olo333 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Nie wiem co to jest dział mini hurt, ale faktycznie płatki pszenne są w Auchan i to w dobrej cenie - 0,6 kg za 1,99 zł. W Leclercu nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Własnie przed chwilą sprzątałem portfel ze starych paragonów - w moim Auchan 0,6 kg są za 1,92 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dzisiaj poszukiwania Wrocław i Leclerc za 2,49 za 0,4 kg niestety jedna firma brak jakiegokolwiek wyboru. Wygrzebane za płatków owsianych domyśliłem się że są po tym że cena na półce była sztuk 5 zostało.... Chyba lepiej na alledrogo zamawiać bo na bielany do oszołoma się nie chce jechać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 jak pisałem, kupuje w młynie za 2,2,czyli połowa z tego co na allegro ,widziałem tam w papierach księgowych książek o tytule "wysyłki allegro",wiec możne sprzedają wysyłkowo,przy okazji są inne rzeczy(owsiane,żytnie,otręby i maki),trze by zadzwonić i zapytać jak to taki problem. "Centrum Zbożowe" 37-716 Orły ul. Orły 6 TEL (16) 6712613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 http://bioplanet.pl/produkty/produkty-sniadaniowe/platki-pszenne-bio/ Widziałem takie w osiedlowym Społemie. Znając ich mają zabójczą marżę, ale warto się zorientować w okolic zazwyczaj każdy sklep mający tzw "zdrową żywność" ma płatki pszenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 http://bioplanet.pl/...ki-pszenne-bio/ Widziałem takie w osiedlowym Społemie. Znając ich mają zabójczą marżę, ale warto się zorientować w okolic zazwyczaj każdy sklep mający tzw "zdrową żywność" ma płatki pszenne Raczej z zabójczą marżą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 marża to inna sprawa. Każdy społem ma zabójczą marżę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Czy te płatki są błyskawiczne? http://www.sklepvita.pl/design/_gallery/_300_300_1/194.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Wygląda na to, że raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Wygląda na to, że raczej nie. Po czym poznać błyskawiczne? Mam jedne z etykietą "błyskawiczne", a drugie takie jak na zdjęciu i wyglądają identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Raczej nie odróżnisz jednych od drugich. Ostatnio robiłam witbiera, gdzie 50% zasypu stanowiły płatki pszeniczne i owsiane teoretycznie niebłyskawiczne. Nie kleikowałam ich wsypałam do gara razem ze słodem, zacier scukrzył się bez większych problemów. Przezornie tylko wydłużyłam czas zacierania. leech 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Też ostatnio robiłem Wita na płatkach i nie pisało na nich błyskawiczne, założyłem więc że są błyskawiczne i bez kleikowania owych płatków wyszedł bardzo zacny. Edytowane 1 Grudnia 2012 przez Qxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Patrząc na to z drugiej strony - jakie by nie były kleikowanie im nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Po co uganiacie się za płatkami, kasza manna nie wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 A czy kasza manna nie jest za drobna? Przecież to może powodować masakryczną filtrację... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Nie zauważyłem problemów z filtracją, ale kleikuję ją z dodatkiem sł. pilzneńskiego i bardzo ładnie się upłynnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Dzis kupiłem w przemyskim młynie płatki pszenne po 1 zł za kg. Wcześniej chodząc po marketach, nie widziałem ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 a gdzie ten młyn konkretnie i czy przy okazji mąkę sprzedają detalicznie. ja w orłach kupuje po 2,50 kg płatków,są żytnie,pszenne,jęczmienne i owsiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Lokalizację podam ci na privie. Płatki pewnie mają też wszystkie rodzaje, ale pytałem tylko o pszeniczne. Od niedawna piekę chleb i zaopatruję się u nich w mąkę. Sprzedają od 1 kg i sporo ludzi sobie ich chwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Przeslij i do mnie, cena bardzo dobra. 1 zł to potrafi kosztować pszenica, czy to aby nie jakieś zmiotki z podłogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zrobiłem dość duże zakupy i nie chciałem paragonu, to "szef" mi policzył kg po złotówce. Być może są na normalnie droższe. Będę tam w tygodniu, to zapytam. Jak coś, to podaję nr telefonu i lokalizację. Jeśli ktoś zdecyduje się na osobistą fatygę, pomogę dojechać Kaszarnia Młyn Gospodarczy Wiesław Lach Przemyśl, ul. Dekerta 11, Tel.: 166785350 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A jak jest z otrębami pszennymi - nadają się jako zamiennik dla płatków/pszenicy ? Oraz nawiązując do postu mateosa - jak długo kleikować kaszę mannę (domyślam się że w 60°C) i jaki procent wagowo słodu - 15% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A jak jest z otrębami pszennymi - nadają się jako zamiennik dla płatków/pszenicy ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Otr%C4%99by Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Zrobiłem dość duże zakupy----------------------- i "szef" mi policzył kg po złotówce. Być może są na normalnie droższe. Będę tam w tygodniu, to zapytam. Jak coś, to podaję nr telefonu i lokalizację------------- Nigdy nie pisz, że ktoś bez paragonu sprzedaje lub faktury bo narobisz kłopotu sprzedawcy. Koniecznie zrób edit. Edytowane 19 Lipca 2013 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom'ash Nowak Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 pozwole sobie odświeżyć ten wątek:) zrozujmialem że nie ma większej róznicy między płatkami, otrębami a zwykłą pszenicą, chodzi tylko o obróbkę mechaniczną wysłałem też dzisiaj siostre po pszenice do miasta (niezła ironia) ponieważ na targu nie sprzedają na kg tylko na worki... ale nie o to chodzi. chodzi o to że w sklepie też nigdzie nie znalazła zwykłej pszenicy tylko orkiszową, i tu moje pytanie: czy mogę ją dosypać do pszeniczniaka? ogólnie planuje tak: 40-50% pilzenskiego 30%- słodu pszenicznego trochę mąki trochę otrębów (chyba że jakimś trafem jeszcze znajde płatki) i jakby się dało to jeszcze z 10-15% tego orkiszu co o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi