Skocz do zawartości

Wyeast 3638


511201

Rekomendowane odpowiedzi

19 otoczenia to mogło być nawet 22~ w piwie i poszło dosyć szybko. Albo po prostu bardzo gwałtownie zaczęły a teraz będą ślamazarnie dojadać resztki, niektóre szczepy tak mają. Warto im wtedy podnieść temperaturę. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

12 minut temu, 511201 napisał:

To bym musiał poczekac jeszcze okolo 2tygodnie i od razu do butelek? 

 

Tak. Te drożdże po zakończeniu fermentacji w kilka dni się pięknie klarują. Umiejętnie zdekantuj to będziesz miał mega klarowne piwo ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.