Pierre Celis Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Banalnie prosty przepis na piwo pszeniczne! Jeśli lubicie typowe pszeniczniaki, jeśli szukacie piwa, które szybko jest gotowe do spożycia, jeśli nie lubicie goryczki, ani chmielowych aromatów. Jeśli szukacie lekkiego, orzeźwiającego piwa to Hefe- Weizen jest bardzo dobrym wyborem. Receptura najprostsza z możliwych czyli 50% słodu pszenicznego, 50% słodu pilzneńskiego, niemiecki, […] Artykuł Hefe-Weizen – receptura pochodzi z serwisu blog.homebrewing.pl. View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Error 404 - Nothing Found The page you are looking for could not be found. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 32 minuty temu, zasada napisał: Error 404 - Nothing Found The page you are looking for could not be found. Falowanie czasoprzestrzeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Cześc http://www.blog.homebrewing.pl/hefe-weizen-wskazowki-do-zacierania-chmielenia-fermentacji/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @bielok, ale to jest zupełnie inny wpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 [mention=739]bielok[/mention], ale to jest zupełnie inny wpis. O ciekawe, link z pierwszego posta już działa Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Magia, albo były poprawki edycyjne, nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Przerwa w 44 stopniach Celsjusza naprawdę coś daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 28 minut temu, Nazwa użytkownika napisał: Przerwa w 44 stopniach Celsjusza naprawdę coś daje? Wg mnie tak, choć sprawdza się dłuższa niż pół godziny. Choć żeby to najlepiej ocenić, trzebaby zrobić równolegle dwie warki z tym samym zasypem a różnym zacieraniem, dodać tą samą ilość gęstwy itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Pytałem, bo ja różnicy nie wyczuwam czy ta przerwa jest czy jej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 8 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 7 minut temu, tamtomasz napisał: Nie wiem, co powiedzieć. Przepis na hefe 50% pszenicy, 50% pilsena. Czy istnieje jakiś inny? W czym ten przepis różni się od całej reszty? Bardzo naciągany wpis, tym bardziej, że już istnieje wpis o samym hefe na tym blogu. W przypadku piw z dużą dawką żyta to może i coś daje, ale w przypadku pszenicy to chyba nie bardzo ? Ale mówimy o przerwie ferulowej, a nie beta-glukanowej. Także zarówno przy weizenie, jak i roggenbierze mogłaby być przydatna - pytanie, czy efekt jest wart dodatkowego czasu na zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 13 godzin temu, punix napisał: ...pytanie, czy efekt jest wart dodatkowego czasu na zacieranie. No właśnie, lepiej już dobrać odpowiednie drożdże i pilnować fermentacji by uzyskać pożądany efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się