Biotit Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Czytałem, że robiąc India Pale dodajesz syrop z glukozy+cukru trzcinowego i kwasu mlekowego. Kiedy taki syrop dodajesz? Możesz wrzucić link? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Do gotowania, jak każdy cukier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Dziękuję, a link jak to robiłeś możesz wrzucić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jest parę postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jest parę postów wyżej. Znalazłem na poprzedniej stronie, a nie kilka postów wyżej "Surowce: 1 kilogram demerary, 100g glukozy, 2ml kwasu mlekowego 80%", rozumiem, że pisząc demerary dałeś cukier trzcinowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Nierafinowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 #97 Albion Gold poszło na cichą przy 3°Blg. Fantastycznie klarowne, kolor spodziewany (złoto, dość jasne). Goryczka wyjątkowo przyjemna, ale aromat nikły - jak sądzę Boadicea to nie jest jednak chmiel "uniwersalny", a raczej goryczkowy. Nic się wszakże nie stało, wszystko zostanie wypite. Za to Essexy - drożdże pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Nie wytrzymałem i spróbowałem wczoraj #94 Beeftown Best - zapowiada się fantastycznie. Gaz już jest ok, smak się układa. Goryczka bardzo elegancka, jak odrobinę złagodnieje, to będzie akurat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Do "100" już tylko jedna warka, ESB za 2 tygodnie. A tymczasem wczoraj... #98 Porter z dnia 24.05.2013 Zasyp: słód pale (DMGP/Strzegom) 3.50kg słód brown (Warminster) 0.50kg słód karmelowy 150 EBC (DMGP/Strzegom) 0.50kg słód czekoladowy (Castle Malting) 0.15kg Chmiele: Lubelski gran. 2012 3.5% a-k 37g Boadicea gran. 2012 6.9% a-k 30g Drożdże: WLP022 Essex Ale II pok. (cała gęstwa z poprzedniej warki) Dodatki: mech irlandzki 3g Zacieranie (12l wody): 68-66°C - 90' 75°C - 15' (+8l wody) Wysładzanie i filtracja: 3x4.2l do obj. ok. 26l Gotowanie: 75' Chmielenie: 60' - Boadicea 20g + Lubelski 20g 10' - Boadicea 10g + Lubelski 17g 10' - mech irlandzki 3g Wybicie 23l 13°Blg. Zadane drożdżami 25.05.2013 rano w temp. 17°C, fermentacja w temp. 18-19°C (otoczenie 16-17°C). W wiadrze mam 21.5l. No co ja mogę na ten temat... Piwo na jesień dla żony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Zdradź co na ten setny numerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Nic szczególnego, jak całe to moje warzenie - jasna pszenica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) OMS (to na warkę #100) Czyżby Oatmeal Stout? Edytowane 26 Maja 2013 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Miało być, ale nie będzie. Piwo musi przefermentować i trafić do butelek w niecałe 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 W przerwie między warkami podłubałem trochę w Pythonie i zmontowałem sobie brewing log. Aplikacja jest rozwojowa, docelowo chciałbym mieć jedno miejsce, gdzie wpisuję sobie warkę i reszta się już aktualizuje stamtąd, czyli wpis w tym wątku na forum, wpis w moim arkuszu na google docs i generuje się wydruk do wersji papierowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 nie bangla to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 No co Ty nie powiesz?! A u mnie działa, czyli SOA #1. I biorąc pod uwagę, że to stoi na OpenShift (czyli nakładka RH na AWS EC2, w dodatku wersja darmowa), to zadziwiająco dobrze śmiga. Jakbyś coś więcej napisał o tym nie banglaniu, to może bym się ustosunkował jakoś. Projekt jest szkoleniowy w charakterze, do ćwiczeń na technologii, więc na bogactwie możliwości mi nie zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 A u mnie działa, czyli SOA #1. stoi na OpenShift (czyli nakładka RH na AWS EC2, w dodatku wersja darmowa) mam wrażenie, że mnie obrażasz nie bangla - czyli w ogóle się nie otwiera, przynajmniej pod firefox'em nie znajduje strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 To nie jest problem z propagacją DNS, bo przed chwilą zajrzałem tam z telefonu. Sądzę, że masz innego rodzaju problem z siecią lub z przeglądarką (jakieś blokowanie stron porno?), serwis ponad wszelką wątpliwość działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 pod IE też nie działa, ale nie ważne, nie będę truł czterech liter - chciałem tylko zobaczyć co to takiego wymodziłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 A u mnie działa. Wszystko całkiem intuicyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 podlaczylem sie ale nie wiem jak dziala.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Niestety nie widzę receptur. Może jakiś oddzielny temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 chyba receptury sa widzialne tylko dla autorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Spokojnie, jeszcze trochę. Aleście w gorącej wodzie kąpani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Jak ktoś ciekaw co jest w środku, to tu jest kod źródłowy -> https://github.com/zgoda/brew-log KosciaK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się