Stasiek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Dzisiaj zacierana warka 190 lekki mulat - belgian special B 10g Mulat? W zasypie raptem 1,5 promila ciemnego słodu. Czy to w ogóle coś zaciemni? A i czy będzie miało jakiś wpływ na smak? Edit: bielok - szybszy byłeś. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Cześć Może mu się jedno zero gdzieś zapodziało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dzisiaj zacierana warka 190 lekki mulat - belgian special B 10g Mulat? W zasypie raptem 1' date='5 promila ciemnego słodu. Czy to w ogóle coś zaciemni? A i czy będzie miało jakiś wpływ na smak? Edit: bielok - szybszy byłeś. [/quote'] przecież lekki mulat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Taki bardziej Lepper niż Obama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Taki bardziej Lepper niż Obama Dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Cześć Może mu się jedno zero gdzieś zapodziało? Grzesiek zgadł i do niego wędruje nagroda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Warka 190 Lepper Wyszło 37l ponad 12 blg , zadane gęstwą W34/70 Miało być lekkie ale nie chciałem dolewać wody i zostało pełne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 jak Lepper to powinno być bardzo ciężkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cześc Cześć Może mu się jedno zero gdzieś zapodziało? Grzesiek zgadł i do niego wędruje nagroda Dziekuję, dziękuje, dziękuje .... gdzie się mam zgłosić po odbiór ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Dziekuję, dziękuje, dziękuje .... gdzie się mam zgłosić po odbiór ? Adres na PW i coś podeślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Warka 191 Skład - pilzneński 5000g - Marynka 50g - Saaz 50g Zacieranie - 62°C 40 min - 72°C 30 min Gotowanie 70 min - 0' Marynka - 60' Saaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Warka 191 Wyszło 27l około 13 blg , zadane W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Dzisiaj powstaje warka 192 porter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Dzisiaj powstaje warka 192 porter bałtycki? pewnie tak zdając się na sezon lagierowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Dzisiaj powstaje warka 192 porter bałtycki? pewnie tak zdając się na sezon lagierowy. Oczywiście że Porter Bałtycki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Warka 189 przelana na cichą blg 4 , drożdże poszły do portera Edytowane 11 Lutego 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) Juro może Walentynkowe Edytowane 14 Lutego 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 (edytowane) Warka 193 Jasny Walenty Skład - Pilzneński 4000g -pszeniczny 1000g - Lubelski granulat 80g Zacieranie -45°C - 15 min - 55°C - 10min (przymusowa bo musiałem wyskoczyć na chwilkę ) - 64 °C - 40 min - 72°C 30 min Gotowanie 60min 0' - 50g 50' 30g Edytowane 14 Lutego 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Warka 193 Wyszło około 27l 12 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Po przerwie ferulikowej wnioskuję, że użyłeś jakichś drożdży do weizenów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Nie , WLP029 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 To jako początkujący piwowar zapytam się (bo na pewno jest w tym jakiś cel): po co ta przerwa ferulikowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 To jako początkujący piwowar zapytam się (bo na pewno jest w tym jakiś cel): po co ta przerwa ferulikowa? Tu masz ładnie opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 slotishowi chyba bardziej chodziło o sens przerwy ferulikowej w piwie które ma być bardziej kolshem niż weiznem (tak mi się wydaje a także mnie ciekawi zrobienie tej przerwy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Dokładnie o to mi chodziło. Kilka pszenicznych mam na koncie więc aż tak początkujący w tym względzie nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się