PiwoLab Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Do rozważenia przez administratora - dział giełda (w tym Kupię, sprzedam, odstąpię, praca) powinien mieć zablokowaną możliwość dyskusji. Tak jest na porządnych forach. Do szczegółowych zapytań i negocjacji można wykorzystać prywatne wiadomości. bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Tak jest na porządnych forach. Pomijając samo zagadnienie, cudowny chwyt retoryczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Czyli utrzymujesz że to jest nie porządne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dr2 Opublikowano 31 Marca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 dział giełda (w tym Kupię, sprzedam, odstąpię, praca) powinien mieć zablokowaną możliwość dyskusji. A czegóż tu się tak obawiać? Dlaczego komentarze ogłoszeń są takie złe? Przecież w przypadku krzywdzących wpisów zawsze można użyć przycisku "Zgłoś". Poza tym dlaczego z góry zakładać złą wolę piszących? To najczęściej sprzedający jest najlepiej zorientowanym w temacie, a kupujący nie do końca wszystko kojarzy To jest forum piwowarów nie handlowców i producentów. Dział "Giełda" nie jest podstroną aledrogo i raczej ma pomagać uczestnikom forum w "wymianie", a nie zapewniać dodatkowy kanał dystrybucyjny. Każdy ma prawo życzyć sobie ceny jaką tylko sobie wymyśli, ale ta wolność nie oznacza braku możliwości krytyki, zwłaszcza gdy jedna ze stron nie do końca zachowuje rozsądek w swoich poczynaniach. Jeśli ktoś chce warunków jak na aledrogo niech skorzysta z aledrogo Za trudno, za drogo, a to pech Tak jest na porządnych forach. Do szczegółowych zapytań i negocjacji można wykorzystać prywatne wiadomości. Nie wiem o jakich to forach mowa, ale z mojej dość długiej praktyki w korzystaniu z różnorakich for, wynika raczej, że jest odwrotnie. Wszelkie próby cwaniactwa, januszowania i cebulactwa są wytykane i krytykowane, żeby uchronić mniej zorientowanych w temacie przed wtopą. Oczywiście jeśli ktoś ma taką wolę to może zadawać pytania na PW i prowadzić tam negocjacje. anmar, tomo75, Rosolis i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeciarz Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Nie no nie przesadzajmy, jedna dyskusja, kilka komentarzy i już zmieniać zasady. Nie jest to nagminne i jak nie będzie się jakoś szczególnie często w przyszłości powtarzać to nie ma co zmieniać zasad działania forum. Nie wiem o jakich to forach mowa, ale z mojej dość długiej praktyki w korzystaniu z różnorakich for, wynika raczej, że jest odwrotnie. Wszelkie próby cwaniactwa, januszowania i cebulactwa są wytykane i krytykowane, żeby uchronić mniej zorientowanych w temacie przed wtopą. Tu się zgadzam, cwaniaków i nieuczciwych sprzedawców nie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Nie wiem o jakich to forach mowa, ale z mojej dość długiej praktyki w korzystaniu z różnorakich for, wynika raczej, że jest odwrotnie. Wszelkie próby cwaniactwa, januszowania i cebulactwa są wytykane i krytykowane, żeby uchronić mniej zorientowanych w temacie przed wtopą. Też jestem tego zdania.To jest forum dla forumowiczów, a nie portal ogłoszeniowy. Jestem przeciwny blokowania dyskusji w tematach ogłoszeniowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Przedyskutuję temat z Łukaszem. Tak dział giełda, jak i ten o ogłoszeniach o pracę wymaga dopracowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 negocjacji prywatne wiadomości to jest kluczowe zagadnienie posta, że by cen nie było widać publicznie, możliwe że ktoś ze skarbówki czy innego czorta się przygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Do rozważenia przez administratora - dział giełda (w tym Kupię, sprzedam, odstąpię, praca) powinien mieć zablokowaną możliwość dyskusji. Tak jest na porządnych forach. Do szczegółowych zapytań i negocjacji można wykorzystać prywatne wiadomości. Dlaczego ma być zablokowana dyskusja? Często pojawiają sie dziwne oferty które mam wrażenia maja na celu naciągnięcie piowarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ale nie robisz tego nagminnie i w celach komercyjnych. W przeciwnym wypadku serwisy aukcyjne czy ogłoszeniowe też byłyby na monitorowanym. Zapewne są, ale dotyczą osób/podmiotów, które robią to komercyjnie i regularnie. A wracając do meritum. Po co ktoś ma 5 razy odpowiadać na to samo pytanie na PW, jak jedno zapytanie dotyczące jakiegoś szczegółu zostanie wyjaśnione w 1-2 postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 ` Po co ktoś ma 5 razy odpowiadać na to samo pytanie na PW, jak jedno zapytanie dotyczące jakiegoś szczegółu zostanie wyjaśnione w 1-2 postach. Jestem tego samego zdania. Dodatkowo przypominanie się we własnych ogłoszeniach nie powoduje generowania takich samych/podobnych ogłoszeń z biegiem czasu, tylko uaktualnia istniejące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Przedyskutuję temat z Łukaszem. Tak dział giełda, jak i ten o ogłoszeniach o pracę wymaga dopracowania. Tomek, tu muszę zgodzić się z Andrzejem: Dlaczego ma być zablokowana dyskusja? Często pojawiają sie dziwne oferty które mam wrażenia maja na celu naciągnięcie piowarów I kolejna rzecz: Ale nie robisz tego nagminnie i w celach komercyjnych. W przeciwnym wypadku serwisy aukcyjne czy ogłoszeniowe też byłyby na monitorowanym. Zapewne są, ale dotyczą osób/podmiotów, które robią to komercyjnie i regularnie. A wracając do meritum. Po co ktoś ma 5 razy odpowiadać na to samo pytanie na PW, jak jedno zapytanie dotyczące jakiegoś szczegółu zostanie wyjaśnione w 1-2 postach. Tutaj kolejny argument: To jest forum dla forumowiczów, a nie portal ogłoszeniowy. Jestem przeciwny blokowania dyskusji w tematach ogłoszeniowych. Dyskusja powinna być, bo to pozwala jednoznacznie rozwiać wątpliwości i podyskutować. Jeżeli coś jest dobre można zachwalić, jeżeli nie wytłuścić w czym jest problem. Najważniejsze żeby zrobić to w kulturalny i ludzki sposób. Jeżeli coś będzie nie tak pozostaje zgłaszanie postów do moderacji i sprawa będzie załatwiona. anteks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ok, ja też jestem daleki od tego, aby coś ograniczać, bo nie o to chodzi. Ale tak jak wspomniał Łukasz, poważnie prosimy o kulturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi