Hobbysta Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Witam znalazłem ciekawa ofertę na lodówkę za niewielkie pieniądze i teraz pytanie do zaawansowanych piwowarów, czy ta lodówka nadaje się do podłączenia do pamela lub innego regulatora temperatury ? Nie znam się na tym kompletnie niestety, dlatego proszę was o pomoc. Z góry dzięki!Model lodówki to Gorenje RF 4205 W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Wydaje mi się ( @Dr2 popraw jak się mylę), że do każdej lodówki można podłączyć zewnętrzny termostat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 46 minut temu, Jarzyn_waleczny napisał: Wydaje mi się ( @Dr2 popraw jak się mylę), Można tylko trzeba wiedzieć jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andygro67 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 @Hobbysta poszukaj tu na forum lub na youtube hasła: stc 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Okej popatrzę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 A dla laika nielepszy Pamel? Żeby nie było, sam nie czuję się na siłach i przymierzam się do Pamela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzon Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 stc jest banalny jak umiesz ustawic alarm w komorce to ustawisz STC ale każdy kupuje co mu pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki161 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Nie problem w ustawieniu a w podłączeniu. Do tej pory szczytem moich mozliwosci w elektryce byla budowa wlasnego mieszadla z potencjometrem i tranzystorami, ale jak przegladam instrukcje podlaczenia stc i mysle o grzebaniu w bebechach lodowko to mnie wzdryga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzon Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 na 100% dasz rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andygro67 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 17 minut temu, luki161 napisał: ale jak przegladam instrukcje podlacyoutubeenia stc i mysle o grzebaniu w bebechach lodowko to mnie wzdryga Dałeś radę z mieszadłem i tranzystorami dasz radę i z stc pooglądaj youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) ja STC-1000 kupowałem na ebay.com - towar idzie a chin ale ja wole płacic paypalem a nie kartą. podłączenie zamiast oryginalnego termostatu będzie możliwe chyba w każdej lodówce która ma zwykły agregat. można też podłączyć tak jak TU bez przerabiania samej lodówki Edytowane 27 Września 2017 przez nike21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 6 godzin temu, luki161 napisał: Nie problem w ustawieniu a w podłączeniu. Do tej pory szczytem moich mozliwosci w elektryce byla budowa wlasnego mieszadla z potencjometrem i tranzystorami, ale jak przegladam instrukcje podlaczenia stc i mysle o grzebaniu w bebechach lodowko to mnie wzdryga Spokojnie dasz radę podłączyć, tam jest tylko do przykręcenia kilka kabelków: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 A po co podłączać ją pod agregat? Ja mam z stc wyprowadzone gniazdko do którego mam wpięty kabel zasilający z lodówki.Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedyz Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Może trochę przydługie, ale proszę bardzo. Sposób na fermentację browaru Żbik1.pdf Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Znowu pytanie o lodówkę Panowie, jaki zakres temperatur powinna mieć lodówka najlepiej? Tutaj zdjęcie lodówki, wydaje mi sie, ze wręcz idealna na dwa fermentory. Co sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Jeśli wbudowany termostat będzie cię ograniczał to najwyżej zepniesz go na krótko i będziesz mógł schodzić z temp praktycznie do 0. Mnie bez takich zabiegów udaje się robić coldcrash w temp. ~4 i niżej raczej nie potrzeba. Co do samej lodówki to sprawdź jedynie szerokość i głębokość, bo sam się zdziwiłem ile standardowy fermentor potrafi zająć miejsca Edytowane 12 Października 2017 przez Hary86 Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Imho to każda działająca się nada jeśli będziesz używać odpowiedniego sterownika. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Ok, Dzięki! Czyli jeszcze to stc-100 od chinola i za miesiąc gotowe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Te szklane półki,aby wytrzymają ciężar fermentorea z 20 litrami piwa?Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 13 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Wyjmę je i zastąpię czym innym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_07_10 Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 12 godzin temu, Hobbysta napisał: Znowu pytanie o lodówkę Panowie, jaki zakres temperatur powinna mieć lodówka najlepiej? Tutaj zdjęcie lodówki, wydaje mi sie, ze wręcz idealna na dwa fermentory. Co sądzicie ? Jaki to typ i marka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 13 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Problem w tym, ze nie wiem nic oprócz tego ze to "premiere" szukałem, ale nie znalazłem. Oczywiście przed zakupem obejrzę dokładnie co i jak na miejscu.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Ja zamiast tych szklanych półek wstawiłem ze sklejki, polecam ten materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 A jak podłączyć dwa wyjścia z czujnikiem ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Ja bym podłączył ten na samym dole. A do tych wyżej dał tylko termometr aby kontrolować temperaturę. Wiadro z nową brzeczką stawiał bym na dół a te które są bym awansował piętro wyżej. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi