Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Jednak z szarościami. 4. wersja (i piwa i etykiety). Wydaje mi się, że jest coraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Jak dla mnie bardzo nieczytelna zrezygnował bym z tego efektu przestrzenności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 efekt przestrzenności bym zostawił, ale wszystkie ważne informacje zmieściłbym z przodu, tak maksymalnie do 18.3 to co dalej i tak jest totalnie nieczytelne, więc można tam już wpisać cokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Jeżeli ma być ascetycznie to napisz: 18°Blg 8% (co jest na końcu nie widzę) Dubbel 3463 08.05.2014 #83 A skład może porozrzucaj po etykiecie. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez MichalW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 na pewno nie jest dobrym pomysłem jako najbardziej czytelne zostawić słowa "ekstrakt" i "warka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Po przeskalowaniu do wymiaru etykiety ze składu został tylko słód pilzneński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahtanum Ahtanowicz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 OK, przyjmuję uwagi, ale mam swoje zdanie. Może poza tym, że najbardziej czytelne są wcale nie najważniejsze słowa (tu mój błąd). A moje zdanie to: Dlaczego niby nadrzędnym celem ma być czytelność? Gdybym na to stawiał to robiłbym etykiety w stylu De Molena i byłoby ekstra. Przecież ja widzę, że to co z tyłu jest nieczytelne (choć nawet rodzaj drożdży można wyczytać) i - skoro tak to umieściłem - to raczej nie jest ważne. Ważny jest styl, nazwa piwa i ekstrakt. A może nawet tylko styl. A może tylko nazwa. Na końcu jest IBU (czy to ważne w dubblu?), data rozlewu, pomniejsze dodatki w składzie. Można się domyślać, można zapytać, można olać - i tak na końcu etykietę się oderwie i wyrzuci. Tak, wiem - etykieta ma informować. Ale informuje. Tyle, ile trzeba. A skończę na tym, że dziękuję za uwagi - szczerze, bez jaj. Fajnie, że moja etykieta coś tam wzbudziła. Rozumiem, że priorytety różnych ludzi są różne, rozumiem podejście informacyjne - wiedzmy, co pijemy. Ale ja bym wolał, żeby informacja nie dominowała, żeby była częścią - i to nawet nie najważniejszą - etykiety. Faktycznie najbardziej czytelne słowa są zarazem najmniej ważne - tu się nie popisałem z myśleniem, dałem taką samą kolejność jak w innych moich etykietach, zapominając, że w innych wszystko widać (albo nic, jak za drobna czcionka). Będzie pole do popisu przy piątej próbie, pewnie w przyszłym roku. Choć na przykład mi bardziej nie pasuje, że niby przestrzenność umieściłem nieco krzywo pod względem zbiegających się linii i poddałem się przy próbie dopasowania nazwy piwa do sklepienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 ja bym wolał, żeby informacja nie dominowała, żeby była częścią - i to nawet nie najważniejszą - etykiety Etykieta jak każda inna - o gustach się nie dyskutuje, ale pod względem funkcjonalności nie widzę sensu umieszczania informacji, jeżeli będą one nieczytelne. Przy tych rozmiarach jpg'a już ledwo co widać, to przy rzeczywistych rozmiarach etykiety praktycznie nie zastanie nic do odczytania. Przy takim podejściu jak Twoje zostawiłbym nazwę piwa i styl, ewentualnie ekstrakt i alkohol, a reszta danych na kontrę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Etykieta jak każda inna - o gustach się nie dyskutuje, ale pod względem funkcjonalności nie widzę sensu umieszczania informacji, jeżeli będą one nieczytelne. być może chodzi o inne względy niż funkcjonalność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. azbest Opublikowano 16 Czerwca 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Warka nr 10 - American Wheat Edytowane 16 Czerwca 2014 przez azbest slotish, Usiu, elroy i 4 innych 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Ciekawa kompozycja. Kilka literówek, ale wszystko zebrane ciekawie. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Usiu nms007, azbest i Hap 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Mały, nms007 i azbest 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Briaraeus Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Ileż inspiracji Ja popełniłem takie, wszystkie poza pierwszą z myślą o wydrukowaniu niskim kosztem w uczelnianym ksero, bo bym zbankrutował w kolorze Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Briaraeus br.an.tr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krugerius Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Moje ostanie 2 etykiety (wcześniejsze robione na gotowych szablonach to nie ma się czym chwalić ) Black IPA robiona na bazie grafiki czarnobrodego disneyowskiej więc możliwe że parę praw autorskich się nadwyrężyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Warka nr 10 - American Wheat jak sie nazywa czcionka ktorej uzyles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azbest Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) jak sie nazywa czcionka ktorej uzyles? Segoe UI Light Edytowane 17 Czerwca 2014 przez azbest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 piwko jeszcze na cichej ale etykietki już zatwierdzone przez Szwagra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Mały, skąd bierzesz te ikonki: kufla, termometru itp.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jeżeli Kolega poszukuje wektory to strony typu: http://dryicons.com/ Rastry to w googlach jest tego sporo. Najlepiej jednak samemu narysować. OroTanque 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 I wszystko w temacie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Mały, skąd bierzesz te ikonki: kufla, termometru itp.?? Część ikonek robię sam w "corelu" inne trasuje z bitmap (wszystko uzależnione czy mam czas i czy mi się chce) jak potrzebujesz jakiś wektorek to daj znać pokombinujemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 piwko jeszcze na cichej ale etykietki już zatwierdzone przez Szwagra Bardzo fajnie, taki twórczy nieład Myślałeś może o przyciemnionym, transparentnym tle na zewnętrznej części koła, pod napisem "Punk Fish Quadrupel"? Dało by to +10 do czytelności etykiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Dobry pomysł muszę sprawdzić jak na wydruku wyjdzie Wielkie dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 jak potrzebujesz jakiś wektorek to daj znać pokombinujemy. Chciałbym wykorzystać do swojej etykiety dwie ikonki od Ciebie. Chodzi mi o ten pęknięty kieliszek i szklaneczkę z wizerunkiem teściowej czachą. Po pierwsze czy mogę a po drugie czy udostępniłbyś wektory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi