Maryush Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Sprawy zakupów można ustalić indywidualnie z elroyem. Sam kiedyś zapytałem na PW ile będzie kosztowała wysyłka dwóch saszetek drożdży Wyeast. Padła kwota 5zł, chociaż zamawiając przez sklep musiałbym zapłacić 19zł za przesyłkę kurierską. Odrobina wyobraźni.. Jak pisali koledzy - po drugiej stronie też siedzi człowiek, którego można zapytać i z którym można się dogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 (edytowane) (...)Wbrew temu co chciano wmowić mi wcześniej, będe warzył z gotowych zestawów słodów i to ześrutowanych, bo tak jest mi wygodniej.I warto dać pare zlotych więcej za tą wygodę(...) warze od nie dawna ale z tego co widziałem jest możliwość śrutowania praktycznie każdej ilości słodu , co do drożdży, jako kompletnie zielony w temacie widząc coś co się nazywa zestawem surowców mam nadzieję że tam jest wszystko co potrzeba, i teraz powiem tak, gdyby trzeba było drożdże zaznaczać jako dodatkową opcje, mógłbym pomyśleć że jest to jakiś dodatek, coś zbędnego, a potem musiałbym je osobno domawiać. i jeszcze co do gotowych zestawów fajne na początek, a potem czy nie zbyt ograniczające?? z powodu mojego zajęcia (gra na gitarze) mogę nawet pokusić się o analogie do "gitarzysty" jak zaczynasz, grasz znane kawałki, jak wszyscy dla wprawy, ale gitarzystą jesteś dopiero jak potrafisz napisać/zaimprowizować jakiś fajny własny kawałek. Edytowane 1 Marca 2010 przez kazik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13Robert Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 No i proszę, temat był obumarły oprzez długi czas a tu nagle ożył... Wszystko co miałem powiedzieć, to żem powiedział a elroy niech robi tak jak chce... Na koniec muszę napisać jeszcze raz: wprowadzenie opcji wyboru nikomu nic nie odbiera Bo odnosze wrażenie, że wielu, nie wiedzieć czemu, odczytuje moje wpisy tak jakbym chciał kupującemu zrobic krzywde. Ba. Wprowadzenie opcji wyboru likwiduje sztuczne zawyżanie ceny w oczach klienta, a przede wszystkim w łatwy sposób umożliwia dokładanie do konkretngo zestawu kilku rodzajów drożdzy do wyboru. Czyli zdecydowanie nas ubogaca, cytując za o.Dyrektorem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 W swoim zagapieniu kupując zestawy surowców w HB nie myślałem do tej pory o prośbie wykluczenia z zestawu drożdży. Wielu piwowarów jedno opakowanie drożdży suchych ma na kilka warek (przygotowując starter). Dodanie opcji o drożdżach byłoby sygnałem dla kupujących, że tu jest pewna możliwość modyfikacji. Można ostrzec kupującego, że zamawia zestaw bez drożdży i nie uwarzy sobie piwa bez nich (choć podobne ostrzeżenie trzeba by o śrutowaniu zastosować ). Inna sprawa to samo kupowanie zestawów. Są one dla mnie najlepszą formą zakupów. Nie mogę się zgodzić, że kupując zestaw jest drożej. Przeliczyłem niedawno dwa zestawy i różnice są bardzo niewielkie (zakładając kupowanie surowców również w HB). Podsumowując. Dla mnie (podejrzewam, że również dla osób w HB) wygodniejszym rozwiązaniem byłoby uzupełnienie serwisu o możliwość zrezygnowania z drożdży, ponieważ od tej pory pewnie będę zawracał o to głowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk3333 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Nazwa browaru: Brzęczka Co to jest brzęczka ? :rolleyes: A co do sklepu i opcji bez drożdży, to wystarczyło napisać do elroya, na pw czy na forum i na pewno sprawa byłaby załatwiona. A takie wymądrzanie się naprawdę niczemu nie służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 (edytowane) Nikogo nie bronię, ale moim zdaniem konstruktywnej krytyki (podanie problemu + zaproponowanie rozwiązania) nie można podciągnąć pod wymądrzanie się. Takie dyskusje mają pomóc podjąć decyzję o tym czy i w jakim kształcie wprowadzić proponowane przez klientów zmiany. Atak i zakładanie złej woli ze strony użytkownika do niczego nie prowadzi. A wyśmiewanie się z nazwy browaru ... skoro elroy może sobie dowolnie wybrać nawę sklepu to 13Robert może dowolnie nazwać swój browar nawet nazwą ptaszka. Przy okazji. Pozdrowienia dla ekipy HB i dzięki za stale rozszerzany asortyment zestawów do zacierania. edit: Co do drożdży - masz być może rację, jest to w sekundzie do zrobienia i nie widzę przeszkód aby to dopisać. Klient nasz Pan, a czas pokaże, czy ktoś będzie wybierał zestawy bez drożdży. Dokładniej prześledziłem wątek. Skoro opcja rezygnacji z drożdży i tak ma się pojawić, to wątek przyniósł jakiś skutek Edytowane 1 Marca 2010 przez pablo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Cześć Sklep homebrewing nie dość, że ma dziwaczną niepolską nazwę, to w ofercie jest popełniony ogromny błąd, gdzie do każdego zestawu słodów automatycznie dodawane są drożdze, zamiast opcji wyboru dla kupującego.Dziękuję za uwagę. Pablo zauważ że to nie jest propozycja zmian a zarzut. Ta sama treści napisana w zupełnie inny sposób miała by inne brzmienie. A tak brzmi jak zarzut. Mam wrażenie że nie tylko dla mnie. Sam widzisz kto zaczął rozmowy o nazwach. Co więcej autor tego posta co najmniej dwukrotnie nazwał erloya złodziejem: Najgorszym jest sztuczne zawyżanie ceny ..... tak jakby Erloy brał kasę za coś czego nie ma w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Kontynuuję ten temat, ale chyba nie ma to większego sensu Inaczej odebrałem te wypowiedzi. "dziwaczna nazwa" - każdy ma swój gust i zdanie, to raczej nie jest zarzut; "błąd w ofercie" - wyrażenie zdania, trochę kontrowersyjne, ale od razu zarzut? Co więcej autor tego posta co najmniej dwukrotnie nazwał erloya złodziejem... To jest powód dla którego odpowiadam. Złodziejem nie nazwał, ani nie stwierdził, że elroy bierze kasę za nic! Osobiście odebrałem posty 13Robert jako formę troski o HB, popartą sensownymi argumentami (przynajmniej jeśli chodzi o drożdże). Przytoczyłem też swój przykład, że jakoś nie zwracałem na to uwagi (nie przyszło mi to do głowy i nie kontaktowałem się ze sklepem) a miałbym pewnie już zaoszczędzoną kasę na kolejną warkę. Po raz kolejny podkreślam. Nikogo nie bronię. Moje zdanie dotyczy tylko formy dyskusji i odbioru a nie użytkownika 13Robert. To tyle w tym temacie z mojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Złodziejem nie nazwał, ani nie stwierdził, że elroy bierze kasę za nic! A jak dla mnie, to właśnie zarzut o sztuczne zawyżanie ceny jest sugerowaniem, że elroy jest nieuczciwy. Sam pomysł, żeby drożdże były opcjonalne może być OK, ale forma w jakiej został podany absolutnie nie. A co do zestawów, jak już wielokrotnie napisano: zestaw ma to do siebie, że jest zestawem tak samo jak o drożdże można się spierać o chmiel albo jakiś słód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelk3333 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 A wyśmiewanie się z nazwy browaru ... skoro elroy może sobie dowolnie wybrać nawę sklepu to 13Robert może dowolnie nazwać swój browar nawet nazwą ptaszka. A gdzie ja się śmiałem? Zapytałem tylko... Skoro w słowniku piwowarskim nie ma słowa brzęczka, a myślałem, że jakoś ma się kojarzyć, to chyba mogę zapytać? A że ornitologiem nie jestem, to nie wiedziałem. Swoją drogą sympatyczna ptaszyna http://ptaki.polska.pl/galerie/slide,Brzeczka_Bagna_Sredzkie,pid,270975,gid,271020,cid,189.htm?sh=3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Moi Drodzy pozwólcie,że zakończę... Po 1 Mamy KAPITALIZM, wolny rynek i demokrację a co za tym idzie Tomek może nazywać sklep jak mu się podoba i wara od tego komukolwiek... tak samo jak nikt nie ma prawa szydzić z nazwy brorwaru 13Robert ( przytoczę tutaj nazwę pewnej firmy budowlano-remontowej "Papudrok" co w gwarze poznańskiej oznacza partacza). Po 2 Z racji wolnego rynku ceny ustalane przez właściciela są dowolne i jeżeli którykolwiek z właścicieli jakiegokolwiek sklepu zażyczy sobie 1500 zł za KG słodu to jego sprawa, a Wy/Ty/My nie musimy u niego kupować... (patrz kapitalizm, demokracja i wolny rynek) Po 3 Nasze forum (po tylu postach chyba mogę tak napisać) cenię za wysoką w porównaniu do innych kulturę wygłaszania własnego zdania a kolega 13Robert się nie popisał... Po 4 Gotowy (zestaw surowców) oznacza http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2462551 Po 5 Jeżeli 13Robert masz ochotę robić kilka warek na starterze z jednej saszetki zamawiaj słody podłóg spisu z owego zestawu podanego na stronie sklepu tylko w większych ilościach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Proponuje:-zestaw do warzenia piwa-bez surowców/zamawiać wg własnej receptury/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Czasami czytam ten wątek i tak naprawdę to nie wiem o co chodzi. Może już jestem za stary i nie rozumiem młodzieży, a może to młodzież ma problem z myśleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13Robert Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Cześć Sklep homebrewing nie dość, że ma dziwaczną niepolską nazwę, to w ofercie jest popełniony ogromny błąd, gdzie do każdego zestawu słodów automatycznie dodawane są drożdze, zamiast opcji wyboru dla kupującego.Dziękuję za uwagę. Pablo zauważ że to nie jest propozycja zmian a zarzut. Ta sama treści napisana w zupełnie inny sposób miała by inne brzmienie. A tak brzmi jak zarzut. Mam wrażenie że nie tylko dla mnie. Sam widzisz kto zaczął rozmowy o nazwach. Co więcej autor tego posta co najmniej dwukrotnie nazwał erloya złodziejem: Najgorszym jest sztuczne zawyżanie ceny ..... tak jakby Erloy brał kasę za coś czego nie ma w zestawie. 1. Podtrzymuje w pełni swoje zdanie o dziwacznej niepolskiej nazwie. To jest poważny błąd marketingowy. Ponadto. Trudno formuować by mi było wnioski o udoskonalenie czegokolwiek, gdyby nie miało się zarzutów co do poszczególnych zagadnień, które chce się udoskonalić. Komentarz: 2. Jesli uzytkownik bielok ma problemy z interpretacją, to są to wyłącznie jego problemy. Dokładnie napisałem tak: Najprawdopodobniej jest to też jedna z przyczyn utraty wielu klientów, także tych którzy pobieżnie porównując ceny zestawów slodów dochodzą do przekonania, że cena jest zawyżona. Bo sztucznie jest ona zawyżona. Taki marketingowy samobój elroya. I równiez w pełni podtrzymuje to co napisałem. 3. Browar nazwałem na cześć mojego ptaszka. I by być jeszcze bardziej złośliwym, na co dzień wymawiam "brzęczka" gdy mówie o moich dokonaniach piwowarskich podczas "panelów" degustacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agrest Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Elroy, kiedy będzie Ignoruj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Apel. Drodzy koledzy i koleżanki też (gdyby miały zamiar teraz włączyć się do dyskusji) proszę Was nie ciągnijcie już tej dyskusji. Robert13, mam nadzieję, przeczytał nasze argumenty, ale jednak on wie lepiej. Nie ma sensu go więcej przekonywać. Z tego mogą tylko jakieś kwasy na forum wyniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 3. Browar nazwałem na cześć mojego ptaszka. Jaki "ptaszek" taka nazwa :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Zamykam wątek na kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Elroy, czy planujesz wprowadzenie jakiś amerykańskich chmieli w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Elroy, czy planujesz wprowadzenie jakiś amerykańskich chmieli w tym roku? Tak, ale maks 3 nowe rodzaje. Tylko, że takowe pojawiają się dość późno niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 To poczekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 To poczekam. Piwowarstwo uczy cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Kiedy pojawi się Amarillo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Kiedy pojawi się Amarillo? Na razie nie pojawiły się jeszcze zagraniczne chmiele z 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 A co to za pustki w sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi