BuDeX Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Wyślijcie Bogiemu tę metryczkę, bo to się nigdy nie skończy Bogi i olo333 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) A Pan czy Pana Ojciec widzi tutaj jakieś zachwiania dykcji, tudzież transkrypcji, skoro idziemy w takie kamasze? Kolega BuDeX rozsądkowo napisał. Edytowane 10 Listopada 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Pycha to mój ulubiony grzech. Al Pacino - Adwokat diabła. bzium1986 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 BOGI - opamiętaj się i zastanów co piszesz. Nikt Cię do niczego nie zmusza konkursy są dla chętnych, więc nie zmuszaj nas do czytania Twoich wypocin. Fidel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Ciekawe czy ktoś spojrzał na ranking: http://www.pspd.org....ranking-sedziow wg znanych norm C=dostateczny, zaś tacy co mają raptem B to Pan Kowalczyk i Jajecznica, a reszta nie ma punktów, albo ma pojedyńcze jakieś spadki, ze szczególnym uwzględnieniem "pana pśewodniciącego", który w rankingu nie figuruje, albo oślepłem od dobrego piwa chyba. Przepraszam Kolego, ale kategorie B i C (poskreślam, ze KATEGORIE a nie OCENA) wg PSPD są jasno opisane tutaj: http://www.pspd.org.pl/uploads/sedziowie/pspd-regulamin-nadawania-klas-sedziowskich.pdf Plecam zaposnanie się zanim będziesz się dalej wypowiadał w tych kwestiach... A tak się składa, że naprawdę niewielu sędziów miało w ogóle okazję zaliczyć taką aktywność aby uzyskać klasę B, lub uzyskała certyfikacje PSPD mniej niż 2 lata temu i nie zdążyła jeszcze przystąpić do drugiego egzaminu. A czytał pan regulamin przyznawania kategorii? Pan Przewodniczący to ma chyba certyfikat europejski Tomek Rogaczewski ma certyfikację międzynarodową BJCP, w Polsce takie certyfikacje posiada na razie 2 osoby. http://www.bjcp.org/index.php Tak europejski jak cała wasza unia. Pomnicie jeszcze moje słowa, że piwa dajecie na żer dyletantów i leserów-pierdaczy, gdzie każdy o własnej pysze, a nie o wiedzy świadczy. Przepraszam Cię, ale naprawdę nie widzę związku Twojego maila z obecną edycją Mikołajkowego Konkursu Piw Domowych. Bardzo proszę Cię o powstrzymanie się od obrażania w tym wątku ludzi, którzy poświęcając swój czas i pieniądze, sędziują w rożnych konkursach w tym w III MKPD. Nie uznajesz zasad oceny piwa ułożonych przez PSPD czy BJCP - Twój wybór, ale nie zaśmiecaj proszę wątków ważnych dla ludzi, którzy lubią i chcą startować w konkursach. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) chyba jeszcze kopyr ma certyfikat bjcp, więc to daje 3 osoby komisja sędziowska zacna. Niezłą ekipę zebraliście Edytowane 11 Listopada 2013 przez bzium1986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) chyba jeszcze kopyr ma certyfikat bjcp, więc to daje 3 osoby komisja sędziowska zacna. Niezłą ekipę zebraliście Z Polaków w Polsce 2 osoby ja i Kopyra, jest jeszcze jedna osoba z naszym obywatelstwem mieszkająca w Kanadzie. Więc w sumie faktycznie to 3 osoby. Edytowane 11 Listopada 2013 przez tieroo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 To aż strach wysłać do Krakowa piwo. Ale zaryzykuję tym razem. tieroo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiskc Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Czy są już formularze zgłoszeniowe do pobrania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Już dawno, link masz w poprzednich postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Hej, przypominam, że rozpoczyna się ostatni tydzień przyjmowania piw do konkursu. To aż strach wysłać do Krakowa piwo. Ale zaryzykuję tym razem. Janek, tu nie ma ryzyka, wysyłasz - wygrywasz Czy są już formularze zgłoszeniowe do pobrania? Cały czas tu: http://pspd.org.pl/catpages/iii-mikolajkowy-kpd i tu: http://www.piwo.org/page/index.html/_/konkursy-piwowarskie/mikolajkowy-konkurs-piw-domowych-zaproszenie-r103 p.s. Mam do Was prośbę, jeśli wysłaliście piwa pocztą (paczką, pocztexem, itp), minął już jakiś czas, albo macie już nawet numer awizo na stronie, a nie dostaliście maila ode mnie, że piwo doszło to napiszcie do mnie na PW. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiskc Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Dzięki nie zauważyłem wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 No i ile wyszło zgłoszeń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Hej, jak się ogarnę po weekendzie to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiskc Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 I jak tam? Beda emiliminacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Z tego co wiem, to eliminacje będą tylko w kategorii świąteczne, pozostałe kategorie nie dopisały, (dawno nie orientowałem się w temacie, mogę się mylić) ale na dokładne dane trzeba poczekać na Wasyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Hej, Nie lubię pisać niepotwierdzonych do końca informacji, ale skoro taka presja środowiska to napiszę co nieco Czekamy na ostatnie wpłaty i wtedy dokładnie podamy ilości piw w każdej kategorii. Natomiast mogę potwierdzić to, co napisał Łukasz. Eliminacje odbędą się w ten weekend tylko w Kategorii 1: Świąteczne Ale. Pozostałe kategorie nie dopisały. Nie będę ukrywał – jest słabo . Do finałów idą wszystkie piwa w kategorii 2 i 3. Trzeba będzie z tego wyciągnąć wnioski na kolejne edycje, ale jeszcze nie czas na rozliczenia…. p.s. 7 grudnia zapraszamy na finały do Strefy Piwa w Krakowie– otwarcie pewnie koło godziny 17-tej. Wyniki w okolicy. 19-tej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Może lud preferuje piwa lżejsze. Mnie np. do skocza nie spieszno, choć temat mi bliski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Jarek, rozważamy to jako jedną z przyczyn niskiej frekwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ja planowałem skocza ale na wiosnę nie wyrobiłem się.... podejżewam że więcej było takich przypadków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Są po prostu popularniejsze style i mniej popularne. Według mnie koniec roku to jest trochę kiepski termin na lagery bo tuż przed sezonem, co też widać było w Poznaniu. Ja skocza robiłem na początku września Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MINIAK Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Po to kategorie były podane w kwietniu, żeby móc spokojnie się przygotować. Widać, style za trudne, ludzie zapomnieli, trudno. Wybraliśmy ciężkie kategorie, typowo zimowe, zły pomysł. Najlepiej dać coś na Ameryce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 poczekajmy może na finały i zobaczymy jeszcze jaka była jakość przesłanych może się okazać, że przyszły same świetne piwa. myślę, że po ogłoszeniu wyników będzie chwila czasu na wnioski i lekcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giziu Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 (edytowane) Kategorie , kategoriami ale nie wiem czy za frekwencją nie czai się "smród" poprzednich edycji. Wiem, że teraz są nowi organizatorzy ale pewien niesmak pozostaje. Życzę wszystkiego dobrego i wyciągnięcia jedynie słusznych wniosków. Edytowane 29 Listopada 2013 przez Giziu Bogi i zgoda 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 - konkursów jak mrówków - tutaj style raczej mało popularne i wszystkie w podobnym charakterze (mocne, słodowe piwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi