anteks Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dodam jeszcze, że piwa przechowywane są w lodówkach stylami. Po ostatnim rozpakowywaniu paczek zapełniono cały duży kontener na śmieci tak że nie szło go zamknąć. Wspomnijcie dobrze o Marku, który obwija folią al. butelki, zamiast być we Wrocławiu. Nie ma recyklingu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Ja tam mam potwierdzenie od kuriera, że dotarło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jest recykling, wszystko się ładnie pali w piecu :D Grzesiek dzis mówił, że samo rozpakowywanie daje frajdę, pomysłowośc ludzka nie zna granic. Wkłady chłodzące, pety z zamrożoną wodą a nawet książka o łódzkich Żydach. Przyznać się, który to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Pani, która była wyznaczona do kontaktu przesyła maila z potwierdzeniem, że wszystko doszło (przynajmniej u mnie) w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Jest recykling, wszystko się ładnie pali w piecu :D Grzesiek dzis mówił, że samo rozpakowywanie daje frajdę, pomysłowośc ludzka nie zna granic. Wkłady chłodzące, pety z zamrożoną wodą a nawet książka o łódzkich Żydach. Przyznać się, który to? Ciii to nie poprawne politycznie , co do pomysłów pakowania to coś mogę na ten temat powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kurde a ja dostałem informacje, że jedno piwo nie przetrwało transportu i się wylało Wysłałem dzisiaj brakującą butelkę, mam nadzieje że dojdzie na czas do środy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kurde a ja dostałem informacje, że jedno piwo nie przetrwało transportu i się wylało Wysłałem dzisiaj brakującą butelkę, mam nadzieje że dojdzie na czas do środy... dlatego ja zawsze wysyłam o jedną więcej niż potrzeba. Jak nawet się jedna stłucze to oszczędzam na powtórnej wysyłce, ponownym pakowaniu i wycieczce na pocztę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Moje tym razem dotarły w całości Pakowane ciasno w styropianie. Karton włożony w drugi karton wyłożony folią groszkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kurde ale będzie konkurencja Ciekawe czy cos na afterparty zostaje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kurde a ja dostałem informacje, że jedno piwo nie przetrwało transportu i się wylało Wysłałem dzisiaj brakującą butelkę, mam nadzieje że dojdzie na czas do środy... Ja też dzisiaj wysłałam te, które się rozbiły. Spokojnie, czwarta butelka to gdyby o GCh walczyło. Zdąży na czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja też dzisiaj wysłałam te, które się rozbiły. Spokojnie, czwarta butelka to gdyby o GCh walczyło. Zdąży na czas. Widać kto gdzie celuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 (edytowane) Regulamin mówi 4 butelki, to 4 butelki. Jak się nie załapie na GCh to będzie na afterparty. Edytowane 4 Czerwca 2012 przez AgaL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ile piwa w zeszłym roku w Wiśle poszło w kanał. Serce się krajało...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ile piwa w zeszłym roku w Wiśle poszło w kanał. Serce się krajało...... Bo to trza przyjechać, opróżnić kega między czasie konkursu, a co ostanie zrobić kupaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ile piwa w zeszłym roku w Wiśle poszło w kanał. Serce się krajało...... Dlaczego, nie smakowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zlewki. Szklanki do oceny klarowności i piany po prostu zlewane były do wiadra a potem w kanał. A można było do KEGa. Wyszło by na pewno coś niepowtarzalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 A tak przy okazji, wiadomo już jak wygląda lista startowa w poszczególnych kategoriach? Termin nadsyłania piw już minął zatem więcej nie będzie. Co najwyżej mniej jeżeli ktoś nie wniesie opłaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Około 130 piwowarów, ponad 300 piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Ciekawe która kategoria będzie najsłabiej obsadzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Około 130 piwowarów, ponad 300 piw Czyli średnio około 2,5 piwa na piwowara. Chyba trzeba większą progresję w kosztach uczestnictwa zrobić Ciekawe która kategoria będzie najsłabiej obsadzona. Chyba ta w której uwarzyć najtrudniej czyli barleywine. Natomiast ta, w której najtrudniej uwarzyć dobre piwo, czyli pils będzie pewnie najliczniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Chyba ta w której uwarzyć najtrudniej czyli barleywine. Natomiast ta, w której najtrudniej uwarzyć dobre piwo, czyli pils będzie pewnie najliczniejsza. Co jest trudnego w barleywine? 100% pale do 24°Blg, zatrzeć na wytrawnie, dobrze odfermentowujące drożdże i gotowe. Co do najtrudniejszych, to obstawiam pszenicę i rzeczywiście pilsa, ale sądzę, że pszenic jednak będzie więcej. Wszystkim się wydaje, że to nic trudnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Zauważ, że chodziło mi nie o najtrudniejsze zrobienie dobrego piwa a najtrudniejszy proces, jednak uzyskanie nastawu 24°Blg i więcej do łatwych nie należy. Chociaz z drugiej strony można sie podeprzeć ekstraktem a wtedy to już faktycznie "łatwizna" Edytowane 5 Czerwca 2012 przez JacekKocurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 No i wiadomość otrzymałem, że jedna pobita butelka. Poczta polska to po prostu kopie swoje paczki i rzuca nimi jak ścierwem, ostatni raz skorzystałem z ich usług. Paczka do tego szła 6 dni choć pani zapewniała, że jak się wyśle do 15 danego dnia to paczka powinna dotrzeć na następny dzień najpóźniej dwa. Z tego co zrozumiałem Panią Małgorzatę, to piwa które przyszły w ilości 3 sztuki nie będą brane pod uwagę w grand chempion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 bo trza slac kueierem. Szybciej i taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Kurier + dobre pakowanie i nie ma opcji żeby rozwalili paczkę. Ja w 1 kartonie wysłałem 24 butelki ( nie tylko moje piwa) i wszystko dotarło w całości...koszt 20pln. Warto popytać wśród znajomych kupujących wina przez internet. Ja dostałem pudełka po takich winach - IDEALNE do wysyłki styropian dość gruby i wytrzymały - można by tym rzucać o ścianę a i tak przetrwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi