Luqas van Dred Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 ok dzięki :-) GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszSz Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Nie widziałem nigdzie, ale jestem przekonany, że było gdzieś. Szukam jakiegoś prostego artykułu dotyczącego zacierania oraz chmielenia, napisanego w przystępnym języku dla laika, aczkolwiek bogatszym niż oba artykuły na wiki.piwo.org Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 http://browar.biz/artykuly.php?do=ba&s= może to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaję pytanie. Czy ktoś może ma link gdzie można zakupić takie beczki jak na tym filmiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryta Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) To są fermentory Speidel, bodajże 120l. Poszukaj w google. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Fryta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 60 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Fajne są, tylko ta cena odstrasza. Myślałem, że są trochę tańsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasmac Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jestem prawie pewien że było, ale nie mogę znaleźć. Jak zrobić jedną, 20L, warkę częściowo z zacieraniem i częsciowo z dodatkiem ekstraktu nachmielonego z brewkita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 szukam informacji na temat różnic pomiędzy bitterem a mildem.... gdzieś widziałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Gdzieś był temat lub temat z linkiem do opisu wszystkich głównych/większości wad w piwie, nie mogę tego znaleźć, pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 http://www.wiki.piwo.org/Kategoria:Cechy_sensoryczne 05paw 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 O!! Dzięki wielkie. Dokładnie o to mi chodziło, o ten link do pdf'a co tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Ktoś kiedyś wklejał takie fajne uniwersalne etykiety na piwo w formacie Microsoft word podratuje ktoś linkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Takie etykietki? Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Swiaderny Krugerius 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Dokładnie, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Kiedyś przeglądając zapiski czytałem o takich mini eksperymentach z pszenicznym, tj. zacieranie z dekokcją, bez dekokcji, jednotemperaturowe. Chodzi mi o wnioski i efekt końcowy. Poda ktoś linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 browar undeath coś takiego robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Nie ma takiego browaru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) browar-undeath-czyli-warzone-na-uboczu-w-bytomiu-odrzanskim/ Edytowane 27 Maja 2015 przez bart3q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 ok, przeczytałem undeatha, ale on nie omówił żadnych efektów,bo jak to ujął, we wszystkich piwach czuć było siarkę. Robił ktoś jeszcze taki eksperyment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Bo nie było co opisywać, niestety zbyt duża różnica czasowa w tych piwach zrobiła swoje 2 pierwsze piwa - bez dekokocji i na lenia były słabe i stare, z dekokcją najlepsze. I tak wyszło też w ślepym teście. Niestety piwo bez dekokcji tez miało lekką infekcję więc eksperyment nie był miarodajny. Choć powiem że generalnie w smaku paskowała mi i tak z dekokcją pszenica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Szukam tematu, gdzie opisane jest wykonanie trwałej podziałki w garze z nierdzewki. Szukam, szukam i znaleźć nie mogę... Było wiele przykładów ze zdjęciami - bardzo fajny temat. Chcę zrobić podziałkę w swoich garach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 http://www.piwo.org/topic/13046-permanenta-podzialka-na-stalowym-garze/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 http://www.piwo.org/topic/13046-permanenta-podzialka-na-stalowym-garze/?hl=podzia%C5%82ka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Dzięki Wam. Już znalazłem, ale przez gogle. Jakoś z tej forumowej wyszukiwarki nie umiem korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się