paluchacab Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Wiecie może gdzie (w Krakowie) kupię płatki pszeniczne błyskawiczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Tesco Kapelanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Dzięki:) bo w Makro i Carrefour nie było i myślałem że będę miał problem. Mam jeszcze jedno pytanie. Curacao mogę zastąpić kandyzowaną skórką z pomarańczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Możesz zastąpić ale to nie będzie to samo Możesz też użyć własnoręcznie obranych skórek z pomarańczy i grejpfrutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 obraną i pokrojoną czy starta? suszyć ją czy dawać świeżą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 (edytowane) Kandyzowana to nie to samo ale można dostać suszoną z Kotanyi Edytowane 25 Listopada 2011 przez jkocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 obraną i pokrojoną czy starta? suszyć ją czy dawać świeżą? możesz obrana skórkę pokroić w kostkę, a jak masz czas to podsusz , czasami jak braknie curacao to stosuję mieszankę 50/50 skórka słodkiej pomarańczy + skórka grejpfruta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 ale tyle samo tej mieszanki co curacao w recepturze, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Tak, takie same proporcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Wielkie dzięki To w niedziele warze podwójną warkę Wita mam nadzieję, że kurier dotrze na czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 (edytowane) obraną i pokrojoną czy starta? suszyć ją czy dawać świeżą? Świeża, starta ale bez białego miąższu, najlepsze pomarańcze twarde z pomarszczoną skórką, pozostałe ciężko się ściera. edit coś się net przywiesił. Edytowane 25 Listopada 2011 przez mateos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Warzę witbier'a. Aktualnie przerwa w 72°C. Próba jodowa wciąż pozytywna po niemal 2 godzinach. trzymac dalej czy filtrowac? Pomocy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 ja mam prościej,nigdy nie robie prób jodowych,także ja bym filtrował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 I tego sie chyba trzeba trzymać Idę na dół grzać i filtrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchacab Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 A mi nie dotarła przesyłka... chyba będzie nocne warzenie w tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 I tego sie chyba trzeba trzymać Idę na dół grzać i filtrować Wittbier, jako chyba jedyna piwo, może zawierać skrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 I tego sie chyba trzeba trzymać Idę na dół grzać i filtrować Wittbier' date=' jako chyba jedyna piwo, może zawierać skrobię.[/quote'] Dobrze wiedzieć. Dziękuję za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Skoro jesteśmy przy witbier Czym można zastąpić pszenicę niesłodowaną poza płatkami, których nigdzie nie mogę trafić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Kaszka manna może być. Albo na targ zasuwaj i od gospodarza ziarno pszeniczne kup. Edytowane 27 Listopada 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Używam kaszę mannę . edit josefik szybszy Edytowane 27 Listopada 2011 przez mateos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polter Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 co ja się na tę kaszkę napatrzyłem w sklepie, nawet jaglana była, z jakiś super pszenic, w końcu stwierdziłem, że to co pamiętam z dzieciństwa nijak nie da się przefiltrować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 a co z kuskus'em? to tez niby pszenica.... wiki podaje że: Współcześnie kuskus częściej produkuje się z mąki pszennej, wody i dodatków. tylko pytanie co za dodatki zapodał producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spontan Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam czy to pleśń ?? Jest to A'la Grodziskie z oferty BA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Moim zdaniem to agonalne stadium piany po burzliwej Zdjęcie niewyraźne, ale raczej bez obaw. Jakże to pachnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spontan Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Pachnie tak jak poprzednie jak się zaciągniesz z bliska to zatyka ,taki jak by gaz ( Co2 ) .Tylko po burzliwej to chyba nie bardzo bo to piwo jest już po cichej i to wydłużonej z przyczyn nie zależnych ode mnie .Jednak cicha nie przebiegała tak spokojnie bo dość dużo bulgotało przez pierwsze 2 dni . Edytowane 2 Grudnia 2011 przez spontan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi