WojtekGaaD Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Musisz mieć cokolwiek co te wyniki odbierze niekoniecznie w swojej sieci może to być jakakolwiek darmowa chmura zbierająca te dane. Zaczynałem od ubidots o ile pamiętam teraz Brewfather ale w wersji płatnej zbiera dane ze spindla. Willow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Ok, czyli mam spindla podpiętego do domowego WiFi i mojego brewfathera na twlefonie i niezależnie, gdzie jestem, będzie zbierało? Sorry za głupie pytania, ale wolę się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 1 minutę temu, Willow napisał(a): Ok, czyli mam spindla podpiętego do domowego WiFi i mojego brewfathera na twlefonie i niezależnie, gdzie jestem, będzie zbierało? Sorry za głupie pytania, ale wolę się upewnić. Tak. O ile bedzie internet. Willow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Piękne dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Czy ktoś z Was po wstawieniu ładowania bezprzewodowego i kontaktronu "zamknął spindla na amen"? Zastanawiam się, jak to ogarnąć. Myślałem o termokurczu food grade, ale można kupić tylko całą rolkę za dużo kasy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października A co, mocne zakręcenie nakrętki nie wystarcza ? A może chodzi o elektryczne "zamknięcie" ? Wtedy pomaga rtęciowy grawitacyjny wyłącznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Października Udostępnij Opublikowano 15 Października Z jakiegoś tam doświadczenia wiem, że wilgoć i tak będzie się tam dostawała. Powoli bo powoli, ale sukcesywnie. Tu by trzeba przemysłowo to zrobić. Próbowałem wcisnąć tam ładowarkę indukcyjną, ale nie działało dobrze. Za duży element do posiadanych preform. Przełącznik rtęciowy działa bardzo dobrze za to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 16 Października Udostępnij Opublikowano 16 Października W dniu 15.10.2024 o 13:36, zielony07 napisał(a): A co, mocne zakręcenie nakrętki nie wystarcza ? A może chodzi o elektryczne "zamknięcie" ? Wtedy pomaga rtęciowy grawitacyjny wyłącznik. No właśnie gwint i rant na wierzchu jest moim zdaniem słabym pomysłem ze względów higienicznych - właśnie dlatego myślałem o "gładkim" wykończeniu termokurczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 17 Października Udostępnij Opublikowano 17 Października ok. Też widziałem że ciężko umyć ispindla bez odkręcania przykrywki. Stawiałem go na zakrętce w szklance ze spirytem 70% i jakoś się dezynfekowało. Potem zacząłem otwierać i dezynfekować na serio, kalibracja wysiadała, ale kluczowy moment fermentacji był do wychwycenia. (2 odczyty na dobę!) A po kilkudziesięciu warkach machnąłem ręką i przestałem używać ispindla. Fermentacje mam w stałych temperaturach i ispindel nic mi nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 17 Października Udostępnij Opublikowano 17 Października Poczekaj, aż Cię najdzie ochota na BrewPiLessa - pindol robi wtedy za sondę temperatury umieszczoną bezpośrednio w brzeczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października 11 godzin temu, Willow napisał(a): Poczekaj, aż Cię najdzie ochota na BrewPiLessa - pindol robi wtedy za sondę temperatury umieszczoną bezpośrednio w brzeczce To się raczej nie uda bo musiałby wysyłać dane częściej niż co minutę czyli się nie będzie "usypiał" i zje baterię błyskawicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października 5 godzin temu, WojtekGaaD napisał(a): To się raczej nie uda bo musiałby wysyłać dane częściej niż co minutę czyli się nie będzie "usypiał" i zje baterię błyskawicznie. Ale to się właśnie udało - już druga warka tak leci . Wystarczy co 5 minut , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października Może w nowym sofcie się da testowałem to kilka lat wstecz i 5 minutowy interwał powodował, że BPL się gubił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października Wszystko śmiga dokładniutko! Przy 5-minutowym interwale aku w pindolu nie spadł nawet poniżej 4.1 V w ciągu 10 dni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi