marcinpiwosz Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Jak najlepiej i najprościej schłodzić brzeczkę po gotowaniu? Zastanawiam się nad chłodnicą zanurzeniową, ale czy warto inwestować od razu w coś droższego? Może ktoś ma dobre źródło na takie akcesoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Zależy od rozmiaru warki i temperatury zimnej wody, którą masz. Bardzo małe można w wannie/misie (długo tak robiłem warki 10l), średnie zanurzeniowo, przy dużych opcji jest parę, ale można zastanowić się nad wymiennikiem lub chłodnica przeciwbieżną. Zwłaszcza z wymiennikiem jest jednak zabawa z jego czyszczeniem. Można też zrobić piwo no chill, w Australii popularna metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpiwosz Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Właśnie słyszałem że można w wannie ale zastanawiam sie ile to zajmie... Może lodem zasypać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Przy około 20-litrowych warkach, nawet z lodem trzeba liczyć przynajmniej 2 godziny. O ile masz możliwość, chłodnica zanurzeniowa na początek jest bardzo dobrą inwestycją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Chłodnica to znowu nie taki wielki koszt, a wody do wanny wlejesz nie mało, za darmo nie jest Pozatym szkoda czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się