kentaki Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Różowe Artezanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Nie mów, że to Twoje zwierzątko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 zawsze chciałem przygarnąć jeża. Tylko z nich są słabe zwierzęta domowe bo strasznie tupią w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 zawsze chciałem przygarnąć jeża. Tylko z nich są słabe zwierzęta domowe bo strasznie tupią w nocy. Bardziej tupią mewy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Bardziej tupią mewy. Najbardziej tupią pająki, tylko nie wiem dlaczego zawsze "dzień po" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 chłopaki napiszcie czego sie wystrzegać jeśli chodzi o sanepid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Co rozumiesz przez "wystrzegać się"? Wszystko zależy od podejścia lokalnego Sanepidu. My mamy przegwizdane, bo panie traktują nas tak samo jak masarnię czy piekarnię. A przecież piwo nie ma kontaktu z brudną podłogą, po cholerę mi brodzik do mycia kegów? Na pewno warto wystrzegać się szamba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 a jak chcecie myć kegi? macie coś na kształt myjki czy partyzantka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Człowieeeku, jaka tam partyzantka. Normalnie mamy myjkę własnego projektu z pompą i głowicą CIP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Panie pewnie nigdy czegoś takiego nie widziały, wiec może Was chcą dopasować pod coś co widziały wrzućcie trochę więcej zdjęć. A na drzwiach przed następną wizytą pań powieście to: z dopiskiem "Belgijscy piwowarzy pozdrawiają polskich piwowarów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 po cholerę mi brodzik do mycia kegów? . Odwal się od brodzika Nie doceniasz jego zalet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmalkow Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Perypetie palarni kawy z PPIS: http://kawowykolobrzeg.wordpress.com/motto/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Panie pewnie nigdy czegoś takiego nie widziały, wiec może Was chcą dopasować pod coś co widziały Pewien włoski kucharz kiedyś w wywiadzie telewizyjnym powiedział "my w Italii mamy dobrą kuchnię, a wy w Polsce macie sanepid" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 http://www.artezan.pl/ - coś nie działa Wam strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 http://www.artezan.pl/ - coś nie działa Wam strona. To dla tego, że Ci się nie podobała . Darko wysadził ją w kosmos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nie oszukuj, już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie oszukuj, już działa Wrzuciłem jeszcze raz. Ja zawsze płynę pod prąd . Na prawdę było tak: atak hackerow na stronę Artezana ! Wspólne dzialanie GZ, CP i KP obawiających się konkurencji nowo powstałego gracza na rynku piwowarskim . Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Hasintus Swiaderny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (...) Stan na dzień dzisiejszy jest taki: - Ochrona Środowiska załatwiona - Architektura załatwiona - Urząd Miar w załatwianiu, (...) Co do spraw technologicznych: mamy koplet szprzętu, brakuje paru drobiazgów: węże itp, w budynku w zasadzie 90% prac jest zrobionych, za tydzień-dwa można by już coś zacząć warzyć. Pytanie pierwsze: kiedy 'wjechaliście' ze sprzętem, oraz kiedy zaczęliście 'działać' w budynku. Pytam, w kontekście ile czasu zajmuje ta część procedury (nie ustawowo, a zwyczajowo)? Pytanie drugie: jaki jest stan na dzień dzisiejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Budynek zajęliśmy w grudniu. Na dziś jesteśmy po pierwszym odbiorze sanepidu, oblanym, czekamy na poprawkę, GUM daje sygnały, że procedura zatwierdzania typu zbliża się do końca, potrwa to jeszcze chyba ze 2 tygodnie, potem czeka nas odbiór w UC, trwa to do miesiąca i wystąpienie o hurtową koncesję na handel alkoholem - nie wiem ile to potrwa. Sprzęt zmontowany i z grubsza przetestowany, surowce zakupione, moglibyśmy warzyć choćby jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Sprzęt zmontowany i z grubsza przetestowany, surowce zakupione, moglibyśmy warzyć choćby jutro. A może uwarzcie coś "nieoficjalnie" czy też powiedzmy "prywatnie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirogster Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 "Poradnik" na waszej stronie, bedzie chyba najczesciej odwiedzana podstrona Czekamy z niecierpliwoscia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Na WWP we Wrocławiu, w niedzielę, bedę opowiadał o naszych dotychczasowych krokach. Zapraszam wszystkich zaciekawionych, chętnie odpowiem na różne pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Budynek zajęliśmy w grudniu. potrwa to jeszcze chyba ze 2 tygodnie, potem czeka nas odbiór w UC, trwa to do miesiąca i wystąpienie o hurtową koncesję na handel alkoholem - nie wiem ile to potrwa. Sprzęt zmontowany i z grubsza przetestowany, surowce zakupione, moglibyśmy warzyć choćby jutro. Ciągle mnie zastanawia polskie powiedzenie ,że "dokumenty muszą nabrać mocy urzędniczej" , czy tak jest tylko w Polsce....? ..-Polska to dziwny kraj.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Ciągle mnie zastanawia polskie powiedzenie ,że "dokumenty muszą nabrać mocy urzędniczej" , czy tak jest tylko w Polsce....? ..-Polska to dziwny kraj.... "Wieleż lat czekać trzeba, nim się przedmiot świeży jak figa ucukruje, jak tytoń uleży?" Adam Mickiewicz Dziady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 A może uwarzcie coś "nieoficjalnie" czy też powiedzmy "prywatnie". Wczoraj zrobilismy pierwsze testowe "warzenie" wody z chmielem, dla przetestowania i przeczyszczenia całości linii. Już widać, że robota w tym browarku będzie ciężka, dwie osoby urobią się po łokcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi