beu Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Mały, Jaroslav i cml 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beu Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gauron Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Tylko na czym to kleić - kartki samo przylepne ?? Ja u siebie zastosowałem raz i to na zawsze etykiety samoprzylepne. Trochę drogo ale efekt fajny. Jedno ale z takimi etykietami wyparzanie odpada, po prostu się zdeformuja. Ja wyczytałem gdzieś o sposobie na mleko i stosuję go z powodzeniem. Moim zdaniem same zalety: tani (potrzeba spodek mleka na kilkanaście butelek, gąbka do nakładania mleka na papier i ręcznik papierowy do zebrania zbyt dużej ilości mleka) i łatwy do zdjęcia z butelki (wystarczy zmoczyć butelkę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajek Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Etykieta zajęła 7 miejsce w głosowaniu użytkowników w konkursie Homebrew Label Awards 2016, czyli oczko wyżej niż udało mi się dojść rok temu. Niestety organizatorzy w tym roku nie przyznali mojej etykiecie nagrody Honorable Mention, ponieważ... nie jestem obywatelem Stanów Zjednoczonych :-) Edytowane 18 Września 2016 przez Bajek cml, Mały, markus383 i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Dawno mnie tu nie było, ale niestety brakuje czasu na robienie etykiet. Ale teraz mam piwo/projekt, do którego musiała powstać jakaś etykieta, bo jest naprawdę (przynajmniej dla mnie) wyjątkowe Mały, beu i Bogi 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Toś pojechał Mały 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Etykieta do Weizenbocka na dzisiejszy półfinał PiwoWar Battle. https://www.facebook.com/events/1694154310886809/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Jak widzi się Wam etykieta do mojego RISa? Zmienić coś? Dodać? Usunąć? Nie ukrywam, że wzorowałem się na etykietach jednego kolegi z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Jak RIS to nie sierp i młot. A i orzeł dwugłowy winnien być. Edytowane 18 Listopada 2016 przez Marcin_K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Dzięki Wpisałem w google "Russian Empire flag" i wyskoczyła mi poniższa flaga. Pytanie do historyków: skąd te kolory na fladze? Na Wiki są biało-niebiesko-czerwone, a mi pojawiła się flaga z godłem i innymi kolorami. beu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_K Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Kolory heraldyczne dynastii Romanowów. Poszukałbym jakiegoś uproszczonego wizerunku orła, teraz tam się za dużo dzieje. Po drugie nie sądzę żeby w warunkach domowych to się udało wydrukować. I jak mam się czepiać jeszcze to czcionka nie z serialu MASH tylko coś pasującego (i najlepiej cyrylica ) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 I jak mam się czepiać jeszcze to czcionka nie z serialu MASH tylko coś pasującego (i najlepiej cyrylica ) http://www.dafont.com/theme.php?cat=205&text=Russian+Imperial+Stout&fpp=100&af=on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 http://www.dafont.co...t&fpp=100&af=on Przekładając tylko litery na cyrylicę to powinno to być tak chyba napisane: руссиан инпэриаль стоут Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Jak już jechać cyrylicą to po całości РОССИЙСКИЙ ИМПЕРАТОРСКИЙ СТАУТ Kòpôcz i cml 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Siemano, skoro znalazłem taki wątek to wrzucę jakieś dwa wstępne projekty projektów, jeszcze daleka droga przed nimi. cml 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Świerze owoce i pieczone dziki najlepsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Mam pytanie związane z etykietami. Wreszcie dojrzałem do wydruku moich etykiet i założenia kapturków na mojego RISka, ale nie wiem na jakim nośniku je wydrukować? Folia samoprzylepna, papier(jakiego rodzaju)? Butelki chciałbym mieć wielokrotnego użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nms007 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ja zawsze drukowałem na zwykłym papierze i przyklejałem przy pomocy kleju biurowego w sztyfcie. Może sam wydruk nie wychodził rewelacyjnie (choć to akurat kwestia użytego papieru), ale przynajmniej nie było problemu z późniejszym usunięciem etykiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat159 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ja drukuję na etykietach samoprzylepnych (2x6) papierowych, ułatwia naklejanie i schodzi łatwo po lekkim zwilżeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turu Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Parę nowości ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ostatnio się przerzuciłem na takie etykietki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Ostatnio się przerzuciłem na takie etykietki: Bardzo ładne. Masz do tego kontry ze składem i datami warzenia/ rozlewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil J Opublikowano 10 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Dwa moje piwa (na razie brew-kity i ekstrakty): Pierwszoroczniak - English Bitter 201 - Coffe Milk Stout by Browar Miasto Doznań Przesyłam jpg-i etykiet i zdjęcia, jak się one prezentują na butelkach Pozdro! Alexy, cml, Mały i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 plus za morskie opowieści - brakuje ich na etykietach w dzisiejszych czasach Enethion 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi