Marcin_K Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Czy jest jakaś metoda wgrania pliku z drożdżami Fermentum Mobile na BS2 w wersji mobilnej (pełnej nie light). Wersji desktopowej nie posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Cześć, udało się komuś spolonizować wersję na maca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boleminoga Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Cześć, udało się komuś spolonizować wersję na maca? tak, z czym masz dokładniej problem? Z tego co pamiętam wgrałem plik z forum i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Wrzucałem te pliki do katalogu głównego i nic sie nie działo. Dziś powrzucałem je do rożnych katalogów po kolei i w końcu zaskoczyło. Dzieki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoppySailor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Wrzucałem te pliki do katalogu głównego i nic sie nie działo. Dziś powrzucałem je do rożnych katalogów po kolei i w końcu zaskoczyło. Pamiętasz może do którego dokładnie? Edit. Ok już mam, tam są 3 foldery Folder Resources Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez HoppySailor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) lang.xml do resourcers res.h do contents Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez Wobor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Mam pytanie do użytkowników BS. Przepis na Lagunitas IPA (BYO 250) zakłada IBU 67 (zakładam, że Tinseth) Po wrzuceniu przepisu do BS wychodzi IBU 39,4 (Tinseth) Dodanie - zgodnie z przepisem - 89g. chmielu na 0 min. (na czas chłodzenia) nie zmienia poziomu goryczki w BS. Czy tak zostawić i liczyć na to, że chmielenie przy chłodzeniu podniesie IBU, czy dodać chmielu do gotowania tak, aby BS pokazał 67? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Czy masz skonfigurowany gar? IBU zależy od tego Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Pojawiła się nowa wersja BeerSmith, do ściągnięcia ze strony producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Wrzuciłem PL tłumaczenie do nowej wersji programu 2.3.6. Główne rzeczy są przetłumaczone, ale sporo opisów tzw. "dymkowych" jest nieprzetłumaczonych. Z biegiem wolnego czasu będę coś zmieniał. Jakby były jakieś sugestie to piszcie PW lub w komentarzach pod samymi plikami. Wobor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Czy masz skonfigurowany gar? IBU zależy od tego Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka mam, rzuć okiem na załącznik czy ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 To sam empirycznie musisz ustawić. Ja na pewno mam większe odparowanie Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzięki Łukasz za spolszczenie do nowej wersji Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Wobor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirfak Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Szybkie pytanie, czy nowa wersja działa na starym kluczu? Jakie zmiany w stosunku do wcześniejszej wersji? Przez kilka dni nie będę miał dostępu do neta stąd te pytania. Wysłano z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 U mnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 U mnie działa. u mnie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Wszystkie zmiany można przeczytać tutaj: http://beersmith.com/blog/2016/08/07/beersmith-2-3-update-new-features-detailed-overview/: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Czy jest jakaś metoda wgrania pliku z drożdżami Fermentum Mobile na BS2 w wersji mobilnej (pełnej nie light). Wersji desktopowej nie posiadam. Podbijam. Ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Czy jest jakaś metoda wgrania pliku z drożdżami Fermentum Mobile na BS2 w wersji mobilnej (pełnej nie light). Wersji desktopowej nie posiadam. Podbijam. Ktoś coś? 1. Na wersji komputerowej stwórz sobie recepturę i wrzuć do niej tylko same drożdże. 2. Wyeksportuj recepturę do CLOUD. 3. Otwórz z cloud recepturę w wersji mobilnej - klikając na poszczególne drożdże na dole masz STORE IN MY YEAST. 4. Klikasz i masz zapisane. 5. Przeklikujesz tak każde zapisując do wersji mobilnej. 5 minut roboty i masz całość. To chyba jedyna metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirfak Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Czy jest jakaś metoda wgrania pliku z drożdżami Fermentum Mobile na BS2 w wersji mobilnej (pełnej nie light). Wersji desktopowej nie posiadam.Podbijam. Ktoś coś? 1. Na wersji komputerowej stwórz sobie recepturę i wrzuć do niej tylko same drożdże. 2. Wyeksportuj recepturę do CLOUD. 3. Otwórz z cloud recepturę w wersji mobilnej - klikając na poszczególne drożdże na dole masz STORE IN MY YEAST. 4. Klikasz i masz zapisane. 5. Przeklikujesz tak każde zapisując do wersji mobilnej. 5 minut roboty i masz całość. To chyba jedyna metoda. Kolega nie posiada wersji desktopowej. Wysłano z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dokładnie. Używam wersji na komórkę i nie potrzebna mi jest desktopowa wersja. Chyba, że do tych drożdży.Jeśli się nie da inaczej to kupię wersje desktopową ale szkoda tych 28$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirfak Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Mam obie wersje i nie wyobrażam sobie używania tylko mobilnej. W zasadzie w mobilnej korzystam z narzędzi i moich przepisów w chmurze. Wysłano z Commodore 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dobra wgrałem triala i można było wrzucić przez chmurę pliki O wersji na desktop muszę pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markos227 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam Jak moge dodac nowe słody wedzone ze strzegomia i czy posiada ktos dokladna specyfikacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam Jak moge dodac nowe słody wedzone ze strzegomia i czy posiada ktos dokladna specyfikacje ? Na fb napisali Pełne specyfikacje wszystkich naszych nowych słodów wędzonych będą dostępne już od wtorku, 16 sierpnia na stronie e-sklepu vikingmalt.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi