aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #9 Ebbegarden Owner Jens Aage Øvrebust Collected by William Holden Place Stordal NCYC 4224 Pitch 28.0°C Max growth temperature 42.0°C Max ABV 16 % Attenuation 82 % Phenolic N Kveik Y Can be dried Y Harvest top Fermentation time 120 hours Bacteria Y Species Saccharomyces cerevisiae Wort boiled Y Preservation Dried flakes in cellar Taste: Tends to emphasize the bitterness of boiled hops, so be careful to either not boil the hops, or to reduce the IBU. Can make powerful tropical fruit aroma, if used right. Provenance: He hasn't been explicit about where it came from, but he says it has always been in the valley. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się