Skocz do zawartości

Posolone piwo


pt123

Rekomendowane odpowiedzi

Rozlewałem wczoraj  blacki ipe z ekstraktów i nie wiem co mnie zamroczyło, ale zamiast cukru do referementacji dałem sól - sypałem po 2g na butelkę. Jak się zoorientowałem to mało sobie głowy nie urwałem... ból wewnętrzny jeszcze dzis mnie rozrywa ?. Zanim wyleje to tylko jedno pytanie: czy można to jakoś ratować? Chyba nie nadaje się to nawet na Gose... 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, tortoise napisał:

A dlaczego chcesz wylewać? Poczekaj, daj mu szansę, może akurat podpasuje.

Brak surowca do refermentacji, zakładając pełne odfermentowanie piwa oznacza brak nagazowania, szybkie utlenienie i zepsucie (?) piwa. Jeśli masz możliwość dodać jeszcze cukier, to będziesz miał Salty Black IPA Gose jako ciekawostkę dla sąsiadów :Palbo nowy trend piwowarski dla masochistów.

A jako ciekawostkę dla @pt123: miałem podobnie - klik.

edit: kursywą zmiany/ uzupełnienia, przekreślone wiadomo

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.