Winger Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Nieźle. Szybkie googlowanie i wiadomo o co chodzi: http://rozmowywtoku.tvn.pl/program/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 dzisiejsza poczta z piwo.org Też dostałem, odpisałem, że mam niewidoczny brzuszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 dzisiejsza poczta z piwo.org Też dostałem, odpisałem, że mam niewidoczny brzuszek widać za spamowała pół forum inni też dostali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 i w dodatku wszyscy bez brzuszków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 i w dodatku wszyscy bez brzuszków I jeszcze mam w sobie zwierzęcy magnetyzm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ja też dostałem Też sprawdziłem, też wyszły mi rozmowy w tłoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 A ja nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Mnie też nie chcą Przecież nie mam w profilu napisane, że ważę niecałe 60 kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Mnie też nie docenili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja też dostałem, ale się obraziłem za takie insynuacje i zablokowałem Panią z TVNu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Kolejny raz w tym tygodniu pominięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 A ja Szanownej WASP (też kurde pojechała z tym nickiem) grzecznie napisałem, że jak osiągnę potrzebne to i owo, to się zgłoszę. Najwyżej zrobi update tematu : opony wielosezonowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Trzeba bylo sie zgodzic i wyslac jakies zdjecie z pytaniem czy takie foto moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Pierwszą osobą która tego wysłuchała tej mp3-ki był mój szef. 0_0.mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie wiem czy to już było ale ten artykuł nadaje się tylko tutaj: http://pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,13287325,Kompania_Piwowarska_liczy_na_zyski_z_gastronomii_.html#BoxBizTxt Nowa metoda serwowania piwa bezpośrednio z kilkusetlitrowych tanków umożliwia napicie się piwa zaledwie kilka godzin po jego wyprodukowaniu. Czyli że co zaraz po fermentacji nadaje się do spożycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 W browarze produkcja kończy się kiedy jest na tym etapie, że można je zapakować (rozlać w butelki, puszki, kegi, cysterny). W tym przypadku etapem końcowym produkcji jest przepompowanie piwa do cysterny która rozwozi je do lokali. Więc tą informację można uznać za prawdziwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Z pewnością można uznać za prawdziwą ale średnio to brzmi Ogólnie to ciekawe czym miało by się to różnić od zwykłego żywca czy innego tyskiego (chyba tylko nagazowaniem co było w tym artykule podkreślone). No i marketingowa przydatność 14 dni no chyba że tych tanków nie czyszczą to wtedy rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 chyba że tych tanków nie czyszczą to wtedy rozumiem nie czyszczą - tanki mają w środku worek z tworzywa który się wymienia, a piwo wypycha się powietrzem (ale między zbiornik a worek) przez co jest tanie i się nie przegazowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Ciekawa sprawa więc to że to piwo leży w tym tanku to tak naprawdę ściema równie dobrze mogła by to być wielka beczka lub kontener z plastiku (byle by dobrze trzymało ciśnienie). Całe życie się człowiek uczy To jednak nie tłumaczy 14 dniowego terminu przydatności bo nawet jak piwo nie jest utrwalone w żaden sposób to się tak szybko nie zepsuje (zwłaszcza jak jest mocno schłodzone) Edytowane 25 Stycznia 2013 przez rosek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) więc to że to piwo leży w tym tanku to tak naprawdę ściema Jaka ściema, przecież to piwo jest w tym tanku, w środku, można powiedzieć, że leży w nim. równie dobrze mogła by to być wielka beczka lub kontener z plastiku (byle by dobrze trzymało ciśnienie) Gdyby zastosowano w nich tą samą technologię z workiem to czemu nie. Ale samo to, że w lokalu siedzi się koło dużego tanku z piwem robi swoje. To jednak nie tłumaczy 14 dniowego terminu przydatności bo nawet jak piwo nie jest utrwalone w żaden sposób to się tak szybko nie zepsuje (zwłaszcza jak jest mocno schłodzone) Piwo jest do tanku pompowane wężami które przed samą operacją są płukane wodą (nie są już sanityzowane) więc teoretycznie może się tam jakaś bakteria dostać. 14 dni to data do której producent daje gwarancję na to piwo, być może wynika to z przepisów tych samych które mówią, że piwo niepasteryzowane ma mieć pół roku daty przydatności, pasteryzowane rok a wyjałowione ponad rok. Podbity keg w barze jeśli nie znajduje się w kegatorze też może stać maksymalnie 3 dni (zalecenie producenta) co nie znaczy, że w 3 dniu to piwo smakuje gorzej. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzięki za wyjaśnienie Jaka ściema, przecież to piwo jest w tym tanku, w środku, można powiedzieć, że leży w nim. A to i tak dla mnie ściema bo jak słyszę że leży w taknku to myślę leży w tanku a nie w worku w tanku Ale to i tak nie ma znaczenia i dyskusja na ten temat była by bezowocna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabe Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 A to i tak dla mnie ściema bo jak słyszę że leży w taknku to myślę leży w tanku a nie w worku w tanku To jest zagadka filozoficzna typu: jeśli będę okrążał drzewo, na którym siedzi wiewiórka, ale ta za każdym moim krokiem będzie przesuwać się na drzewie w ten sposób, żeby między mną i sobą mieć pień, to czy mogę powiedzieć, że okrążam wiewiórkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek103 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 wspólnie z wiewiórką okrążacie pień. a tyskie z tanka ? tank to czołg, czołg to rudy, czy rudy 102 to dobre piwo? to następna zagadka filo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Z serii cała Polska czyta dzieciom Edytowane 26 Stycznia 2013 przez piter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi