Lusterko87 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Jestem w potrzebie Poszukuje wątku o utlenianiu mosiądzu...(na mosiężnych elementach oplotu pojawił się nalot z utleniania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Jedyny obszerniejszy temat jaki kojarzę o mosiądzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alealex Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Witam, jakiś czas temu widziałem tu gdzieś, czyjąś fotkę ze stożkiem zwiniętym z kwasówki. W podpisie było coś o fermentorze stożkowym w cenie przystępnej dla Polaka. Czy ktoś wie gdzie to było? Albo jak idą prace nad projektem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Witam, jakiś czas temu widziałem tu gdzieś, czyjąś fotkę ze stożkiem zwiniętym z kwasówki. W podpisie było coś o fermentorze stożkowym w cenie przystępnej dla Polaka. Czy ktoś wie gdzie to było? Albo jak idą prace nad projektem? Chyba tego szukasz kolego... http://www.piwo.org/gallery/album/463-browar-piter/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 A ja z kolei szukam informacji na temat krótkiego gotowania - powiedzmy 30 minut. Jeden z kolegów na forum wiem, że gotuje właśnie 30 minut. Zapomniałem jednak nick. Kojarzy ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Bogi kiedyś pisał o chmieleniu historycznym angielskim, że właśnie 30 minut trwało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Pamietam zapiski tutaj na forum. Ktos gotuje kazda warke przez 30 minut. Tylko kto to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Wraz z kolegą Porterem od wielu warek chmielimy brzeczkę przednią, chmielimy w czasie zacierania, gotujemy 30 minut. http://www.piwo.org/topic/2393-rybnicki-browar-domowy/page__st__340#entry309989 http://www.piwo.org/topic/4073-agro-browar-zebrzydowskie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Dzieki za info. Po szczegoly bede pisal na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alealex Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam, jakiś czas temu widziałem tu gdzieś, czyjąś fotkę ze stożkiem zwiniętym z kwasówki. W podpisie było coś o fermentorze stożkowym w cenie przystępnej dla Polaka. Czy ktoś wie gdzie to było? Albo jak idą prace nad projektem? Chyba tego szukasz kolego... http://www.piwo.org/...3-browar-piter/ Dzięki chopie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Szukam zdjęcia "nosidła" szytego z taśm do przenoszenia petainerów, nie mogę się dogrzebać do tego zdjęcia. Ktoś pamięta gdzie mogło być wklejane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 U Łukasza w notatkach: http://www.piwo.org/topic/1650-browar-escarabajo/page__st__1080#entry305167 camilos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Gdzieś na forum widziałem link do receptury Jamila Zainasheff na English IPA... Może ktoś coś kojarzy albo zna tę recepturę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Co prawda nie na tym forum ale znalazłem coś opisanego jako "JZ's English IPA (all grain version)": http://www.thebrewin...?p=57976#p57976 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxcvbnmn Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Na forum kiedyś czytałem o sposobie na zrobienie większej ilości piwa "bez sprzętu". Chodzi mi o to, że mam do dyspozycji garnek 20l i chcę zrobić np. 25l piwa. Zasyp 4kg do 14l wody. Filtracja w wiaderku 20l i wysładzanie do 2.5Blg. Gotowanie na dwa razy lub jest możliwość na dwa garnki. Nie chciałem specjalnie zakładać nowego tematu, a wiem, że to już było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Wstaw do chmielenia ile możesz, a później dolewaj resztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Na forum kiedyś czytałem o sposobie na zrobienie większej ilości piwa "bez sprzętu". Chodzi mi o to, że mam do dyspozycji garnek 20l i chcę zrobić np. 25l piwa. Zasyp 4kg do 14l wody. Filtracja w wiaderku 20l i wysładzanie do 2.5Blg. Gotowanie na dwa razy lub jest możliwość na dwa garnki. Nie chciałem specjalnie zakładać nowego tematu, a wiem, że to już było. Szukaj pod hasłem HGB (High Gravity Brewing) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) szukam jakiegoś kalkulatora którym mógł bym liczyć temperaturę podczas zacierania, mam 2 termometry i oba różnie pokazują, podgrzewam 3 palnikami temperatura stoi w miejscu a potem nagle skacze do 72 stopni i muszę ratować się zimną wodą. Fajnie by było po prostu dolewać wrzątku co pewien czas z czajnika. Ktoś coś wie? Edytowane 17 Marca 2015 przez PiotrekU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ściągnij sobie z plikowni PPPP. W zakłądce zacieranie masz wszytsko ładnie podane. PiotrekU 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Szukam receptury Czesława Dziełaka na Black IPA :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 http://www.piwo.org/blog/25/entry-69-321-black-ipa/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Dzięki za link, ale nie widzę w nim receptury ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Dzięki za link, ale nie widzę w nim receptury ;-) Skanowana karteczka przy wpisie. Użyj wersji na całym ekranie, na mobilnej nie widać lub użyj pc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się