przypali. Ale próbuj i daj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Witam, Zakupiłem używany kociołek brauheld 35l od Klarsteina, niestety brakuje górnego ramienia do przelewu od pompy. Myślałem początkowo, żeby kupić ramię whirpoola z cb3 i przerobić do swoich potrzeb, zakładając że jest p&p. Problem polega na tym, że już nigdzie nie jest dostępne. Na pewno nie jestem pierwszy z tym problemem. Macie jakieś sprawdzone sposoby, z czego mogę to dorobić lub gdzie jeszcze dostać coś podobnego na taki gwint? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Znajdź ślusarza to Ci dorobi ramię z odpowiednim gwintem. Do tego wąż silikonowy, 2 oringi i podkładki i finito user 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) No nie będzie innego wyjścia, pomierzę i zrobię sam, dzięki. Może ktoś tylko podać średnicę zewn. tej rurki? Dziękuję. Edytowane 19 Lutego 2021 przez user Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 w CB3 10mm user 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipa Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Cześć, pomierz gwinty. Na zaworku jest pewnie standart gwint 1/2", można dobrać kruciec nierdzewny na wąż z gwintem wewnętrznym 1/2". Na to zakładasz wąż silikonowy ścianka 3mm. U mnie śmiga takie rozwiązanie, tyle że ja mam camlocka 1/2 cala. Jak widzisz mój kocioł, to dopiero hybryda?. Pzdr user 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 No i lipton. Podczas testu przy gotowaniu wody po osiągnięciu 90 stopni wybiło włącznik i wszystko zgasło. Oddawać, czy grzebać? Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 A dużo dałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) No trochę, 800zł Teraz w ogóle się nie włącza i nie świeci przycisk, korków nie wywaliło, może tylko włącznik. Przyszło źle zapakowane, odkręcone nóżki(tam są bebechy, dno nie przykręcone) i wszystko latało po kartonie, nawet kosza w środku nie zabezpieczyli, swobodnie sobie "pracował", dramat. Edytowane 20 Lutego 2021 przez user Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Tu był niedawno wątek z rozkręcaniem, może cię zainspiruje 800 to tak pół ceny, może warto się pobawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 No szkoda mi oddać, jakiegoś elektryka trzeba, może być pierdoła, no ale jakiś powód musiał być. Ogólnie nie widać śladów zużycia, zacierania, popokazowy niby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Raczej po zwrocie W cyt. wątku koledze @Eselchen wywaliło zabezpieczenia, może to ten sam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eselchen Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Prawdopodobnie przepaliły się bezpieczniki termiczne (jednorazowe). Koszt to 1 zł/szt, a są dwa (u mnie tylko jeden się przepalił ale wymieniłem oba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Jak podłączasz przez przedłużacz to musi mieć przewód 3x1,5mm. Ja jak używałem 3x1mm to wywalało korki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 No niestety bezpośrednio do gniazdka, jak się wyłączył to jeszcze podświetlanie włącznika mrugało, nie od razu odcięcie, może się coś niegroźnego przepaliło, jutro rozbieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiek Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 No niestety bezpośrednio do gniazdka, jak się wyłączył to jeszcze podświetlanie włącznika mrugało, nie od razu odcięcie, może się coś niegroźnego przepaliło, jutro rozbieranie.Na bank termiki, będziesz je miał pod koszulkami.. zobacz podlinkowany wpis wcześniej to będziesz wszystko wiedział, łatwa naprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 (edytowane) No tak, wiadoma sprawa, jeśli to to to łatwa naprawa, pytanie tylko dlaczego. Nic się nie dzieje przypadkiem, ciekawe co tam niedomaga. Edit Jednak ktoś tam już 'był', kabelki z bezpiecznikami wisiały niezabezpieczone. Jeden skręcony palcami bez koszulki, drugi się rozłączył po dotknięciu, po złożeniu test zagotowania itp. kociołek przeszedł pomyślnie. Nie były przepalone. Wcześniej do 90 stopni grzał jak szalony, za szybko, mimo 1800W, teraz spokojniej. Jak przeżyje pierwszą warkę, będzie czas na mody. Bezpieczniki 15A 240C Dzięki i pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2021 przez user Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Proszę praktyków o info - ile uzyskam brzeczki z kociołka 35l a ile z 45l (różnie piszą). Przeważnie warzę w okolicy 12 Blg. Waham się co wybrać, do tej pory robiłem piwo w kotłach 50l i chcę sobie ułatwić żywot. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiwitom Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 31 minut temu, zielony07 napisał: Proszę praktyków o info - ile uzyskam brzeczki z kociołka 35l a ile z 45l (różnie piszą). Przeważnie warzę w okolicy 12 Blg. Waham się co wybrać, do tej pory robiłem piwo w kotłach 50l i chcę sobie ułatwić żywot. Pozdrawiam Kolego z kociołka 35 litrów osiągniesz spokojnie 25 litrów brzeczki, 30 też się da, ale przy gotowaniu już chlapie dookoła dość mocno, adekwatnie z kociołka 45 spokojnie 35 litrów, a z chlapaniem 40. Pozdrawiam zielony07 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christo Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Czy ktoś się orientuję czym się różnią kotły RCBM-40N i RCBM41N? Z tego co widzę to zakres temperatur i cena reszta praktycznie taka sama. Ale czy warto dopłacać ok 700zl do 41N? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Witam ponownie, Czujnik temperatury w Brauheld 35 zwariował i przełącza między dwiema wartościami temp. co sekundę. Orientuje się ktoś jaki to dokładnie czujnik? Za cholerę nie mogę nic znaleźć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi