elroy Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 czy nick na rękawie No to trochę też moja wina, bo nie zadbałem o ten ważny element integracji forumowiczów. Ale robić coś i być nie do końca przekonanym, to lepiej niestety tego nie robić. Ale nie ma tego złego. Nawiązałem kilka fajnych kontaktów, więc mam nadzieję, że w 2012 nikt nie będzie się już czuł obco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Skoro 2012 to może od razu numery na koszulkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Przez okrągły rok będę Wam suszył głowę, cobym Wam dobrze utkwił w pamięci A potem zaatakuję w realu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Przez okrągły rok będę Wam suszył głowę, cobym Wam dobrze utkwił w pamięci A potem zaatakuję w realu I tak trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Ja też nie zagadałem do nikogo chyba:P ale impreza bardzo mi się podobała, żałuję że nie bylem od piątku. Za rok oczywiście przyjedziemy na cały weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Podam grabę: "cześć, Porter jestem, mam 30 warek na koncie" Toż to jak zderzenie tira z maluchem. A co Ty opowiadasz, to nie żaden apatheid, nikogo nie oceniamy po ilości warek. Tym bardziej, że bywa, że ten z 5 warkami zajmuje lepsze miejsce w konkursie niż ten z 200. Tieroo poznałem, jak miał 1 warkę, Gabi jak miała 0. W każdym razie do mnie może podejść każdy i pogadać o piwie, zawsze. Nie jestem szczególnie towarzyską osobą, nie dasz rady pogadać ze mną o pogodzie, sporcie, muzyce, celebrytach, polityce, ale o piwie - zawsze i na każdy temat. O temperaturze dezaktywacji amylazy, o wpływie kwasu masłowego na aromat, o wyższości etykiet prostokątnych nad owalnymi, o rodzajach piw produkowanych Rochefort w latach 70, o długości kiełków w słodzie przed suszeniem itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 a ja tam nie mam pamięci do nicków, więc i tak by mi nic nie dały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 dlaczego uważasz, że prostokątne etykiety są lepsze od owalnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Bo się je łatwiej wycina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 o rodzajach piw produkowanych Rochefort w latach 70 i tu byśmy pogadali Doznałem bowiem objawienia: nie będę warzył pilsów, koelschów, żeby udowodnić rodzinie i znajomym, że potrafię uwarzyć piwo najbardziej zbliżone do komercyjniaków. Będę warzył Belgi, bo pokochałem je miłością dozgonną Będę warzył to, co mi smakuje najbardziej! Mam już swój styl i tego się będę trzymał! A prób do podejmowania jest wiele. Sorry za dygresję! Nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Wrzuciłem jeszcze kilka zdjęć do galerii dzięki uprzejmości i poświęceniu Kaśki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 No to że się łatwiej wycina to jest argument ja jakoś nie mam zdolności manualnych i nie mogę się zabrać za zrobienie etykiety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 o rodzajach piw produkowanych Rochefort w latach 70 i tu byśmy pogadali Doznałem bowiem objawienia: nie będę warzył pilsów' date=' koelschów, żeby udowodnić rodzinie i znajomym, że potrafię uwarzyć piwo najbardziej zbliżone do komercyjniaków. Będę warzył Belgi, bo pokochałem je miłością dozgonną Będę warzył to, co mi smakuje najbardziej! Mam już swój styl i tego się będę trzymał! A prób do podejmowania jest wiele.[/quote'] No widzisz, już by było gadania na godzinę. Bo jedni wolą kolor uzyskać słodem karmelowym, inni cukrem kandyzowanym Bo trzeba dobrać dobre drożdże - niektóre sa zbyt fenolowe, inne zbyt przyprawowe, ja lubie lekkie, owocowe, estrowe. A i temperaturę fermentacji trzeba dobrać uważnie: żeby się zrobiło dużo estrów, ale mało fuzli... A tak to siedziałem tam sam na stoisku i się nudziłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Ja też nie zagadałem do nikogo chyba:P ale impreza bardzo mi się podobała, żałuję że nie bylem od piątku. Za rok oczywiście przyjedziemy na cały weekend. Mijaliśmy się kilka razy. Ogólnie dla osób które nie miały okazji się zintegrować: - każdy kiedyś był na imprezie pierwszy raz, nie wstydzić się - mordka w avatarze ułatwia sprawę - wspólne piwo przełamuje lody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Właśnie każdy kiedyś był pierwszy raz. Jak byłem pierwszy raz to też niewiele osób poznałem. Jak byłem drugi raz zaczepiałem wszystkie dziewczyny w ciąży bo szukałem DORI. Żona to normalnie się ze mnie śmiała. Ale w końcu trafienie i poznaliśmy się. Przyjaźnimy się do dzisiaj. Więcej odwagi. Starsi stażem piwowarzy nie gryzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Nie zauważyłem bo musiałem rodzinki pilnować Nie trudno mnie było zauważyć bo chodziłem z damską torebką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Za rok na pewno zagadam:P Może uda się wcześniej na zlocie Piwo.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Z weną to się poznaliśmy we Wrocku też jakoś spontanicznie. Pierwszy raz na Warsztatach sam przesiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Może niech koledzy napiszą jak sobie wyobrażali festiwal. Najdroższe piwo jakie kupiłem to Westvleteren po 35zł. Jacer! ty paserze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Kradzione nie było Grzesiek normalnie kupił. Najwyżej się będę w piekle smażyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 ...o długości kiełków w słodzie przed suszeniem Może rozwiniesz temat? No, może zostawmy to do następnego spotkania. Zejdą nam ze dwie godzinki i nie będziesz się nudził na stoisku PSPD. Twoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Mi zabrakło czasu aby ze wszystkimi pogadać. Nawet nie udało mi się wszystkich poznać. Piwo w alei zagranicznej, więcej niż dobre. Było kilka perełek które normalnie nie są do zdobycia. Ze wspomnę Westvletteren, Gose, Koelsche, różne amerykany i inne, których nie zakonotowałem. Kupiłem sobie kilka ciekawych ale o kilku zapomniałem, między innymi o Barley winie. U piwowarów domowych, piwo więcej niż dobre. Nie wiem czego więcej oczekiwać od takiej imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Kradzione nie było Grzesiek normalnie kupił. Najwyżej się będę w piekle smażyć. Ale przy kupnie musiał się zobowiązać że nie odsprzeda. Za ten smak to i chyba w piekle można się posmażyć :cool2: Mam nadzieję, że nie zgłosisz mnie do Admina za "pasera" , ani nie wypiszesz się z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Kradzione nie było Grzesiek normalnie kupił. Najwyżej się będę w piekle smażyć. Ale przy kupnie musiał się zobowiązać że nie odsprzeda. Za ten smak to i chyba w piekle można się posmażyć :cool2: Mam nadzieję' date=' że nie zgłosisz mnie do Admina za "pasera" , ani nie wypiszesz się z forum [/quote'] Właśnie nie, to hurtownik z Amsterdamu wziął grzech na swoje sumienie. Grzesiek nawet fakturę dostał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 (edytowane) Dziękuję wszystkim za miłe spotkanie. Szczególne podziękowania dla Jejskiego i Dziadka. Znam mało osób, ale z każdą imprezą ich przybywa, więc jest coraz fajniej. Edytowane 22 Czerwca 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi