Browarnik Sebol Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Dnia 29.03.2018 o 14:40, Browarnik Sebol napisał: Witam! Wymieniałem dysk w komputerze, musiałem BS zainstalować na nowo. Tyle że nie miałem kopii zapasowej, i nie mam teraz niczego. tzn. na tym starym dysku mam wszystkie pliki,ale nie wiem skąd dokąd je przerzucić, albo jak, po wrzuceniu w okno programu je zapisać? bo jak znajdę jakiś plik ( np. z recepturą , profilami zacierania itp.), mogę je wrzucić w odpalony program, normalnie mi wyświetla wszystko ale jak zamykam program to wszystko znika, nie wiem jak to zapisać ,zwykłe "zapisz" nic nie daje. Z góry dziękuję za pomoc. Komputer Mac MacOS High Sierra. Jest tu jakiś użytkownik Mac'a co mógłby pomóc? kurczę , nic nie działa. A słabo uśmiecha mi się pisanie wszystkiego, receptur , profili , na nowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obione82 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 OK Ziomale Czas odświeżyć temaciwo. Pojawił się BEERSMITCH 3 i poszukiwany kozak co język polski ogarnie...ktoś coś??? PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 wystarczyło zerknąć na nieprzeczytane tematy z wczoraj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obione82 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Oo przepraszam, nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek86 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Wiadomo już ile będzie kosztował BS3 na piwo.org? Na ich stronie kosztuje 14.95 $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Mam pytanie odnośnie chmielenia na whirlpool. Zakładając że chcę na 10l wrzucić 20g Galaxy na 30min kiedy temperatura spadnie poniżej 80°C. W jaki sposób mam ustawić to W BS3? W ustawieniach sprzętowych ustawiam czas 30min. Następnie w głownym oknie dodaje 20g Galaxy i ustawiam temperature. A co mam wpisać w tym oknie steep for? 30min czy zostawić 0? Zmienia to w zauważalnie ilość ibu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Uwaga: patrzę na wersję mobile, bo do stacjonarnej w tej chwili nie mam dostępu. Czas whirlpoola na poziomie sprzętu dotyczy tylko korekty IBU z chmielu wrzucanego do gotowania - Boil hop (że dalej się moczy więc oddaje IBU, wg forum beersmitha przy założeniu temperatury powyżej 85C: http://www.beersmith.com/forum/index.php?topic=16419.0 ) - na equipment jest checkbox 'estimate biol hop carryover to whirlpool'. Jak dodasz chmiel tylko whirlpoolowy, to jak byś nie ruszał ustawień na poziomie sprzętu, ibu się nie zmienia. Edytowane 12 Lipca 2018 przez tibek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Dzięki za odpowiedź. Rozumiem teraz co gdzie wpisać. Teraz kiedy napisałeś do czego to służy zauważyłem że faktycznie kiedy zaznaczę opcję estimate boil hop until in whirpool to zwiększa się ilość ibu przy każdej porcji chmielu. Po wyłączeniu tej funkcji w equipement i dodaniu chmielu na whirlpool cały czas dochodzi kilka jednostek ibu, ale są to mniejsze wartości zależne w od czasu i temperatury chmielenia. No i ibu dochodzi obok tej porcji a nie zwiększa się we wszystkich porcjach(nie zauważyłem tego). Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Jakiś ociemniały jestem. Gdzie mogę zapodać Aby móc do sprzętu dodać Coobra cb3?? Lub gdzie wpisać aby utworzyć taki sprzęt ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 A ściągnąłeś pliki z profilem? Są gotowe dla mocy 1800 i 2500. Powinny gdzieś być w zasobach forumowych. Ja chyba znalazłem gdzieś przez Google. Możesz też podać mi swojego maila to Ci podeślę... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Mam, ale nie wiem jak je załadować. Skopiowałem ale nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Zrobiłeś Otwórz/skopiowałeś plik i wkleiłeś do BS do sprzętu?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Mam BS3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Ja mam BS2. To pewnie nie pomogę...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk burczas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 A, jednak udało Ci się. Dzięki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrST Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 :-)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Pewnie gdzieś jest, ale za cholerę nie mogę znaleźć. Jest gdzieś profil sprzętu do BS2 na Klarsteina 30L ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Jak dodać spolszczenie do B3? Sciągnąłem plik rar z strony podanej kilka stron wyżej ale nie dam rady tego rozpakować. Wyskakuje mi okienko z błędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Da się spolszczyć BS3 w wersji na Androida?Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 czy w bs3 można magazyn przetrzymywać w chmurze? co jesli uzywa sie z bs na 3 kompach , jak wygląda synchronizacja pomiędzy nimi magazynu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Pewnie gdzieś jest, ale za cholerę nie mogę znaleźć. Jest gdzieś profil sprzętu do BS2 na Klarsteina 30L ? Dolaczam do pytania.Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Może to cos pomoże. http://forum.areabirra.it/topic/22809-klarstein/?page=40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Mam nadzieje, ze to nie to co krazy od jakiegos czau po sieci. Sprawdze w domu.Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Soravin Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 W dniu 19.06.2018 o 22:26, nike21 napisał: wystarczyło zerknąć na nieprzeczytane tematy z wczoraj... A jak to zainstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 tego się nie instaluje. podmieniasz pliki w katalogu w którym zainstalował się program na te ściągnięte z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi