amap Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 continual service improvement Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qni Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Parametry działania enzymów – podasz źródło publikacji tych parametrów? Chciałbym o tym poczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 w spisie treści masz źródła.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 PRZEPRASZAM, ja jakiś niekumaty jestem, ale jakie jest hasło, ktoś może mnie oświecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Hasło jest potrzebne tylko do edycji, możesz kliknąć "tylko do odczytu", wszystkie kalkulatory będą działać normalnie. Domena www tego portalu to hasło. Edytowane 28 Marca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Domena www tego portalu to hasło. Wihura, to miało być tajne przez poufne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Shit edytować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 zostaw, może się nie zorientują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 ale jakie hasło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 ale jakie hasło? Piwo.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 bo wpisywałem do tej pory "lubię placki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktoZjarany Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 to ja się męczę, żeby to hasło ściągnąć (żeby do edycji było), a nie sprawdziłem najprostszej opcji ;D tak czy siak bardzo pomocna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Hasło nie jest potrzebne do korzystania z tego pliku, klikamy "do odczytu" i korzystamy. Edytowane 6 Września 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Jeżeli autor nie ma nic przeciwko, to może dodam hasło do opisu pliku?. Wydaje mi się, że niektóre wersje ms excel lub programy z nim zgodne awanturują się o to i stąd powtarzające się pytania. Ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 tak w ogóle, to hasło to strasznie głupi pomysł był i do końca nie wiem co miał na celu, dobrze, że nie przesłał w jakimś "kosmicznym" formacie No ale "jaki Pan taki kram" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 hasło miało uniemożliwić modyfikację oryginalnego pliku ale sie rozeszło po wpisach.... teraz to można całkiem usunąć bo widzę że ludzie sobie nie radzą z informacjami..... a co nie którzy to zaczynają marudzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) A ja tam czasami zaglądam do toolkita i przydaje się. A ponieważ wkurzała mnie informacja o haśle, to je usunąłem i dorzuciłem trochę swoich informacji na własny użytek. Hasło w pakiecie office to nieporozumienie, ponieważ usunięcie go zajmuje 2 sekundy Edytowane 7 Września 2013 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Moi drodzy, sprawdziłem kalkulator IBU i... coś chyba jest nie tak. Otóż Tinseth daje wyższe wartości niż Rager przy 70 minut gotowania. Czy to jest w ogóle możliwe? I druga rzecz: jak browary rzemieślnicze podają IBU, to jaką metodą jest to liczone? Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez elroy dodano zdjęcie do wpisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morten Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Gdzieś miałem taki plik pdf, na którym był wykres 'wyciągniecia' goryczki z chmielu w zależności od czasu gotowania. I pamiętam, że Rager kończył się na 60 minucie(chyba), a cała reszta była dociągnięta do 90 minuty. Może właśnie dlatego Tinseth(70)>Rager(70), ponieważ dla Ragera nie ma wartości ? IBU można wyliczyć lub zmierzyć w laboratorium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 w piwowarstwie domowym obliczanie IBU jest tylko parametrem poglądowym bo nigdy nie znamy do końca wartości AA chmielu, nie wiemy jak był przechowywany itp. do tego zawyżone/zaniżone odczyty blg, objętości i takie tam. tomo75 i Sławek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Otóż nie! Wykres właśnie pokazuje, że powyżej 40 minuty Rager powinien dać wyższe wartości. Zastanawiam się, gdzie jest błąd, myślałem, że może ktoś bardziej biegły w matematyce poprawi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się