merit Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Ukłony dla wszystkich forumowiczów i fanów piwa! Do Sylwestra jeszcze cztery tygodnie, ale już wiem jakie będzie moje postanowienie noworoczne: uwarzyć własne piwo. Mam na imię Mirek, mam dużo lat i jestem ze wsi ? To znaczy - wyprowadziłem się z Warszawy na wieś w woj. łódzkim i to był dobry i ważny krok w życiu. Czas na drugi ważny krok - w stronę własnego piwa. Do tej pory mój sprzęt do piwa to były: otwieracz i szklanka. Teraz gromadzę zupełnie inne gadżety: do zacierania, fermentacji i rozlewu. W komplecie trafią pod choinkę ? Nie startuję od zera - trochę wiedzy już mam, ale portal piwo.org, a zwłaszcza to forum traktuję jako bezcenne drogowskazy. Pozdrawiam, merit zasada i elroy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Witaj na forum, powodzenia w realizacji postanowień! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aethelwulf Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Witam, pozdrawiamy i życzymy powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Każdy nowy piwowar na wagę złota! Każdy nowy forumowicz na wagę złota! Powodzenia i do zobaczenia we wątkach i na czacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seven Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Trzymam kciuki, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy ĄĘ Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ligeiro Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Też jestem ze wsi i z nowym rokiem obiecujęs sobie zająć sie lambikami, dokupić beczek i podziałać eksperymenty w fermentacji w kamionkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metyl89 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Cześć Mirku, ja dzisiaj odstawiłem do fermentacji swoją pierwszą warkę. Też wieś w łódzkim. Samych udanych i smacznych warek w Nowym Roku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi