Skocz do zawartości

Gozdawa Xmass Trappist ALE brewkit (ktoś coś?)


Grbuy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Znalazłem Brewkit jak w tytule. Według internetu Gozdawa ma mieszane opinie. Ale czy któryś z użytkowników próbował Trappist'y od Gozdawy? Czy warto dokupić osobno drożdże i coś jeszcze żeby to wyszło na poziomie. Z góry dziękuję i pozdrawiam! 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@lukasz.bwspominał w wątku o surowcach, że ma ich Rocheforty czyli te właśnie drożdże,

Dopytaj go czy użył i z jakimi efektami (na Discordzie pokazywał dzisiaj syrop ciemny więc jakby zaczął dopiero).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W dniu 18.04.2023 o 09:29, zasada napisał(a):

@lukasz.bwspominał w wątku o surowcach, że ma ich Rocheforty czyli te właśnie drożdże,

Dopytaj go czy użył i z jakimi efektami (na Discordzie pokazywał dzisiaj syrop ciemny więc jakby zaczął dopiero).

Są dobre i czyste. W zasadzie mało "belgijskie", THG to to nie są, ale ja fermentuję w ~20C. W każdym razie wychodzi na nich wszystko ze słodu i z chmielu jak na razie. Teraz mam na nich mocniej chmielone jasne i mocniej słodowe ciemne. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Panowie za odzew. A czy można prosić o jakiegoś linka jak zrobić takiego Brewkita żeby to wyszło ,,z jajem" Czy wystarczy szukać na YT bo tamtejszymi materiałami się opieram puki co i niektórzy mówią że lepiej dobrać inne drożdże niż te w komplecie z puszką stąd ten post. A konkretnie zależy mi na tym Brewkicie Trappist ponieważ 4 lata spędziłem w Belgii i z uwagi że wódki nie pije, a piwko na poziomie swoje kosztuje tak więc pomyślałem żeby zrobić swoje bo już kilka lat temu się interesowałem tematem, a że trafiłem na tego konkretnie Brewkita Gozdawy to w końcu chcę przejść od słów do czynów. POZDRO! 

Edytowane przez Grbuy
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odezwij się do mnie na priv. Podrzucę Ci kilka przepisów na ulepszanie brewkitów. Bardziej specjalizuje się w nich i polepszam, gdyż niestety za leniwy jestem na zacieranie😟 Chociaż to jest klasyka klasyki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.