pt123 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Rozlewałem wczoraj blacki ipe z ekstraktów i nie wiem co mnie zamroczyło, ale zamiast cukru do referementacji dałem sól - sypałem po 2g na butelkę. Jak się zoorientowałem to mało sobie głowy nie urwałem... ból wewnętrzny jeszcze dzis mnie rozrywa ?. Zanim wyleje to tylko jedno pytanie: czy można to jakoś ratować? Chyba nie nadaje się to nawet na Gose... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tortoise Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 A dlaczego chcesz wylewać? Poczekaj, daj mu szansę, może akurat podpasuje. Poza tym: https://www.hellozdrowie.pl/blog-piwo-po-bieganiu-tak-ale-z-sola/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, tortoise napisał: A dlaczego chcesz wylewać? Poczekaj, daj mu szansę, może akurat podpasuje. Brak surowca do refermentacji, zakładając pełne odfermentowanie piwa oznacza brak nagazowania, szybkie utlenienie i zepsucie (?) piwa. Jeśli masz możliwość dodać jeszcze cukier, to będziesz miał Salty Black IPA Gose jako ciekawostkę dla sąsiadów albo nowy trend piwowarski dla masochistów. A jako ciekawostkę dla @pt123: miałem podobnie - klik. edit: kursywą zmiany/ uzupełnienia, przekreślone wiadomo Edytowane 15 Stycznia 2020 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) 2g na butelkę to jakieś 4x za dużo nawet jak na Gose. Raczej ciężko będzie się to piło. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dodaj kwasu mlekowego, zawsze to bliżej gose niż bez niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zawsze możesz pomieszać ten wynalazek z jakimś innym piwem i wyjdzie coś pijalnego albo dobrego, może odkryjesz nowy styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pt123 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dodam cukier do kilku i zobaczę co sie stanie, a reszta w kanał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Dziś w programie pani Magdy Gesler jak gość posolił za dużo rosół to kazała wrzucić 4 kartofle aby ściągło sól . Może idź w tym kierunku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Można też podobno suchy chleb. Tylko potem wypadałoby pogotować, i ipe szlag trafi. No ale skoro masz wylać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się