nms007 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Dopisz mnie Wojtku do beta-testerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 No problem, piwo będzie dostępne gdzieś początkiem lipca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Razem od początku istnienia browaru 50 warek (1337l) 1337 to doskonała liczba ( sosoby około IT powinni ją docenić ) xx.09.2014 - warka #52 Pacific Pale Ale 11°Blg (40l) jeśli to receptura zbliżona do receptury z AlePiwo ... to polecam właśnie mi znika w zatrważającym tempie ( wczoraj znikło pięć flaszek, przedwczoraj 8 .... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) 1337 to doskonała liczba elita Panie! jeśli to receptura zbliżona do receptury z AlePiwo ... Oj zbliżona Tą recepturę stworzyłem sklepowi na bazie własnej, bardzo udanej warki: http://www.piwo.org/...400#entry225865 Prywatnie polecam zestawy z Alepiwo - to są bardzo dobre, sprawdzone receptury. W prostocie siła! p.s. Mój Pacific zszedł z kega w 12 dni Edytowane 22 Maja 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Prywatnie polecam zestawy z Alepiwo ten zestaw - Pacific Pale Ale - jest świetny - topaz i galaxy daje rade zaczalem otwierac flaszki od niedzieli ( wtedy bylo slabawo wysycone ) i każda kolejna jest lepsza Zostało mi dwadzieścia kilka z prawie czterdziestu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 To jest piwo właśnie do takiego szybkiego wypicia. Z czasem aromat i smak będzie słabnąć więc szkoda chomikować. Lepiej szybko wypić i uwarzyć sobie następną, świeżą warkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 To jest piwo właśnie do takiego szybkiego wypicia dlatego cukru do refermentacji dałem w górnej zalecanej granicy - bo lezakowac i tak nie bedzie. najdalej 8.06 po nim beda wspomnienia. A tymczasem rozlewac bede AAA również od AlePiwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Jak do tej pory rok w rok zmieniam coś w sprzęcie. Po tym sezonie będą kolejne zmiany. Na początek muszę kupić większy garnek stąd na sprzedaż idą dwa, które używałem dotychczas: Garnek 26l Garnek 50l Edytowane 23 Maja 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 o proszę zwiększamy wybicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Tak, niektóre, te bardziej sesyjne warki będę robił w wybiciu 45-50l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Jak już jesteśmy przy temacie to na 95% pożegnam się również ze swoją kadzią filtracyjną. Co prawda to okaże się dopiero w lipcu/sierpniu ale jakby ktoś miał ochotę to można rezerwować Cena 40 zł (koszt skrzynki), pokrywa, filtrator rurkowy, kranik gratis Raczej odbiór osobisty bo tych gabarytów raczej nie wyśle bezpiecznie. Przefiltrowałem nią 36 warek i nigdy mnie nie zawiodła. Następca jej może być tylko jeden - fałszywe dno z nierdzewki. Edytowane 23 Maja 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Masz już upatrzony większy gar? Też zastanawiam się nad zamianą na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 sam bym się pokusił na ten twoją kadź filtracyjna, ale z odbiorem osobistym to będzie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Za 13 złotych można nadać kuriera o gabarytach 100x50x50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 w takiej cenie? a gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Pewnie netto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 sendfast.pl Ostatnio dużo przez nich wysyłąłem i jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Tu nie chodzi o cenę wysyłki, nie mam takiego pudła co zmieści skrzynkę 60 cm x 40 cm, tym bardziej że musiałoby być jeszcze większe żeby zabezpieczyć zawartość. Edytowane 23 Maja 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Masz już upatrzony większy gar? Taki, przesyłka w cenie, cienka blacha ale wielu piwowarów używa i nie narzeka. Tym bardziej że nie będę w nim zacierał, to będzie tylko kadź warzelna: http://allegro.pl/ga...4238754170.html Edytowane 23 Maja 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Z jakiej grubej rurki masz filtratorami w tej filtracyjne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 1/2 cala, rurki do ciepłej wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Kurde jakoś teraz proporcje mi się nie zgadzają. Aż muszę sprawdzić wymiary mojej lodówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Wsadź w dwa bananowce, (śmignij do Biedronki, Lidla itp) owiń jakąś szmatą, owiń folią i papier pakowy, sznurkiem jak prezent zapakuj. Parę piwek upchaj do środka, napisz 'na zdrowie' , problem wysyłki załatwiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Wsadź w dwa bananowce ... Jak dla mnie tekst roku Dzięki GB. Edytowane 23 Maja 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Chyba chodzi o dwa kartony po bananach tapniete z HTC Desire Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi