dziedzicpruski Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 nie robię białkowej,bo nie widzę sensu,ale przypadkiem to właśnie niesłodowane dodatki nie powinny być w tej przerwie razem ze słodem ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Prościej, tylko coś ich nigdzie znaleźć nie mogę. No nie mów, że płatków błyskawiczny w Kołobrzegu nie ma, bo nie uwierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 (edytowane) Studiuję w Poznaniu, warzę w weekendy w Kołobrzegu, więc płatków szukałem w Tesco w Poznaniu i nie znalazłem, to uznałem, że jak nie ma w Tesco to pewnie nie ma wcale, albo trzeba wiedzieć gdzie szukać Swoją drogą tak czysto z ciekawości - czym się różnią płatki błyskawiczne od zwykłych, że nie trzeba ich kleikować? Jaką mamy pewność czy dany producent nie nazwał swoich płatków błyskawicznymi, mimo że są w takim stanie jak 'niebłyskawiczne' innego producenta? Edytowane 23 Maja 2012 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Dobra, płatki błyskawiczne odnalezione, jednak źle szukałem, problem rozwiązany. Ale jakby ktoś znał odpowiedź na moje pytanie post wyżej to chętnie się dowiem. Zwłaszcza, że dzisiaj kupując te płatki obok widziałem 'niebłyskawiczne', których sposób przyrządzania na opakowaniu wyglądał identyczne, więc czym one się różnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Z tego co kiedyś czytałem, to płatki błyskawiczne są "miażdżone" i prasowane parą - tym się różnią od zwyczajnych płatków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 A jest jakiś wymóg nakładany na producentów, żeby nie mogli nazywać swoich płatków błyskawicznymi jak tego nie zrobią? Te pszenne co kupiłem nie wyglądają jakby były czymkolwiek miażdżone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 to opisz jak one wyglądają,bo to będzie jakiś ewenement jeżeli nie są zmiażdżone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Tzn. nie wiem jak rozumieć 'miażdżone', ale owsiane i jęczmienne, które kupiłem są bardzo pokruszone, miejscami już prawie mąka, a te pszenne są w całości. O takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuś Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Po prostu były lepiej traktowane Edytowane 24 Maja 2012 przez bubuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Z tego co kiedyś czytałem, to płatki błyskawiczne są "miażdżone" i prasowane parą - tym się różnią od zwyczajnych płatków. Płatki owsiane błyskawiczne są to płatki otrzymane przez zgniecenie na walcach obłuszczonego i pokrojonego ziarna owsa poddanego specjalnej obróbce hydrotermicznej. Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Koleś poniżej mnie przekonał. Sorry że w ogóle pytałem. Edytowane 16 Maja 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Odkopales temat z przed 5 lat. Jak chcesz otrzymać odpowiedź to przynajmniej zadaj porządnie pytanie. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi