Kaniutek Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 10 minut temu, Cressi napisał: A woda Ci do srodka nie wcieka? To by mogło tłumaczyć dlaczego iSpindel Ci się ustawia bardziej pionowo No właśnie pisałem, że poszedłem sprawdzić czy nie cieknie. Nie cieknie. Tak sobie teraz dumam, że kalibrujący szpindla za każdym razem rozpuszczalem trochę cukru i mieszałem roztwór. Tym sposobem odgazowywalem go. Więc w świeżej, ledwo nalanej wodzie rzeczywiście, musi być tego gazu dużo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) Może wszyscy juz ten sposób znają. A może komuś się przyda. Jak łatwo i przyjemnie wysterylizować szpindla, jednocześnie robiąc mu test szczelności. Potrzebne są: 1. Kolba Erlenmeyera 250 ml z szeroką szyją 2. Środek dezynfekujący dolany do pełna Jeden obraz wart tysiąca słów Edytowane 8 Maja 2022 przez Kaniutek elroy i Robert87 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Ja też myślałem że to dobra metoda. Do pierwszego zakażenia. Bez zdjęcia zakrętki nie udaje się dokładnie wysterylizować. Stosowałem spiryt 70%. Teraz odkręcam, szoruję co trzeba szczoteczką do zębów i poszczególne elementy siup do kąpieli. Kalibrację szlag trafia, ale nie przejmuję się tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 8 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Ależ, ja też rozkręcam i szoruje! Zapomniałem napisać w instrukcji, bo myślałem, że to absolutnie oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Pasuje idealnie do kolby Swoją drogą testuję ostatnio alternatywny firmware https://mp-se.github.io/gravitymon/index.html - zapowiada się całkiem ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek86 Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 9 godzin temu, elroy napisał: Swoją drogą testuję ostatnio alternatywny firmware Mam wgrany chyba od 2 tygodni. To co zauważyłem to trochę szybciej rozładowuje akumulator i wolno działa w trybie konfiguracji. Ogólnie, jak poprawią kilka błędów będzie to fajna alternatywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 A miał niby być bardziej energooszczędny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v33r005 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Hej. Też macie taki problem, że przy wysyłaniu danych co 15 minut, na baterii 3000 mAh (faktyczną pojemność akumulatora sprawdzona na testerze), urządzenie nie wytrzymuje 3 tygodni fermentacji? Wgrany najnowszy soft ze strony producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Ja nie mam. Co prawda dane wysyłane są co 60 minut. Ale i tak przy następnym podejściu przejdę na co 6 godzin albo 12. Wg mnie w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 W dniu 26.08.2022 o 10:20, zielony07 napisał: Ja nie mam. Co prawda dane wysyłane są co 60 minut. Ale i tak przy następnym podejściu przejdę na co 6 godzin albo 12. Wg mnie w zupełności wystarczy. przy Kveikach nie przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi0tR Opublikowano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2023 Witam serdecznie Panowie mam problem posiadam siec oparta o urządzenia Mikrotik (MAPsMAN) niestety mój spindel w żaden sposób nie chce łączyć się z wifi, wstepne dochodzenie wykazało iż chodzi najprawdopodobniej o jakiś problem z DHCP, ktoś może spotkał się z czym takim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Spróbuj wgrać wcześniejszy firmware, czyli 7.2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redolfino Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 (edytowane) Poradźcie proszę jak skonfigurować to ustrojstwo w Brewfatherze, tak żeby zamiast kąta wychylenia pokazywał Plato? W ubidots nie miałem z tym problemu , a w BF jednak problem się pojawił. Błędna formuła? Edytowane 22 Maja 2023 przez Redolfino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek86 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Musisz wkleić formułę w konfiguracji spindla. W brewfather będzie info o temperaturze, plato, napięciu akumulatora i kącie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redolfino Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 18 godzin temu, rolek86 napisał(a): Musisz wkleić formułę w konfiguracji spindla. W brewfather będzie info o temperaturze, plato, napięciu akumulatora i kącie. Tak zrobiłem i wszystko pokazuje z tego co wymieniłeś oprócz Plato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek86 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Pewnie masz błędna formułę. Musisz sprawdzić jeszcze raz i poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redolfino Opublikowano 25 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2023 Sprawdzę w takim razie. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Nie wiem czy to dobry temat, ale pewnie wiele osób tutaj zaglądających używa Ubidotsa, to może ktoś coś doradzi. Dzisiaj według ich systemu przekroczyłem limit przesyłania danych (screenshot poniżej). Problem w tym, że iSpindla używam już około rok i jest ustawiony bez przerwy tak samo, czyli update odczytów raz na 15 minut. Do tej pory nigdy nie miałem takich problemów i jest to moje jedyne urządzenie. Jak to jest możliwe i co tu mogło się zadziać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Godzinę temu, Oskaliber napisał(a): Nie wiem czy to dobry temat, ale pewnie wiele osób tutaj zaglądających używa Ubidotsa, to może ktoś coś doradzi. Dzisiaj według ich systemu przekroczyłem limit przesyłania danych (screenshot poniżej). Problem w tym, że iSpindla używam już około rok i jest ustawiony bez przerwy tak samo, czyli update odczytów raz na 15 minut. Do tej pory nigdy nie miałem takich problemów i jest to moje jedyne urządzenie. Jak to jest możliwe i co tu mogło się zadziać? Już dawno nie korzystam, bo mi się znudził ispindel, ale miałem problem z limitami u nich. Pamiętam że napisałem na tym ich forum i zwiększyli mi limit. Ale można też zmniejszyć przesył ograniczając ilość danych (każda wysłana jednorazowo wartość liczona jest za "dota") lub rozrzedzając czasowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 14 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 (edytowane) Rozumiem to, tylko według powyższego screenshota przekroczyłem 500 tysięcy "dotów" w ciągu doby, a wysyłam chyba 6 parametrów co 15 minut, także nie wiem jak to jest możliwe. Edytowane 14 Lipca 2023 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 14 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Też miałem takie problemy ale wkurzyłem się i przekierowałem strumień danych na własny serwer (wiem że nie każdy chce się w takie rzeczy bawić). Ze względu na pojemność baterii wysyłam dane co 12 godzin . Mnie to wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 14 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 2 godziny temu, Oskaliber napisał(a): Rozumiem to, tylko według powyższego screenshota przekroczyłem 500 tysięcy "dotów" w ciągu doby, a wysyłam chyba 6 parametrów co 15 minut, także nie wiem jak to jest możliwe. Kurcze, już nie pamiętam dokładnie o co tam chodziło, jakoś się te dane kumulowały, nie wiem czy nie na długotrwałych wykresach (przesyłanie wszystkich "dotów" z wykresu za każdym odświeżeniem). Spróbuj się odezwać na tym community suport (angielski), powinni ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george1255 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Cześć. Jaki tilt powinien mieć ispindel w czystej wodzie? Wg tutoriali ok 25-30°. Mój miał 42°. Czy to może przekłamywać odczyty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Według autora - 25 stopni. Ale jak wyskalujesz taki jaki masz to też będzie ok. Ale o dokładności zapomnij. To nie przyrząd pomiarowy tylko raczej wskaźnik. Bardzo przydatny. Jakiś czas temu przestałem ispindle skalować, wystarcza mi informacja że krzywa się wypłaszcza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willow Opublikowano 28 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia Mam durne pytanie - czy muszę mieć jakieś urządzenie, które na stałe będzie podłączone do tej samej sieci WiFi, co iSpindel, czy będzie niezależnie wysyłało wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi