Jump to content

Piwo na konkurs ze sklepu

Recommended Posts

Witam

Jestem tu nowy, od niedawna też robię piwo. Na razie z brewkitów, ale chciałem wziąć udział w konkursie w Żywcu.

Żadne z moich piw się chyba nie nadaje to kupiłem kilka piw w sklepie (oczywiście niepasteryzowanych z małego regionalnego browaru), odkleiłem etykiety, zdrapałem oznaczenia z kapsli i zamalowałem je farbą olejną. Wyglądają zupełnie jak kapslowane w domu.

Moje pytanie brzmi: czy sędziowie mogą się zorientować, że to jest piwo ze sklepu? Czy w ogóle to jakoś da się stwierdzić poza tym, że ktoś może kiedyś je pił i pamięta smak (ale to i tak nie jest przecież 100-procentowy dowód).

Czy w ogóle piwo ze sklepu ma szanse wygrać taki konkurs?

coś tendencyjne to pytanie,

autor jakby chciał kantować to by się nie chwalił, chyba,że wszystkie pomysły ma takie jak ten

Ale w sumie to ciekawe zagadnienie psychologiczne. Przyjśc na forum, na którym siedzi 100% organizatorów i zapytać się czy mogę oszukiwać. Do tego podać na czym to oszustwo będzie polegać.

:D :D :D

Sędziów nie oszukasz, szczególnie tych, którzy będą sędziować w żywieckim konkursie, oni są w stanie podać czas zasadzenia sztobrów chmielu użytego do ocenianego piwa co do minuty, a co dopiero komercyjne piwo ;) A tak poważnie, to nie widzę sensu żeby tak oszukiwać :roll:

Wątek prowadzący niestety donikąd. Zamykam.

Fred - na forum niestety -1. Jesteśmy szczerą ekipą.

Użytkownik logował się z anonimowej sieci tor, więc tym bardziej należy ignorować. A że tor ma pewne wady, więc temat zapisuję i będę do niego wracał wraz ze zmianami w tym protokole...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.