baha Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Nie wiem czy było, ale wklejam http://www.maszynadopiwa.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) Nie wiem czy było, ale wklejam http://www.maszynadopiwa.pl/ było - poczytaj tu: http://www.piwo.org/forum/t3632-Maszyna-Piwosza.html Edytowane 21 Marca 2011 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Nie wiem czy było, ale wklejam http://www.maszynadopiwa.pl/ Na stronie głównej w prawym górnym rogu jest nawet reklama :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baha Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 No dobra mea culpa nie patrzę na reklamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Inna maszyna do piwa. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Co to za roztwór klarujący który dodają na koniec fermentacji? (clarification agent) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 zol krzemionkowy zapewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 zol krzemionkowy zapewne Raczej isinglass, finnings czy po polsku karuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 prawdziwy karuk to nie będzie, jest zajebiście drogi,pewnie jakiś inny klej rybi albo żelatyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 No za plus/minus 12 tys. zł to mogą sypać coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Cold, clear, perfectly carbonated, commercial quality beer in 7 days. to po co czekać 7 dni jak można iść do sklepu i jeszcze wydać 12 tysięcy... dziwni są Ci ludzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 zol krzemionkowy zapewne Raczej isinglass' date=' finnings czy po polsku karuk.[/quote'] Dopiero teraz obejrzałem filmik. Masz rację to pewnie będzie jakiś syntetyczny środek, a nie tradycyjny środek. Urządzenie wygląda przerażająco ale chciałbym spróbować jakiegoś piwa w nim przygotowanego. Chociaż w temp. 5°C wszystkie pewnie będą smakować tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 (edytowane) Cena maszynki hmmm może drogo, może nie drogo, zależy dla kogo. Za to sama idea fermentatora stożkowego z regulacją temp. fermentacji jest ciekawa. Edytowane 17 Kwietnia 2011 przez misiuzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 zol krzemionkowy zapewne Raczej isinglass' date=' finnings czy po polsku karuk.[/quote'] Dopiero teraz obejrzałem filmik. Masz rację to pewnie będzie jakiś syntetyczny środek, a nie tradycyjny środek. Urządzenie wygląda przerażająco ale chciałbym spróbować jakiegoś piwa w nim przygotowanego. Chociaż w temp. 5°C wszystkie pewnie będą smakować tak samo. przemysłowo zazwyczaj stosuje się zol krzemionkowy, a ta temp 5 st to chyba po to by wychłodzić piwo by opadły drożdże i wytrąciły się białka. fajny ten sprzęcik. u mnie 7 dni i smaczne, klarowne piwko górnej fermentacji na us-05 także jest gotowe do picia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się