Jump to content

etykiety piw domowych - uzupełniamy galerię

elroy

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Tylko na czym to kleić - kartki samo przylepne ??

Ja u siebie zastosowałem raz i to na zawsze etykiety samoprzylepne. Trochę drogo ale efekt fajny. Jedno ale z takimi etykietami wyparzanie odpada, po prostu się zdeformuja.

Ja wyczytałem gdzieś o sposobie na mleko i stosuję go z powodzeniem.

Moim zdaniem same zalety:

tani (potrzeba spodek mleka na kilkanaście butelek, gąbka do nakładania mleka na papier i ręcznik papierowy do zebrania zbyt dużej ilości mleka)

i łatwy do zdjęcia z butelki (wystarczy zmoczyć butelkę).

• 2 weeks later...

Etykieta zajęła 7 miejsce w głosowaniu użytkowników w konkursie Homebrew Label Awards 2016, czyli oczko wyżej niż udało mi się dojść rok temu. Niestety organizatorzy w tym roku nie przyznali mojej etykiecie nagrody Honorable Mention, ponieważ... nie jestem obywatelem Stanów Zjednoczonych :-)

xlarge_zpsjgbjcugq.png

IMG_9893_zpshfh5s08a.jpg

Edited by Bajek

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Dzięki ;)

Wpisałem w google "Russian Empire flag" i wyskoczyła mi poniższa flaga.

Pytanie do historyków: skąd te kolory na fladze? Na Wiki są biało-niebiesko-czerwone, a mi pojawiła się flaga z godłem i innymi kolorami.

post-11317-0-20914400-1479445558_thumb.jpg

Kolory heraldyczne dynastii Romanowów. 
Poszukałbym jakiegoś uproszczonego wizerunku orła, teraz tam się za dużo dzieje. Po drugie nie sądzę żeby w warunkach domowych to się udało wydrukować. I jak mam się czepiać jeszcze to czcionka nie z serialu MASH tylko coś pasującego (i najlepiej cyrylica ;) )

pozdrawiam!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Mam pytanie związane z etykietami. Wreszcie dojrzałem do wydruku moich etykiet i założenia kapturków na mojego RISka, ale nie wiem na jakim nośniku je wydrukować? Folia samoprzylepna, papier(jakiego rodzaju)? Butelki chciałbym mieć wielokrotnego użytku.

Ja zawsze drukowałem na zwykłym papierze i przyklejałem przy pomocy kleju biurowego w sztyfcie. Może sam wydruk nie wychodził rewelacyjnie (choć to akurat kwestia użytego papieru), ale przynajmniej nie było problemu z późniejszym usunięciem etykiety :)

• 2 weeks later...