bielok Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Za dwa tygodnie do butelek a wątek do zamknięcia. A to czemu???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Za dwa tygodnie do butelek a wątek do zamknięcia. A to czemu???? No właśnie czemu ? Niestety nikt Ci go tu nie zamknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Cześć No niestety wątek ni będzie kontynuowany ..... Cześć, Bielok, a dlaczego nie będzie? Jeśli można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Co to Grzesiu browar likwidujesz czy co? Napisz tylko jasniej o co biega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabi Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) bielok ! W czym możemy Ci pomóc ? Daj znać. Edytowane 7 Lipca 2010 przez Gabi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Szkoda.Nie likwiduj całkowicie browaru tylko daj na "wstrzymanie" na jakiś czas aż dojdziesz do siebie.Zrezygnuj z alkoholi mocnych na rzecz piwa.Chociaż ta buteleczka w Brennej była wspaniała.Trzymaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Szkoda.Nie likwiduj całkowicie browaru tylko daj na "wstrzymanie" na jakiś czas aż dojdziesz do siebie.Zrezygnuj z alkoholi mocnych na rzecz piwa.Chociaż ta buteleczka w Brennej była wspaniała.Trzymaj się. Jeżeli (podkreślam słowo jeżeli) Grześ przekroczył już tę granicę to ZTCW nie ma powrotu. Słabe czy mocne, nie ma znaczenia. Nie ma powrotu do kontrolowanego spożywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Bielok: solidaryzuję się z Tobą, przez cały sierpień nie piję ani kropli alkoholu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Ale na grilla sobotniego wpadniesz? To pogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Cześć Już w zeszłym roku wspominałem Dori o moich kłopotach na GG. Jednak mam zakuty łeb i pewne wiadomości docierają do mnie dość późno. Na razie pół roku przerwy, a później jakieś męskie decyzje do podjęcia :cool2: Z forum nie mam zamiaru znikać za bardzo się do as przyzwyczaiłem Jestem anonimowym klientem Twojego forum. Zapiski Twojego browaru przekonały mnie ponad rok temu żeby zacząć warzyć piwo. Moich dwóch przyjaciół przekroczyło granicę kontrolowanego spożycia.Są po AA. Przekraczasz tę granicę kontrolowanego spożycia wtedy kiedy spożycie jest ważniejsze niż obowiązki. Najważniejsze jest to że sam(!) zdajesz sobie sprawę z problemu. Z dwójki moich przyjaciól jeden od trzech lat nadal nie spożywa , drugi po 5-ciu latach na spotkaniach towarzyskich wypija 2 piwa i na tym kończy ( mimo wszystko łamie wszelkie zasady AA). Ja ważę piwo, lubię je próbować ale po rozmowach z moimi przyjaciółmi( są po AA) zostałem pozbawiony komfortu picia... otwierając następną butelkę zawsze się zastanawiam czy już jestem uzależniony czy nie... Dużo z moimi przyjaciółmi na ten temat rozmawiałem, dlatego pozwoliłem sobie wrzucić kilka uwag na Twoje forum. Wszystko jest dla ludzi pod warunkiem że umiemy z tego korzystać. Mocno kibicuję Tobie i Twojemu browarowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Bielok!Jesteś wspaniałym facetem,bardzo dobrze warzysz,wspaniale pędzisz,rozwal kolumne dest. a warz tylko piwo-wyjdziesz z tego .Wierzę w Ciebie-jesteś mocny.Masz charakter.Jak sam sobie nie pomożesz to nikt ci nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Cześć Ale na grilla sobotniego wpadniesz? To pogadamy Dori miałem dzwonić i zapomniałem - w sobotę pracuję do 7:00- 19:00 więc raczej nie dam rady Przecież o 20.00 grilla nie skończymy, poczekamy na Ciebie. Oliwka pewnie będzie czekać nawet do północy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Ja zawsze ta jak Ty ostatnio, kapsel zaciskam od razu po nalaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 no zazwyczaj nalewam tak po 8-10 i wtedy kapsluje. Chyba że rozlewam na 4 ręce, wtedy taśmą idzie. Taka ucieczka gazu jest tylko przy rozlewaniu piwa w pomieszczeniu o temperaturze dużo wyższej niż temp piwa, więc zazwyczaj przy dolniakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) wykasowane Edytowane 4 Maja 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 ja kapsluje tak nalewam tak z 5 butelek i kapselkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 bielok pamiętaj, że my chcemy się napić z tobą jeszcze piwa razem. Jesteśmy z tobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 nalewam całą skrzynkę i wtedy kapsluje ,kiedyś robiłem po parę butelek ale wtedy do refermentacji dodawałem cukier , w tej chwili nie zauważyłem jakiejś różnicy...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi