Git Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Cześć! Czy mogę dodać drożdże us05 do brzeczki z brewkitu "lager"? Powstanie ale czy piwo nie wyjdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Git napisał: Powstanie ale tak elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Git Opublikowano 1 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Dziękuję za szybką odpowiedź panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Jak najbardziej, tym bardziej, że większość brewkitowych "lagerów" ma drożdże raczej górnej fermentacji, poza coopers lager. Na US05 wyjdzie Ci lepsze piwko, tylko nie wal cukru, bo spieprzy sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Godzinę temu, Jastrząb napisał: Na US05 wyjdzie Ci lepsze piwko Pod warunkiem trzymania temperatur Jastrząb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 1 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 8 godzin temu, zasada napisał: Pod warunkiem trzymania temperatur Ja to zawsze wyrywny i o najważniejszym zapomnę No u mnie w temp. 16-17 z reguły pracują i są rewelacyjne. Niestety po upałach piwnica się nagrzała i w 20 muszą tyrać, gdzie pewnie 3 stopnie więcej ma sama brzeczka, ale i tak piwo smakowite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Jeżeli temp. będzie (w fermentorze) 16-17 st C wyjdzie piwo "czystsze" i jakościowo bijące na łeb piwa "jasne" ze sklepu. Sprawdzone takie piwa na własnej skórze. Wkrótce zamieszczę szczegółowy wątek dot. tego szczepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Niestety, ktoś Cię ubiegł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się