zasada Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Właśnie kupiłem puszkę Simply The Best 2021, Pintowej kolaboracji z 8 lokalami z kraju. Wśród 8 odmian chmielu pojawiła się polska odmiana: Rody Hodowlane 20/20. Internet solidarnie milczy na jej temat. To są jakieś jaja, czy faktycznie jakaś sekretna odmiana zza pazuchy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Tu zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Zrobiłem z udziałem tego chmielu piwo w stylu "POLSKA MIKRO IPA" na neutralnych drożdżach US-05 żeby zobaczyć co wnoszą chmiele. Aromat i smak pomarańczy bergamotki jest niesamowity !!!! Tak jakby dodało się herbatę Earl Grey która zawiera właśnie olejki bergamotki. Chmiel godny wypróbowania i ma duży potencjał. Alanl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 14 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 46 minut temu, BROWAR KWARTA napisał(a): godny wypróbowania Ok. Gdzie (czy) go można dostać w otwartym obrocie, czy to z akcji PSPD vs. Polish hops? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Dori ma w sklepie ale czy to konkretnie to samo to nie wiem: https://homebrewing.pl/chmiel-rody-hodowlane-220-exp-220-100g-polishhops-p-1949.html zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Ja zakupiłem 1 kg w HOPit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alanl Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 23 godziny temu, BROWAR KWARTA napisał(a): Zrobiłem z udziałem tego chmielu piwo w stylu "POLSKA MIKRO IPA" na neutralnych drożdżach US-05 żeby zobaczyć co wnoszą chmiele. Aromat i smak pomarańczy bergamotki jest niesamowity !!!! Tak jakby dodało się herbatę Earl Grey która zawiera właśnie olejki bergamotki. Chmiel godny wypróbowania i ma duży potencjał. Uzywaleś tylko tego chmielu? Chce zrobić Polską IPE, chciałem wrzucić Amora Preta i 2/20 i ten chmiel był by w przewadze, dlatego pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia W dniu 15.05.2023 o 11:30, BROWAR KWARTA napisał(a): Ja zakupiłem 1 kg w HOPit. No i jakie wnioski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Z tego co pamiętam czułem wyraźnie bergamotkę, tak jakbym dodał herbaty earl grey. Może w połączeniu z innym chmiele lepiej będzie się komponował. dziedzicpruski 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 22 godziny temu, BROWAR KWARTA napisał(a): Z tego co pamiętam czułem wyraźnie bergamotkę, Plan mam na kwas,właśnie się kisi, mam ten chmiel i się zastanawiam do dorzucenia na zimno,ten zapach jest silny,czy tak sobie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia W porównaniu do amerykańskich chmieli jest subtelny więc pewnie zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 18 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Aaa,czyli jak zwykle ,z dużej chmury mały deszcz to zamienię na Idaho, czy jakoś tak, kiedyś do testów kupiłem , W każdym razie dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi