511201 Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Mam pytanie czy to normalne przy tych drożdżach pierwszy raz je używam Wyeast3638. Taka gęsta piana i po dwóch dniach woda w rurce przestała sie przelewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ze strony producenta: " This is true top cropping yeast and requires fermenter headspace of 33%. " Czyli jest to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ok to ze bardzo się pieni to wiedziałem tylko zastanawia mnie to ze teraz ta piana jest duzo mniejsza i bardzo zbita jak również ze juz nie wychidzi co2 przez rurke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Opada to i zbija się, te drożdże tak mają, rurkę to wywal i będziesz miał problem z głowy, pewnie się rozszczelniło i spiernicza gaz bokami,ewentualnie przerobiło już co miało w większości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ok, dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Pewnie za ciepło fermentowane i już po robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Temp 18-19 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Piwa czy otoczenia? Jaki ekstrakt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Otoczenia ekstrakt 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 19 otoczenia to mogło być nawet 22~ w piwie i poszło dosyć szybko. Albo po prostu bardzo gwałtownie zaczęły a teraz będą ślamazarnie dojadać resztki, niektóre szczepy tak mają. Warto im wtedy podnieść temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ok dzieki. Tak mysle potrzymac jeszcze z tydzien i zlac na cichą i zebrac hestwe bo czeka kolejna warka do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Godzinę temu, 511201 napisał: zlac na cichą Weizena nie zlewaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 19 godzin temu, zasada napisał: Weizena nie zlewaj. To bym musiał poczekac jeszcze okolo 2tygodnie i od razu do butelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 12 minut temu, 511201 napisał: To bym musiał poczekac jeszcze okolo 2tygodnie i od razu do butelek? Tak. Te drożdże po zakończeniu fermentacji w kilka dni się pięknie klarują. Umiejętnie zdekantuj to będziesz miał mega klarowne piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 W tej chwili jest gruba piana na powierzchni zobaczymy czy zniknie przed zlewaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
511201 Opublikowano 19 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 20 godzin temu, zasada napisał: Obecnie jest gruba piana na powierzchni zobaczymy czy zniknie przed zlewaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się