beu Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beu Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Jaroslav, cml and Mały 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beu Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gauron Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Tylko na czym to kleić - kartki samo przylepne ?? Ja u siebie zastosowałem raz i to na zawsze etykiety samoprzylepne. Trochę drogo ale efekt fajny. Jedno ale z takimi etykietami wyparzanie odpada, po prostu się zdeformuja. Ja wyczytałem gdzieś o sposobie na mleko i stosuję go z powodzeniem. Moim zdaniem same zalety: tani (potrzeba spodek mleka na kilkanaście butelek, gąbka do nakładania mleka na papier i ręcznik papierowy do zebrania zbyt dużej ilości mleka) i łatwy do zdjęcia z butelki (wystarczy zmoczyć butelkę). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajek Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 (edited) Etykieta zajęła 7 miejsce w głosowaniu użytkowników w konkursie Homebrew Label Awards 2016, czyli oczko wyżej niż udało mi się dojść rok temu. Niestety organizatorzy w tym roku nie przyznali mojej etykiecie nagrody Honorable Mention, ponieważ... nie jestem obywatelem Stanów Zjednoczonych :-) Edited September 18, 2016 by Bajek Mały, cml, beu and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nms007 Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 Dawno mnie tu nie było, ale niestety brakuje czasu na robienie etykiet. Ale teraz mam piwo/projekt, do którego musiała powstać jakaś etykieta, bo jest naprawdę (przynajmniej dla mnie) wyjątkowe Bogi, beu and Mały 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogi Posted September 22, 2016 Share Posted September 22, 2016 Toś pojechał Mały 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olo Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Etykieta do Weizenbocka na dzisiejszy półfinał PiwoWar Battle. https://www.facebook.com/events/1694154310886809/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus383 Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 Jak widzi się Wam etykieta do mojego RISa? Zmienić coś? Dodać? Usunąć? Nie ukrywam, że wzorowałem się na etykietach jednego kolegi z forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_K Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 (edited) Jak RIS to nie sierp i młot. A i orzeł dwugłowy winnien być. Edited November 18, 2016 by Marcin_K Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus383 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Dzięki Wpisałem w google "Russian Empire flag" i wyskoczyła mi poniższa flaga. Pytanie do historyków: skąd te kolory na fladze? Na Wiki są biało-niebiesko-czerwone, a mi pojawiła się flaga z godłem i innymi kolorami. beu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_K Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 Kolory heraldyczne dynastii Romanowów. Poszukałbym jakiegoś uproszczonego wizerunku orła, teraz tam się za dużo dzieje. Po drugie nie sądzę żeby w warunkach domowych to się udało wydrukować. I jak mam się czepiać jeszcze to czcionka nie z serialu MASH tylko coś pasującego (i najlepiej cyrylica ) pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 I jak mam się czepiać jeszcze to czcionka nie z serialu MASH tylko coś pasującego (i najlepiej cyrylica ) http://www.dafont.com/theme.php?cat=205&text=Russian+Imperial+Stout&fpp=100&af=on Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted November 18, 2016 Share Posted November 18, 2016 http://www.dafont.co...t&fpp=100&af=on Przekładając tylko litery na cyrylicę to powinno to być tak chyba napisane: руссиан инпэриаль стоут Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
von_Alex Posted November 22, 2016 Share Posted November 22, 2016 Jak już jechać cyrylicą to po całości РОССИЙСКИЙ ИМПЕРАТОРСКИЙ СТАУТ Kòpôcz and cml 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smul&Sons Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Siemano, skoro znalazłem taki wątek to wrzucę jakieś dwa wstępne projekty projektów, jeszcze daleka droga przed nimi. cml 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted December 4, 2016 Share Posted December 4, 2016 Świerze owoce i pieczone dziki najlepsze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus383 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Mam pytanie związane z etykietami. Wreszcie dojrzałem do wydruku moich etykiet i założenia kapturków na mojego RISka, ale nie wiem na jakim nośniku je wydrukować? Folia samoprzylepna, papier(jakiego rodzaju)? Butelki chciałbym mieć wielokrotnego użytku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nms007 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Ja zawsze drukowałem na zwykłym papierze i przyklejałem przy pomocy kleju biurowego w sztyfcie. Może sam wydruk nie wychodził rewelacyjnie (choć to akurat kwestia użytego papieru), ale przynajmniej nie było problemu z późniejszym usunięciem etykiety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mat159 Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Ja drukuję na etykietach samoprzylepnych (2x6) papierowych, ułatwia naklejanie i schodzi łatwo po lekkim zwilżeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turu Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 Parę nowości ode mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smul&Sons Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 Ostatnio się przerzuciłem na takie etykietki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted January 6, 2017 Share Posted January 6, 2017 Ostatnio się przerzuciłem na takie etykietki: Bardzo ładne. Masz do tego kontry ze składem i datami warzenia/ rozlewu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil J Posted January 10, 2017 Share Posted January 10, 2017 Dwa moje piwa (na razie brew-kity i ekstrakty): Pierwszoroczniak - English Bitter 201 - Coffe Milk Stout by Browar Miasto Doznań Przesyłam jpg-i etykiet i zdjęcia, jak się one prezentują na butelkach Pozdro! Jaroslav, Alexy, Mały and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cml Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 plus za morskie opowieści - brakuje ich na etykietach w dzisiejszych czasach Enethion 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts