łysy ĄĘ Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Double IPA 19Blg 2 x wybicie 11 litrów na jeden fermentor. zacieranie na słodko plus 0,25 kg cukru na każdą półwarkę dla podbicia ekstraktu. Dzisiaj po 17 dniach burzliwej sprawdzam odfermentowanie. Zeszło do 8. Wygląd OK. Zapach OK. Ale próbka smakuje fatalnie. Jest po prostu SŁONA! Czy to możliwe, że jest to tak perfidna infekcja? Mam inne podejrzenia. Dodam tylko że w trakcie warzenia tego piwa pod koniec byłem już mocno pod wpływem. Pindin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Hehe. Ja całkiem trzeźwy dałem sól do refermentacji. Gratuluję, witam w klubie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 To białe i to białe. Po co drążyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 I to się nazywa rozwój kraftu zostaw pare butelek to komuś dasz na prima aprilis lub inna okazje w tym stylu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Ja kiedy juz mialem odwazone na refermentacje... w ostatniej chwili cos mnie tknelo zeby sprobowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Nie ma takich infekcji, nasypałeś soli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 rozlewaj to znajomym i mów że to mocno chmielone gose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazi_heej Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Poczekaj aż dojrzeje może coś z tego będzie. Nowy rodzaj piwa - słonawy pils. Może być nieźle. Ja kiedyś w noworoczny poranek do kawy dodałem dwa plastry cytryny i też uzyskałem coś nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 2 minuty temu, Bazi_heej napisał: słonawy pils. z Dnia 8.11.2017 o 13:12, łysy ĄĘ napisał: Double IPA 19Blg bardzo ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Można by ten post przypiąć gdzieś z nazwą "Najgłupsze wpadki piwowarskie". Myślę, że poprawi to humor w gorszy dzień każdemu piwowarowi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk KHOT 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kombinator Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 4 godziny temu, Hobbysta napisał: Można by ten post przypiąć gdzieś z nazwą "Najgłupsze wpadki piwowarskie". Myślę, że poprawi to humor w gorszy dzień każdemu piwowarowi Butelkowanie nie do końca odfermentowanego piwa jest zdecydowanie częstsze i głupsze niż sypanie soli do refermentacji. Natomiast do najzabawniejszych można zaliczyć redlum 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Wpadka na całego. Powiem wam jednak ciekawostkę. To piwo znajdzie swoje zastosowanie. Będzie bazą zalewy peklującej do mięsa. Mam zamiar zrobić na nim porcję wędlin normalnie wędzonych. Kto wie, może uda się też zaadoptować do wędlin dojrzewających. Jest nadzieja, która nieco osłodzi gorycz wpadki. Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolus Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 haha, witaj w klubie nie ma bata dodałeś białe zamiast białego, ale spokojnie, da się to "zutylizować" w kuchni, jest sporo potraw które aż prosza się o dodanie piwa/cydru, takie "słone pomyłki" akurat do tego sie nadają wiem co mówię, właśnie jestem w połowie :utylizacji" cydru do refermentacji którego dałem sól Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Moja kobieta jak przesoli zupę to dodaje ziemniaka, może warto spróbować, będzie Potatos Ipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się