BitterEater Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Kolsch 11 blg na US 05 z zestawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) Po weekendzie będę miał pierwsze od daaaaawna dwa dni wolne od pracy podczas których w mieszkaniu nie będzie fachowców, teścia, żony i córki. Co to znaczy? Może lekki ale na polskim cascade, może lekki ale na NZ, może torfowy best bitter? W każdym razie mam nadzieję na minimum jedną warkę edit 1.11: i gunwo. Mała chora została w domu. Na szczęście nic groźnego. Edytowane 1 Listopada 2017 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorgall Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Jutro przelewanie Milk Stouta na cichą,warzenie RISa i może z wysłodzin uda się coffee Stouta spłodzić. Pracowita niedziela będzie,dobrze że czas cofamy,może się wyrobie Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Butelkowanie peated bittera, warzenie czerwonego żytniego nowozelandzkiego. Mam nadzieję, że tym razem się uda a nie jak poprzednio minie półtora-dwa miesiąca od deklaracji planu do realizacji. Jo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Jeden słód, dwa rodzaje chmielu, trzy szczepy drożdzy suchych. W efekcie jakieś 84 litry nastawów w 4 wiadrach. Tyle plany. Coby, oby, żeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Jutro kooperacyjnie ze znajomymi warzymy porter. Jak znam życie będzie grubo, keg dry stoutu już się schładza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Jutro kooperacyjnie ze znajomymi warzymy porter. Jak znam życie będzie grubo, keg dry stoutu już się schładza.Zazdroszczę Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 @Raczek, adres znasz daleko nie masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 [mention=3319]Raczek[/mention], adres znasz daleko nie masz.Do 19 jeżdżę z Cateringiem dzisiaj więc lipa Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Po wielu rozkminkach, stanęło na tym, że zabutelkuję SMASHa pils vs nelson a uwarzę tropical stouta. Nie podwójnego pszenicznego koźlaka, nie schwarzbiera ale tropical stouta na gęstwie w34/70. Się zobaczy. Dżamekja! edit: ta jasne. Plany jak zazwyczaj w łeb wzięły. Gęstwa w kanał, leń zwyciężył. Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Jutro polskie ale. Pale, pszeniczny, Oktawia, Cascade PL, Chinook PL i FM 53. No chyba, żeby nie. Hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 18 godzin temu, zasada napisał: No chyba, żeby nie. Hehe. Na moją odpowiedzialność weź dwie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 ~11BLG: Pilzno - 80%, monach 1 - 12%, płatki owsiane - 8% ~25IBU: tradition Omega HH gęstwa Ale może być też mycie okien i podłóg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 7 godzin temu, zasada napisał: Ale może być też mycie okien i podłóg... Dziwne określenie butelek.. Ale może u mnie też przejdzie! Jutro mycie okien u mnie! zasada i Mibor 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Jeśli nic się nie zmieni, butelkowanie #56, zacieranie i warzenie pierwszej od dawna aipy. Ride on! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Bitter ordynarny, chmielenie albo klasyczne, albo nowofalowe. Mam z dobę na decyzję. Brzeczka na starter właśnie zawrzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Jak ma być ordynarny, to najlepiej nowofalowe z dzikich lądów, Australia, Nowa Zelandia, albo jeszcze dalsze zakamarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Butelkowanie świątecznego, zacieranie, filtracja i warzenie wędzonego lagera 10-11BLG (100% Weyermann bukowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Jutro wiozę dziewczyny nad morze i wracam. A to znaczy, że będę miał czas i miejsce na kilka 10 litrowych wareczek. Jeśli nic się nie spaprze a będzie mi się chciało, to dwa 10-11 lagery (bursztyn i czarny) i jeden trappist single. A jeśli skończę z jedna warką to i tak będę zadowolony. edit 22.12: belgian pale w toku Edytowane 22 Grudnia 2019 przez zasada Mibor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Cześć, dziś po 3 latach przerwy warzenie piwa. Przygotowane składniki na lekkie grodziskie. GB. olo333, korzen16, josephson i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Jutro od w miarę wczesnego rana: pale ale i karmel 50, trochę iungi i dużo oktawii, Danstar Nottingham i mam nadzieję wyrobić się przed 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Jest prawie druga, nadal czyszczę sprzęty. Jutro tj. we wtorek, trappist enkel. Albo 20 l na BE 256 albo po 15 l na BE256 i T58. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Przyniosłem z.piwnicy butelki. Namoczylem. Dzisiaj/ jutro butelkowanie tego enkela. Jutro/pojutrze tej Oktawii. Kiedy będzie czas na świąteczne to już nawet nie wiem. FML. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Oktawia nadal w wiadrze... Ale w przyszłym tygodniu warzondo! Żona i dzieci jada do teściów a ja rabotam więc popołudniami... edit 19.12.2021: o takie takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł76 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Dwa warzenia w jednym dniu: Pils z dekokcją jednowarową na własnej szyszce - Marynka i Cascade. Pils bez dekokcji, zacierany standardowo 30/30, ale chmielony "prawilnie" - premiant, saaz, sladek. Ten sam zasyp, różne chmielenie. Zobaczę, czy mityczna dekokcja daje efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się