wena Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ten garnek ze złomowiska to pewno też kradziony. Mogłeś poczekać to może byś kupił Swój garnek i stojak za 5 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ja bym takim draniom oczy wydłubał, lub chociaż dłonie poucinał. Bez litości złodziejskiemu nasieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ja bym takim draniom oczy wydłubał, lub chociaż dłonie poucinał. No tak, a potem robić na kolejnych rencistów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Przypomniała mi się historia pewnej wystawy marynistycznej. Były na niej różne graty, gdy ją demontowano większość spakowano na samochód za wyjątkiem jednego drobiazgu: włazu z okrętu podwodnego (jakieś 70 czy 100 kg). Został na dworzu, na terenie ogrodzonym i w nocy wyparował... A że noc była krótka parowania wystarczyło do najbliższego skupu złomu, skąd go odzyskano bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Jak mi okradziono samochód. To pan policjant -niby władza - powiedział, że ci ludzie też muszą z czegoś żyć. Oczywiście to potwierdziłem i stwierdziłem, że powinni okradać tylko policjantów, adwokatów, prokuratorów i sędziów. Pan policjant był zaszokowany, a ja nie rozumiem dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Jak mi okradziono samochód. To pan policjant -niby władza - powiedział, że ci ludzie też muszą z czegoś żyć. Oczywiście to potwierdziłem i stwierdziłem, że powinni okradać tylko policjantów, adwokatów, prokuratorów i sędziów. Pan policjant był zaszokowany, a ja nie rozumiem dlaczego? Niestety wciąż są i tacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 jak u was temperatury w piwnicy? niby fajnie ciepło na dworze, ale zaczyna mi niebezpiecznie skakać i już jest 11,2°C jeszcze trochę i będzie za ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ja też się wystraszyłem - miałem 11°C, ale na noc otwieram okienko i mam tej chwili ok. 8-9°C. Jest to najzimniejsze z moich pomieszczeń. Przy dużych mrozach mam tam ok 0-2°C mam nadzieję, że w lutym trochę spadnie ---> lagerowanie. W pozostałych pomieszczeniach piwnicznych 12-15°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Mam w piwnicy (jedna ściana to dawny średniowieczny mur miejski) przez zimę stałą temperaturę ok. 11°C. EDIT. Tylko każdy termometr (są tam cztery termometry) tam pokazuje co innego.: - regał z winami 9°C - fermentor term.1 10°C - fermentor term.2 10,5°C - elektroniczny 11°C i bądź tu mądry... Edytowane 18 Stycznia 2011 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Podczas porządków w przydomowym blaszaku odnalazłem karton z pustymi butelkami. Ale nie do końca Na dnie ostało się kilka butelek, których wiek datuję na około 2 lata, przechowywanych w skrajnych warunkach. Upał, mróz etc. Ciężko stwierdzić, jaka to warka, ale znając siebie to jakiś jasny Ale warzony przed wakacjami. Ciekaw jak smakuje, oczywiście otwarłem i oto wrażenia. [*] piwo nie zepsuło się - każda butelka ok. [*] piana ok [*] klarowność zerowa. Coś tam się stało jednak. [*] goryczka minimalna. Tu też minus, bo chmielę raczej mocno [*] zapach chmielowy - nie stwierdziłem, lekko stęchły [*] smak kartonowy, płaski, piwniczny, mało przyjemny [*] nagazowanie ok. Butelka z etykietą odwróconą, to Bazyl z browaru Relakspol Poważnie lubiłem ich piwa Zdjęcia poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Jednym słowem starość nie radość. Ale i tak jestem zdumiony że to tak ładnie smakowo wyszło. A te Noteckie niepasteryzowane (zapytuję, gdyż sam transport w upale zepsuł mi piwa w drodze z wakacji a tu taki termin, jak smakował-obiegał od tych pasteryzowanych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 to chyba zabutelkowane piwa domowe /PO KAPSLACH STWIERDZAM/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Myślę, że gdyby nie takie skrajne temperatury (a w lecie jest tam na prawdę gorąco), to może byłoby lepiej. Ale nie jest i piwo nisko pijalne. Niestety Pieronie, w Noteckim też moje piwo - etykiet mi się coś nie chciało zmywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 E to za wprowadzenie w błąd należy się skarcenie. Teraz od Ciebie zależy czy to będzie w Wiśle czy to w Cieszynie wymierzona zostanie odpowiednia kara. A tak na serio to myślałem że to oryginalne piwa (dlatego dziwiłem się że tak dobrze wypadły, ale skoro to domowe to im nic nie brakuje). Na kolejne dwa lata dodaj parę butelek piw sklepowych dla porównania efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 E to za wprowadzenie w błąd należy się skarcenie. Teraz od Ciebie zależy czy to będzie w Wiśle czy to w Cieszynie wymierzona zostanie odpowiednia kara. A tak na serio to myślałem że to oryginalne piwa (dlatego dziwiłem się że tak dobrze wypadły, ale skoro to domowe to im nic nie brakuje). Na kolejne dwa lata dodaj parę butelek piw sklepowych dla porównania efektu. Jak Cię to interesuje, to mogę coś solidnie przeterminowanego zabrać na Walne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Jak Cię to interesuje, to mogę coś solidnie przeterminowanego zabrać na Walne. Chętnie, wszak dużo nie spiję bo prawdopodobnie będę wracał do chaty wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Jak Cię to interesuje' date=' to mogę coś solidnie przeterminowanego zabrać na Walne.[/quote']Chętnie, wszak dużo nie spiję bo prawdopodobnie będę wracał do chaty wieczorem. No bez sensu. U Konicka też nie popróbujesz? Dla kilku łyków nie będę się wysilał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 A ile masz tego przeterminowanego. Jeśli sporo to każdemu pod pachę członkowi dasz, jak mniej to podzielimy się na parę łyków. U Konicka byłem nie raz, a pod pachę i do bagażnika mogę zabrać do chaty. Choć wolałbym ostać do niedzieli ale .... okaże się jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 A ile masz tego przeterminowanego. Jeśli sporo to każdemu pod pachę członkowi dasz, jak mniej to podzielimy się na parę łyków. U Konicka byłem nie raz, a pod pachę i do bagażnika mogę zabrać do chaty. Choć wolałbym ostać do niedzieli ale .... okaże się jeszcze. Zabrać to mogę. Tylko, że będę chciał zostawić samochód pod Gambitem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Zabrać to mogę. Tylko, że będę chciał zostawić samochód pod Gambitem. no myślę że nie Ty jeden i będziesz mógł liczyć na pomoc przy przeniesieniu butelek albo możemy zrobić afterka w hotelu jak w Kazimierzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Przykro patrzeć, lepsze życie na Zachodzie http://nieuwsuur.nl/video/216166-maatre ? reaus.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cześć a na zebranie może się wybrać ktoś nie zrzeszony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Eeeh z dzisiejszego zaplanowanego warzenia raczej nici. Rozbiłem termometr... rtęciowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Eeeh z dzisiejszego zaplanowanego warzenia raczej nici. Rozbiłem termometr... rtęciowy Jeśli nie rozbiłeś go w zacierze to nie masz co płakać. To nie rozlane mleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Zawsze może być gorzej, czyli tak jak w moim przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi