Skocz do zawartości

iSpindel - temat techniczny

burymichu

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz mieć cokolwiek co te wyniki odbierze niekoniecznie w swojej sieci może to być jakakolwiek darmowa chmura zbierająca te dane. Zaczynałem od ubidots o ile pamiętam teraz Brewfather ale w wersji płatnej zbiera dane ze spindla.

• 5 miesięcy temu...

Czy ktoś z Was po wstawieniu ładowania bezprzewodowego i kontaktronu "zamknął spindla na amen"?

Zastanawiam się, jak to ogarnąć. Myślałem o termokurczu food grade, ale można kupić tylko całą rolkę za dużo kasy :( .

Z jakiegoś tam doświadczenia wiem, że wilgoć i tak będzie się tam dostawała. Powoli bo powoli, ale sukcesywnie. Tu by trzeba przemysłowo to zrobić. 
Próbowałem wcisnąć tam ładowarkę indukcyjną, ale nie działało dobrze. Za duży element do posiadanych preform. 
Przełącznik rtęciowy działa bardzo dobrze za to :)

W dniu 15.10.2024 o 13:36, zielony07 napisał(a):

A co, mocne zakręcenie nakrętki nie wystarcza ? A może chodzi o elektryczne "zamknięcie" ?

Wtedy pomaga rtęciowy grawitacyjny wyłącznik.

No właśnie gwint i rant na wierzchu jest moim zdaniem słabym pomysłem ze względów higienicznych - właśnie dlatego myślałem o "gładkim" wykończeniu termokurczem.

ok. Też widziałem że ciężko umyć ispindla bez odkręcania przykrywki. Stawiałem go na zakrętce w szklance ze spirytem 70% i jakoś się dezynfekowało. Potem zacząłem otwierać i dezynfekować na serio, kalibracja wysiadała, ale kluczowy moment fermentacji był do wychwycenia. (2 odczyty na dobę!)

A po kilkudziesięciu warkach machnąłem ręką i przestałem używać ispindla.   Fermentacje mam w stałych temperaturach i ispindel nic mi nie daje.

11 godzin temu, Willow napisał(a):

Poczekaj, aż Cię najdzie ochota na BrewPiLessa - pindol robi wtedy za sondę temperatury umieszczoną bezpośrednio w brzeczce ;) 

To się raczej nie uda bo musiałby wysyłać dane częściej niż co minutę czyli się nie będzie "usypiał" i zje baterię błyskawicznie.

5 godzin temu, WojtekGaaD napisał(a):

To się raczej nie uda bo musiałby wysyłać dane częściej niż co minutę czyli się nie będzie "usypiał" i zje baterię błyskawicznie.

Ale to się właśnie udało - już druga warka tak leci ;) . Wystarczy co 5 minut ;) ,