Marcinoo13 Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Piwo od tygodnia utrzymywało 4BLG, zabutelkowałem. Smak i zapach jak dla mnie jest super, pachnie cytrusowo - żadnych niepożądanych smaków ani zapachów. Słodkawe w smaku tak jak chciałem, dziękuje Panowie za opinie, rady i konstruktywną krytykę. Pochwalę się za jakiś czas co z tego wyszło! Reters, zasada, Szumidło i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Gratuluję. BTW fajne etykiety, sam robiłeś czy zamawiałeś? Edytowane 21 Listopada 2023 przez smola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Zdaje się że to te smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinoo13 Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 10 godzin temu, smola napisał(a): Gratuluję. BTW fajne etykiety, sam robiłeś czy zamawiałeś? Zamówione, dokładnie te same co wskazał korzen16 smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Za jakiś czas też przetestuje. Bardzo przyjemnie wyglądające etykiety🙂 Edytowane 21 Listopada 2023 przez Reters Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Jak już stosuję, to stosuję to rozwiązanie: Polecam zdecydowanie. Szybkie, proste, minimalistyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 37 minut temu, dzejkej napisał(a): Jak już stosuję, to stosuję to rozwiązanie: Spoko, znam. Czasem jednak potrzebuję dać znajomym piwko z jakiejś okazji, a ładne etykiety dopełniają 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkej Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) 19 minut temu, smola napisał(a): ładne etykiety dopełniają To fakt, nie przeczę 👍 Jednak u mnie lenistwo zwycięża - rozdaję z tymi "kapslowymi" 😁 Edytowane 21 Listopada 2023 przez dzejkej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinoo13 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Panowie po 25 dniach otworzyłem testowo pierwszą butelkę, po otwarciu ładny syk, piana nie wyszła. Po nalaniu do kufla piękna piana się ukazała, ale niestety po dosłownie 10 sekundach całkowicie zniknęła i piwo wygląda bez niej jak tymbark... Smak i zapach super, żadnych zastrzeżeń - czuć że ten gaz tam jest, ale mało moim zdaniem. Czy po 25 dniach nie powinna ta piana być już trwalsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Zrobic piwo ze stabilna drobna piana to prawdziwa juz sztuka piwowarstwa. Ale nie wazne, ze bez piany. Wazne, ze wlasne i smakuje Marcinoo13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Moje piwa raz mają lepszą pianę raz gorszą. Sam nie wiem od czego to zależy;) Nie łatwa sprawa;) Marcinoo13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 5 godzin temu, Marcinoo13 napisał(a): Czy po 25 dniach nie powinna ta piana być już trwalsza Na pianę jest patent. Dodatek słodu pszenicznego. A jak warzysz z brewkitów to takiego esktraktu Marcinoo13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reters Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Dodam do tego co Wizi napisał taki ekstrakt Bruntala: https://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/ekstrakty_slodowe/suche/ekstrakt-slodowy-pszeniczny-sproszkowany-bruntal-1-kg Ooo klasa top. Używałem i polecam🙂 Marcinoo13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinoo13 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Przy następnej warce spróbuję ten ekstrakt Reters 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi