Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#9 Ebbegarden

Owner Jens Aage Øvrebust
Collected by William Holden
Place Stordal
NCYC 4224
Pitch 28.0°C
Max growth temperature 42.0°C
Max ABV 16 %
Attenuation 82 %
Phenolic N
Kveik Y
Can be dried Y
Harvest top
Fermentation time 120 hours
Bacteria Y
Species Saccharomyces cerevisiae
Wort boiled Y
Preservation Dried flakes in cellar

Taste: Tends to emphasize the bitterness of boiled hops, so be careful to either not boil the hops, or to reduce the IBU. Can make powerful tropical fruit aroma, if used right.

Provenance: He hasn't been explicit about where it came from, but he says it has always been in the valley.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.