dori Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Może to Ci pomoże http://www.wiki.piwo...e_Labs_i_Wyeast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 http://www.mrmalty.com/yeast.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 O właśnie dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Cześć. Kojarzycie w którym temacie jest super tekst na etykietę o tym ,że trzeba umyć butelkę i oddać dobroczyńcy:)) Może za mało faktów, ale kto czytał od razu skojarzy. Ów tekst ciągle mi siedzi w głowie i poproszę autora o zgodę na przetwarzanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 a była gdzieś tabela pokazująca jak naprawdę wygląda Bailing w różnych temperaturach... Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Jeśli chodzi Ci o korektę odczytu, to np. tutaj : http://www.piwo.org/topic/3152-ile-to-blg/#entry136667 zibi666 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Cześć. Kojarzycie w którym temacie jest super tekst na etykietę o tym ,że trzeba umyć butelkę i oddać dobroczyńcy:)) Może za mało faktów, ale kto czytał od razu skojarzy. Ów tekst ciągle mi siedzi w głowie i poproszę autora o zgodę na przetwarzanie O tutaj: http://www.piwo.org/topic/2241-etykiety-jak-sobie-radzicie/page__st__100#entry186712 marcin_l85 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Josefik dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Ktoś opisywał kiedyś przebieg prac związanych z budową dwóch garnków z zakupionego arkusza blachy -była to fotorelacja ,nie pamietam autora....kojarzy ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 http://www.piwo.org/topic/7382-kociolek-od-podstaw/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) lewatywa8 mrblaha był szybszy:( Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Dzięki ! temat ciekawy, może i mi się kiedyś przyda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zestawienie drożdże suche & płynne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zestawienie drożdże suche & płynne. http://www.piwo.org/...ch/#entry184230 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo5 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam, gdzieś na forum widziałem zdjęcie kega z zamontowanym kranem zaraz na kegu, wersja turystyczna. Proszę o podrzucenie linka bo nie mogę tego znaleźć. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 (edytowane) U Łukasza w zapiskach jeżeli dobrze pamiętam http://www.piwo.org/...o/page__st__880 ale na której stronie to ci nie powiem może napisz do niego na PW albo przeszukaj cały temat. edit: O dobra znalazłem też ciekaw byłem jak to wygląda http://www.piwo.org/topic/1650-browar-escarabajo/page__st__640?do=findComment&comment=157335 Edytowane 2 Maja 2013 przez Undeath gonzo5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 chodzi o coś takiego jak w browamatorze. Można ten badziewny plastikowy kranik wymienić na zwykły np Celli. Osobiście nie polecam takiego rozwiązania, bo piwo się strasznie pieni lepiej mieć chociaż 1m węża piwnego. sorashi i gonzo5 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Opis jak oczyścić gestwe. Jakoś z przelewaniem na trzy sloiki. Nie mogę znaleść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Washing_yeast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Dzięki mateos . Dobrze ze były rysunki:-) gdzieś na forum był opis jak to zrobić. Coś kojarze o wlaniu do sloika potem zlaniu znad osadu i tak trzy razy Edytowane 18 Maja 2013 przez marcin_l85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysander Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 na forum jakiś czas temu jeden z kolegów zamieścił tabele nagazowania w xlsx i pdf do kegów ale chciałem jej użyć do sprawdzenia nagazowania wg stylu przy wyliczaniu ilości cukru do refermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Nie iem czy o to Ci chodzi, ale tutaj są podane widełki nagazowania wg stylów, oraz można obliczyć ilość cukru lub glukozy do refermentacji. http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html?16082934#tag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Hej Ktoś kiedyś wrzucił na forum przewodnik po niemieckich odmianach chmielu w formie pdf-u. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę... Kojarzy ktoś konkretny wątek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Gdzieś się chyba kiedyś natknąłem na zestawienie i porównanie drożdży WYEAST'a i WHITWLABS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się