Skocz do zawartości

anteks piwowarzy


Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zacierana warka 190 lekki mulat

- belgian special B 10g

Mulat? W zasypie raptem 1,5 promila ciemnego słodu. Czy to w ogóle coś zaciemni? :P A i czy będzie miało jakiś wpływ na smak?

 

Edit: bielok - szybszy byłeś. ;)

Edytowane przez Stasiek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj zacierana warka 190 lekki mulat

- belgian special B 10g

Mulat? W zasypie raptem 1' date='5 promila ciemnego słodu. Czy to w ogóle coś zaciemni? :) A i czy będzie miało jakiś wpływ na smak?

 

Edit: bielok - szybszy byłeś. :)[/quote']

przecież lekki mulat

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 193 Jasny Walenty

Skład

- Pilzneński 4000g

-pszeniczny 1000g

- Lubelski granulat 80g

 

Zacieranie

-45°C - 15 min

- 55°C - 10min (przymusowa bo musiałem wyskoczyć na chwilkę )

- 64 °C - 40 min

- 72°C 30 min

Gotowanie 60min

0' - 50g

50' 30g

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.