Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 200 - KOZIOŁ Pieroński 19,7°Blg

z dnia 25 stycznia 2011r.

piwo w stylu: Eisbook (5D)

 

Zacieranie dekokcyjne dwuwarowe.

 

Chmielenie:

- 15' - 50g;

- 55' - 30g;

- 75' - chłodzenie.

 

Drożdże zadałem w 10°C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 197 - Sylwestrowo Czerwono Bana 12,7°Blg

z dnia 31 grudnia 2010

 

Wczoraj poszła w kegi bez rezerwy. Zeszło na 3,2°Blg i ma 5,3% alk.

Edytowane przez pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 200 - KOZIOŁ Pieroński 19,7°Blg

z dnia 25 stycznia 2011r.

piwo w stylu: Eisbook (5D)

 

Wg Pogodynki moja 200 warka nie będzie miała szans się wymrozić. Więc albo znajdzie się miejsce w zamrażalce (to wątpliwe bo zapasy są) albo trza będzie czekać na kolejną zimę :). Myślę, że w najgorszym przypadku nie będzie EIS ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie jest tak źle,luty ma być dynamiczny i mogą być nocne przymrozki do -20°C oraz dni z +10°C. Jest duża szansa, że tez idzie odwilż i ciepło ale koło 15tego wracają mrozy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oby, bo kurde chciałbym to wymrozić. A plan mam taki. Wymorzić w kegu (tym po 50ce), po czym odkręcić zawór i przelać do drugiego by rozlać, a co się wymrozi to do kega (ciekaw jestem ile tam będzie rzeczywiscie samej wody).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 199 - św. Patryk 11,9°Blg

Schwarzbier (black beer)

z dnia 17 stycznia 2011r.

 

Wczoraj, jako, że nie potrafiłem spać podjechałem i odpaliłem browar.

Piwo to rozlałem w dwa kegi i parę butelek. Zeszło na 3,1°Blg i ma 4,9% alk.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 201 - Tmave 12,5°Blg

z dnia 13 luty 2011

 

Składniki:

- pilzeński 6,5 kg;

- monachijski 3 kg;

- barwiący żywiecki 0,4 kg;

- karmelowy ciemny 0,4 kg;

- carafa I 0,25 kg;

- chmiel Traditon granulat 75 g;

- 2124 Bohemian Lagier.

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 30';

- 72°C - i 40;

- podgrzanie do 77°C filtracja.

 

Chmielenie:

- 5' - 60 g;

- 50' - 15;

- 65' - chłodzenie.

 

Drożdże zadane w temp: 10°C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.