JacekKocurek Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Adam gratuluję 200 warki. No i piwo odpowiednie. Tez gratulacje dla Was obu, bo widzę, Janku, że u Ciebie też dwie setki na blacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Warka 199 - św. Patryk 11,9°Blg Schwarzbier (black beer) z dnia 17 stycznia 2011r. Przelane na cichą. Zeszło na 3,4°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Warka 200 - KOZIOŁ Pieroński 19,7°Blg z dnia 25 stycznia 2011r. piwo w stylu: Eisbook (5D) Zacieranie dekokcyjne dwuwarowe. Chmielenie: - 15' - 50g; - 55' - 30g; - 75' - chłodzenie. Drożdże zadałem w 10°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Warka 200 Największe gratulacje dla najbardziej chyba płodnego piwowara na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Warka 196 - Weselne 13°Blg z dnia 31 grudnia 2010 Wczoraj przelane na cichą. Zeszło na 4,1°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 (edytowane) Warka 197 - Sylwestrowo Czerwono Bana 12,7°Blg z dnia 31 grudnia 2010 Wczoraj poszła w kegi bez rezerwy. Zeszło na 3,2°Blg i ma 5,3% alk. Edytowane 1 Lutego 2011 przez pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Warka 194 - Porter Bałtycki 19°Blg z dnia 22 grudnia 2010 Też przelałem na cichą. Jakoś bardziej nie chciał odermentować. Zeszło na 6,7°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Warka 195 - WYPOCINY 13,7°Blg z dnia 22 grudnia 2010 Również wczoraj przelałem na cichą. Zeszło na 2,6°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Warka 200 - KOZIOŁ Pieroński 19,7°Blg z dnia 25 stycznia 2011r. piwo w stylu: Eisbook (5D) Wg Pogodynki moja 200 warka nie będzie miała szans się wymrozić. Więc albo znajdzie się miejsce w zamrażalce (to wątpliwe bo zapasy są) albo trza będzie czekać na kolejną zimę . Myślę, że w najgorszym przypadku nie będzie EIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Nie jest tak źle,luty ma być dynamiczny i mogą być nocne przymrozki do -20°C oraz dni z +10°C. Jest duża szansa, że tez idzie odwilż i ciepło ale koło 15tego wracają mrozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Oby, bo kurde chciałbym to wymrozić. A plan mam taki. Wymorzić w kegu (tym po 50ce), po czym odkręcić zawór i przelać do drugiego by rozlać, a co się wymrozi to do kega (ciekaw jestem ile tam będzie rzeczywiscie samej wody). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 wody nie będzie wcale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 wody nie będzie wcale No wg moich obserwacji nie będzie dlatego lód idzie do kega a ten jeszcze się zastanowię ale pewnie na wyszynk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Warka 198 - Maliniak Klasztorny 14,8°Blg z dnia 17 stycznia 2011r. Zeszło na 3,5°Blg , zlano na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Warka 200 - KOZIOŁ Pieroński 19,7°Blg z dnia 25 stycznia 2011r. piwo w stylu: Eisbook (5D) Zeszło na 6,7°Blg i stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Warka 199 - św. Patryk 11,9°Blg Schwarzbier (black beer) z dnia 17 stycznia 2011r. Wczoraj, jako, że nie potrafiłem spać podjechałem i odpaliłem browar. Piwo to rozlałem w dwa kegi i parę butelek. Zeszło na 3,1°Blg i ma 4,9% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Warka 195 - WYPOCINY 13,7°Blg z dnia 22 grudnia 2010 Rozlałem do 3 kegów. Zeszło na 2°Blg i ma 6,5% alk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Warka 201 - Tmave 12,5°Blg z dnia 13 luty 2011 Składniki: - pilzeński 6,5 kg; - monachijski 3 kg; - barwiący żywiecki 0,4 kg; - karmelowy ciemny 0,4 kg; - carafa I 0,25 kg; - chmiel Traditon granulat 75 g; - 2124 Bohemian Lagier. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 40; - podgrzanie do 77°C filtracja. Chmielenie: - 5' - 60 g; - 50' - 15; - 65' - chłodzenie. Drożdże zadane w temp: 10°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Pieronie to na Żywiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Zobaczymy, a co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 nie za bardzo wytrawnie zatarłeś? Jak szukałem receptur to większość jest zacierana na słodko. No ciekawe co Ci z tego wyjdzie, muszę zajrzeć do swojego, już powinno być z grubsza odfermentowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Też jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Dodam trochę laktozy przy rozlewie więc na pewno będzie słodsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Dodam trochę laktozy A jakby trafi się sędzia z nietolerancją laktozy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 A jakby trafi się sędzia z nietolerancją laktozy ? To dostanie wzdęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 O Wątek Pierona mi wpadł w oko, to zapytam. Co to się Pieronie stało, że się w ten weekend nie spotkaliśmy Liczyłem na wspólne piwo w Minipivovar u Konicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się