PawelG Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 ale w pozycji nie ma mozliwosci podania temp jaka chcemy uzyskac po zwrocie dekoktu, Jesli w tej 1-dnej pozycji dekoktu jest rowniez zwrot to nastepny krok jak poprawnie rozpisac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Tak to wygląda, czasy przykładowe: Aby uzyskać, po zwrocie dekotu, temperaturę 72°C, należy odebrać 3,62l gęstego zacieru i gotować. Edytowane 9 Lipca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelG Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 jezeli temp 72 stopnie w Twoim przypadku to temp ktora chcesz uzyskac po zwrocie dekoktu to gdzie ustawic temp dekoktu ktory zebrales przed zagotowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Temperatura dekotu, który odbieram ma przecież 64°C. Co dalej robię z tym dekotem - jaką ustalam dla niego przerwę, czas przerwy, i czas gotowania już nigdzie się nie wpisuje, program tego nie przewiduje. Ewentualnie te poszczególne czasy można sobie dodać do czasu przerwy scukrzającej, tak aby wiedzieć później ile minut rzadka cześć zacieru przebywała w 64°C. Edytowane 9 Lipca 2013 przez WiHuRa korzen16 i PawelG 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelG Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 właśnie o to mi chodziło .dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Pow mi jest jakieś spolszczenie do tego programu? I czy warto kupić pozdr Edytowane 9 Lipca 2013 przez Kubuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Spolszczenie jest w dziale pliki: http://www.piwo.org/files/file/29-polonizacja-dla-beersmith-2/ Kubuch 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Ok dzięki a pow mi warto kupić? Jak wyglada płatność za program? Jestem zainteresowany kupnem, bo chyba warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Warto. Program można było kupić w sklepiku piwo.org: http://www.piwo.org/sklep Może odezwij się do elroya to napisze Ci kiedy będzie miał dostępne klucze na sprzedaż. Oczywiście normalnie można cały czas kupić program na oficjalnej stronie. http://beersmith.com/order/ Edytowane 9 Lipca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 A na piwo orientujesz sie po ile były? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Na razie nie kupuje kluczy, dopiero od sierpnia. W promocji byly po 65, normalnie po 85 Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 dopiero od sierpnia. a do tego czasu możesz skorzystać z wersji darmowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Co do spolszczenie BS's z: http://www.piwo.org/...la-beersmith-2/ nie działa. Podczas uruchamiania aplikacji wyskakuje komunikat "Can't open Application Resource File", dalej Assertion Failed z BSchema.cpp 465, i w końcu SLib.cpp assert "0 " in SLib::SAssert. Miał ktoś podobny problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Co do spolszczenie BS's z: http://www.piwo.org/...la-beersmith-2/ nie działa. Podczas uruchamiania aplikacji wyskakuje komunikat "Can't open Application Resource File", dalej Assertion Failed z BSchema.cpp 465, i w końcu SLib.cpp assert "0 " in SLib::SAssert. Miał ktoś podobny problem ? Dziwne ja przed chwilą pobrałem program z oficjalnej strony po czym wzuciłem rozpakowaną paczkę z large i pasuje wszytko jest przetłumaczone dzieki WiHuRa za pomoc!! Ja posiadam system windows 7 64bity Edytowane 9 Lipca 2013 przez Kubuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Co do spolszczenie BS's z: http://www.piwo.org/...la-beersmith-2/ nie działa. Podczas uruchamiania aplikacji wyskakuje komunikat "Can't open Application Resource File", dalej Assertion Failed z BSchema.cpp 465, i w końcu SLib.cpp assert "0 " in SLib::SAssert. Miał ktoś podobny problem ? Jaki system operacyjny? Bez spolszczenia działa normalnie? Edytowane 9 Lipca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Tak, bez spolszczenia działa normalnie. OS Windows XP 32 bit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Spróbuj może pobrać spolszczenie jeszcze raz - być może przy pobieraniu przez internet pliki w jakiś sposób zostały uszkodzone (obydwa pliki trzeba wrzucić do głównego katalogu). Bywają problem an OS Win XP bez SP3 ale to z ogólnym działaniem programu a nie ze spolszczeniem ale może to będzie dla Ciebie jakiś trop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 To nie była pierwsza próba spolszczenia BS'a. Za każdym razem to samo. Spróbuję przeinstalować program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Reinstalacja programu pomogła. Spolszczenie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) No to teraz tylko korzystać Tak myślałem ze reinstal pomoże Edytowane 14 Lipca 2013 przez Kubuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) jak to jest w OG w BS? wrzucam dwie identycze receptury - dokładnie chodzi o saison by dori wrzuciłem ją do brewtoad i jest w mordę strzelił 15blg jak pisze dori 6,1 alc - wszystko pięknie (przy wydajności domyślnej czyli 75%) wrzuciłem ją do BS (załącznik) i dostaję wynik: 13,8blg i 6,7alc - te same parametry prośba o zerknięcie z czego może wynikać różnica saison.zip Edytowane 16 Lipca 2013 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Wrzuć może sam zrzut ekranu receptury z BS. Edytowane 16 Lipca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Wrzuć może sam zrzut ekranu receptury z BS. zmieniłem post wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Winny jest słód ze Strzegomia, ma niższą ekstraktywność niż to co masz wprowadzone na brewtoad. Edytowane 16 Lipca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Winny jest słód ze Strzegomia, ma niższą ekstraktywność niż to co masz wprowadzone na brewtoad. ma sens jednak poprzednio - #22 long johnson belg - wg BS 12,7blg - pomierzone i wg brewtoad grubo ponad 14blg - a potem mi wychodzą jakieś kosmiczne wydajności np 82 miałem ostatnio mimo, że słody też ze strzegomia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi