Paweł76 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja 18 minut temu, Krzyżak napisał(a): Moja bieda wersja: Cześć, Twoja "bida wersja" przy mojej jest Super Hiper Luksusowa! Nie wstawię zdjęć, bo wstyd. Ale przyglądam się Twojej i ciekawi mnie rozwiązanie docisku nalewarki do butelki. Czy ja dobrze widzę jakąś taką "gumkę" brązową? Czy taki docisk wystarczy i gaz Tobie nie ucieka z butelki? Pozdrawiam, Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Dobrze widzisz, dwie mocne gumki z obu stron. Zdaje to egzamin, choć ostatnio piję głównie z kegów i mało butelkuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Cytując klasyka: Ty, fajne to! Widzę tylko dwa problemy: 1. Moje dwie lewe ręce nie wykonają tego nigdy w życiu; 2. Wygląda na projekt o bardzo małej tolerancji, jeśli chodzi o butelki - ja leję w zakresie od bączka po wysokie flaszki z Kormorana - dlatego myślałem raczej o czymś w stylu statywu do wiertarki, tylko o dużo większym skoku. Na tę chwilę mam nalewarkę przymocowaną na sztywno do regału i dociskam flaszkę od spodu lewarkiem samochodowym, ale od dawna marzę o czymś bardziej ergonomicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja W dniu 23.05.2024 o 09:40, fotohobby napisał(a): A przy jakich wartościach ciśnienia butelkujecie przeciwciśnieniowo ? ? Ja staram się nie przekraczać 1.2 bar, przy około 5C 1,2 bar wysycam w 2°C i butelkuję nalewarką iTap podając 1,5 do 1,7 bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Dobra, ogarnąłem swoją własną wizję stanowiska do rozlewu - opis tutaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi