bart3q Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A mi się nie podoba, palące się kable, a dwa dni mnie prześladował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Coś pięknego Zboczeńcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jutro kupię jęczmień i worek torfu. Dołącze do klubu 100% Peated ale Dr2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertJ Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Moj ostatni eksperyment juz fermentuje. Stout 12 blg. Może nie ma 100% słodu whisky, ale i tak powinno miażdzyć. Zasyp: Whisky 45 ppm 4kg Płatki jeczmienne 400g Czekoladowy pszeniczny 300g Palony jęczmień 200g Drożdże s-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Wczoraj rozłamem piwo z około 50% Bruntála torfowego. Jest nieźle - wczesniej obawialem się 100% ale Bruntál nie jest paraliżujący Edytowane 8 Stycznia 2015 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Co się tak boicie tych 100% Whisky 45 ppm 4kg Płatki jeczmienne 400g Czekoladowy pszeniczny 300g Palony jęczmień 200g True Whisky Stout. Jeśli będzie okazja chętnie spróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 wersja była najbardziej torfowa ale jednocześnie dość jednowymiarowa, głównie w smaku. Prawda, rzekłbym nawet że było to najbardziej jednowymiarowe piwo jakie uwarzyłem Następnym razem tylko z jakimiś karmelami/palonymi i raczej cześć torfu a cześć zwykłej wędzonki w zasypie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Co się tak boicie tych 100% Ja się boje mojego pomysłu nań. Warunki sprzyjają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) no to ja również oferuję swojego Whisky Stouta jeżeli ktoś reflektuje:Whisky Stout Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Konus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Jutro kupię jęczmień i worek torfu. Dołącze do klubu 100% Peated ale Dziś rozpoczynam 100% czyli bez dodatków. Potrwa to 4 tygodnie jeśli nic nie zepsuję. Muszę jeszcze poczytać-pogoglować o dymie torfowym i ogólnie o torfie (zapodajcie linki, skorzystam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Gdzie kupiłeś czysty torf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Gdzie kupiłeś czysty torf? Worek: ph 3.5-4.4, pisze torf bez dodatków, Athena, bio produkty, kupiony w OBI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Właśnie warze moje podejście do 100% torfu - ma być wysokie OG - chmielenie tylko FWH i 20' drożdże najbardziej lagerowe jakie u mnie mają sens California Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To w końcu ale czy lager? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) To w końcu ale czy lager? california lager to hybrydy - wiec mozna powiedziec ze ale Wyszło 21l 1.080. Torf jest wyczuwalny ale nie czułem się jak na polu asfaltu czy na nowo otwartym odcinku autostrady. Ciekawe czy będzie wedzonka wyczuwalna gdy ten potworem będzie się nadawał do picia Edytowane 15 Stycznia 2015 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 To w końcu ale czy lager? Spokojnie. Projekt zakłada komibnacje z drożdżami lagerowymi. W tym piwie i tak grają one raczej rolę drugorzędną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 U mnie też poleci na California Lager. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 To kto teraz będzie odważny i zrobi Belgian 100% Peated Ale? Kurcze, tak się zbieram i zbieram, może sam bym wreszcie coś podziałał w tym kierunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 To kto teraz będzie odważny i zrobi Belgian 100% Peated Ale? Jak czytałeś pewnie wyżej, będzie v.5 w postaci "funky" więc do belgi rzut beretem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Rzut Brettem? Akurat to mi umknęło. Mnie chodzi po głowie coś a'la saison -> dużo fenoli -> coś okropnego ciekawego. Może w marcu? Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Cichus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jeszcze nie wiem jakim szczepem. Narazie to ogólny pomysł. Ogólnie stricte belgijskich szczepów nie lubię więc raczej nie pójdę ściśle w tym kierunku. Prędzej właśnie "funky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A może na zimno Surströmming - szwedzki śledź kiszony - będzie kompozycja że łulalala Cichus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 100% Peated to poważny projekt a nie jakieś tam zwierzęce kiszone fanaberie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 coś a'la saison Hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon M. Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Czy przypadkiem 100% peated z Nogne O nie było na jakichś belgach? A WiHuRowy torf świetnie komponuje się z serami wędzonymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się